• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MARGARITKA: nevim, nevzpominam si, neresim :)
    FITH
    FITH --- ---
    Milé dámy, dovolím si přidat odkaz na jednu velmi dobrou publikaci, jedna kapitola je o kosmetice, mohu vřele doporučit :o)


    Obsah a ukázka knihy Doba jedová
    http://www.dobajedova.cz/obsah-knihy
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Konečně jsem se dobrala ke vzorečku Beauty Balmu od Lavery a musím se připojit k pozitivním ohlasům, je moc příjemnej, decentně sjednotí a zakryje drobné nedostatky, oranžový odstín je sice trochu divný, ale nejsem příliš opálená a bylo to v pohodě, akorát na obočí to vynikne, je třeba dobře otřít a doladit... měla jsem po něm hezky hebkou pokožku a vypadala přirozeně. Mít víc peněz a horší pleť, tak do něj jdu.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Ako tu bola reč o Aleppskom mydle, tak som neodolala a objednala ho :) Dnes prišlo a moje prvé dojmy sú skutočne pozitívne, je naozaj strašne jemné, aj keď vonia slano. Mám mydlo so 40% podielom vavrínového oleja.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    TAMARIX: no jde spise o kvalitu a vubec to, jak se ty oleje chovaji pri zahrati a jak voni... zkousela jsem toho hodne a uz vim, ze je lepsi si priplatit, je to nebe a dudy... na prani je to asi dostacujici, do mydla bych to nedavala. Ale pokud jsi spokojena, je vse v poradku :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MARGARITKA: Tak třeba na těch Profissimo je napsáno (vyjma tedy vanilkového, logicky..), že se jedná o 100% rostinné oleje. Těžko tedy říct, jestli esenciální není ještě rozředění v nějakém jiném rostlinném, ale osobně se jich fakt nebojím a používám do aromalampy, do mýdlového slizu i třeba při výrobě mýdel a tak. poříjde mi dobrý poměr kvalita/cena. U Salusu je třeba vybírat, mají jak syntetické kompozice, tak certifikované (CPK) oleje.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: v DM mají jen Salus a ty jejich Profissimo, pokud vím, a to bych rozhodně esenciálními oleji nenazývala...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    BENM: co bioo v kotvě (najdeš to v přízemí, maj tam přírodní kosmetiku)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BENM: hodně velký výběr mají (nebo aspoň mívali) v MadalBal v Palackého. Ale zase když je koupíš třeba v DM drogerii, tak vyjdou levněji, ale nemají moc velký výběr a očuchávat je taky nejde. Nebo ještě v Jungmannově je nějaký bioobchod, kde jsem taky nějaké viděla (a je to všechno za rohem od sebe)
    BENM
    BENM --- ---
    Kde se dají v Praze (nejlépe v centru) vyzkoušet a koupit éterické oleje? Dík :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: Nejsou stupidní, kde jinde by ses měla ptát, než tady :) já se dřív barvila na zrz chemickejma přelivama (hena mi bohužel chytala do hodně nechtěných odstínů), a sice se mi to vizuálně líbilo, ale bylo mi proti srsti si na hlavu cpát chemku každej měsíc, mít odrosty, furt to jen dobarvovat a ještě bejt v tý barvě někdo úplně jinej. Sice mám zas zpátky svojí barvu typu"pochcaná sláma", ale pořád je to moje a ke mě to patří, sice v tom nejsem tak výrazná, ale cejtim se v tom přirozenějěji.

    BRUSINKA: Aha, no to je daný spíš tím, že jsem projížděla stránky biooo a spoustu těch výrobků měli právě pseudopřírodní, ale u Greenwave jsem na žádnou takovou věc nenarazila... možná že jen neměla certifikát, to jo, ale složení bylo pokaždý v pohodě. Ale třeba se mýlím. Jinak k prodavačkám jsem skeptická vždycky, ale říkám to na základě své zkušensoti. Mimochodem mě docela štve, že se prodává něco pod záštitou bioobchodu, a pak tam mají takové prasárny typu triclosan v ajurvédskym mejdle apod.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: S tím greenwave je to otázka, co si pamatuju, tak měli i dost věcí, o kterých říkali, že jsou přírodní, ale byly bez certifikátu. Což je pro naprostou většinu zákazníků o tom, že se musí rozhodnout, jestli jim věřit, nebo ne. A já teda radši věřím certifikátu, než člověku, kterej se mi snaží něco prodat:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    NIKKITA: jasný děkuju.. no mě zatím moc to složení neřekne ani tak, ale zkusim si o tom víc pročíst, ale máš pravdu, tak třeba barvu za každou cenu mít nepotřebuju, ale zkoušela jsem jaký jsou možnosti, mám blond jen ofinu a spodek vlasů, zbytek mám hnědý a barvený hennou a jsem fakt spokojená, jen u tý blond to asi neprojde, tak to radší asi obarvim všechno na hnědou :D ale děkuju za rady, sice jsou asi některý moje dotazy stupidní, ale jsem ráda, za každou radu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: Pravda, to složení je dechberoucně strašný. Oni v biooo totiž nemaj jenom košer věci, ale bohužel i věci, který okolo přírody sice běžely, ale vzaly to i kolem chemiček, takže doporučuju číst složení, nebo prostě koukat na certifikáty. (snad jen v Greenwave maj opravdu jen čistě přírodní věci).
    Tady v tomhle případěje pak už uplně jedno, jestli si koupíš levnou palettku nebo tuhle barvu, špetka henny z toho už přírodu neudělá...
    A pak je taky dobrý si srovnat, co od přírodní kosmetiky čekáš a smířit se s tím, že ke všemu chemickýmu umělýmu přírodní alternativa neexistuje.
    SNELA
    SNELA --- ---
    aha, díky moc za rady.. je to docela masakr, když se člověk moc nevyzná, tak zkusim něco jiného, díky :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SNELA:
    NIGHTFURY: Jojo, složení vskutku lahodné, namátkově např. M-Aminophenol, 4-Amino-2-Hydroxytoluene.. To je příroda jak noha..

    Zkus obyčejnou čistou hennu, třeba tuhle http://www.zbozi.cz/vyrobek/henna-barva-mahagonova/ nebo sofistikovanější a navíc certifikované (BDIH) barvy od Khádí - http://www.khadi-cz.cz/cz/e-shop/c11294/rostlinne-barvy-na-vlasy.html .

    Aha, teďka to čtu pořádně.. Na zesvětlení je dobrý heřmánek, případně další přírodní suroviny, docela dobrý přehled je tady http://www.ceskaordinace.cz/prirodni-zesvetleni-vlasu-ckr-1055-6545.html. Případně nechat někde pěkně vyšisovat na sluníčku.

    Je jasný, že s přírodou je to na delší běh, ale pořád lepší než nějaký peroxidy.
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Zkoušela jsem... Přišla mi trochu šetrnější, než normální odbarvovače - nejsem si jista, jestli tam není slabší peroxid. Ale jinak to není žádný zázrak za ty peníze.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SNELA: Tohle nemá s přírodní kosmetikou vůbec nic společného..
    SNELA
    SNELA --- ---
    Henna Plus Přírodní barva na vlasy High Light Blond 10.00, extra světlá, 3 | Biooo.cz
    http://www.biooo.cz/...dni-barva-na-vlasy-high-light-blond-1000-extra-svetla-3-henna-plus-p-103.html

    Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s touhle barvou, hlavně mi jde o to, aby mi zesvětlila odrostlé vlasy (světle hnědá).

    PODFUCK: díky za tip
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    PIKKMA: nobilis tilia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam