• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    NIKKITA: je to furt mejdlo, takze trochu vysusovat bude - holt se potom musis namazat kremem. Ja ho pouzivam na telo, na intimni hygienu a obcas na oblicej (stridam s lavovou zemi).
    Na vlasy ho nepouzivam, vlasy kremem nenamazes :) Dej vedet jak ti to funguje...
    FITH
    FITH --- ---
    NIKKITA: Já na obličej používám pouze vodu, taky mám stejnou zkušenost, že mýdlo vysušuje. Mám v plánu ho použít i na mytí vlasů, uvidím, zda se osvědčí...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    FITH: Skvělý, udělám to taky tak. A na co všechno ho používáte? Já bych ráda třeba i na obličej, ale ač používám přírodní mejdla, přeci jen se mi zdá, že to vysušuje.
    FITH
    FITH --- ---
    Asi ano, já jsem to objednala přes net, a hned mi odpověděli, že si to mážu u nich osobně vyzvednout, takže jsem tam zajela...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Už jsem na to koukala, ale složení nikde nevidím teda... Jak ses s nimi domluvila, že si to tam jen vyzvedneš? Marinne píše, že by ho tam měli mít, myslíš, že tam stačí zavolat na to číslo, který je uvedený na stránkách?
    FITH
    FITH --- ---
    JJ jako základní složka, píšou tu: 100% přírodní, bez chemických přípravků a živočišných tuků, koupila jsem si to se 40% vavřínového oleje...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Aha, tak díky, v tom případě to udělaám taky tak, a složení je tedy jen olivovej a vavřínovej olej?
    FITH
    FITH --- ---
    NIKKITA: Hele objednala jsem si ho a osobně vyzvedla přesně v tom obchodě jak píše
    MARINNE:

    Jinak jsem ho hned použila a je to úžo bájo :o)...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Nemám, ale na zast. tram Šumavská je obchod s nápisom LEE chocolate, tam by ho mali mať.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    S tím aleppovým mýdlem - máte někdo zkušenost s tím, které prodávají v biooo v Kotvě? Nechci si objednávat nic přes internet, zašla bych si pro něj radši někam osobně.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MARGARITKA: nevim, nevzpominam si, neresim :)
    FITH
    FITH --- ---
    Milé dámy, dovolím si přidat odkaz na jednu velmi dobrou publikaci, jedna kapitola je o kosmetice, mohu vřele doporučit :o)


    Obsah a ukázka knihy Doba jedová
    http://www.dobajedova.cz/obsah-knihy
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Konečně jsem se dobrala ke vzorečku Beauty Balmu od Lavery a musím se připojit k pozitivním ohlasům, je moc příjemnej, decentně sjednotí a zakryje drobné nedostatky, oranžový odstín je sice trochu divný, ale nejsem příliš opálená a bylo to v pohodě, akorát na obočí to vynikne, je třeba dobře otřít a doladit... měla jsem po něm hezky hebkou pokožku a vypadala přirozeně. Mít víc peněz a horší pleť, tak do něj jdu.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Ako tu bola reč o Aleppskom mydle, tak som neodolala a objednala ho :) Dnes prišlo a moje prvé dojmy sú skutočne pozitívne, je naozaj strašne jemné, aj keď vonia slano. Mám mydlo so 40% podielom vavrínového oleja.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    TAMARIX: no jde spise o kvalitu a vubec to, jak se ty oleje chovaji pri zahrati a jak voni... zkousela jsem toho hodne a uz vim, ze je lepsi si priplatit, je to nebe a dudy... na prani je to asi dostacujici, do mydla bych to nedavala. Ale pokud jsi spokojena, je vse v poradku :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MARGARITKA: Tak třeba na těch Profissimo je napsáno (vyjma tedy vanilkového, logicky..), že se jedná o 100% rostinné oleje. Těžko tedy říct, jestli esenciální není ještě rozředění v nějakém jiném rostlinném, ale osobně se jich fakt nebojím a používám do aromalampy, do mýdlového slizu i třeba při výrobě mýdel a tak. poříjde mi dobrý poměr kvalita/cena. U Salusu je třeba vybírat, mají jak syntetické kompozice, tak certifikované (CPK) oleje.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: v DM mají jen Salus a ty jejich Profissimo, pokud vím, a to bych rozhodně esenciálními oleji nenazývala...
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    BENM: co bioo v kotvě (najdeš to v přízemí, maj tam přírodní kosmetiku)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BENM: hodně velký výběr mají (nebo aspoň mívali) v MadalBal v Palackého. Ale zase když je koupíš třeba v DM drogerii, tak vyjdou levněji, ale nemají moc velký výběr a očuchávat je taky nejde. Nebo ještě v Jungmannově je nějaký bioobchod, kde jsem taky nějaké viděla (a je to všechno za rohem od sebe)
    BENM
    BENM --- ---
    Kde se dají v Praze (nejlépe v centru) vyzkoušet a koupit éterické oleje? Dík :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: Nejsou stupidní, kde jinde by ses měla ptát, než tady :) já se dřív barvila na zrz chemickejma přelivama (hena mi bohužel chytala do hodně nechtěných odstínů), a sice se mi to vizuálně líbilo, ale bylo mi proti srsti si na hlavu cpát chemku každej měsíc, mít odrosty, furt to jen dobarvovat a ještě bejt v tý barvě někdo úplně jinej. Sice mám zas zpátky svojí barvu typu"pochcaná sláma", ale pořád je to moje a ke mě to patří, sice v tom nejsem tak výrazná, ale cejtim se v tom přirozenějěji.

    BRUSINKA: Aha, no to je daný spíš tím, že jsem projížděla stránky biooo a spoustu těch výrobků měli právě pseudopřírodní, ale u Greenwave jsem na žádnou takovou věc nenarazila... možná že jen neměla certifikát, to jo, ale složení bylo pokaždý v pohodě. Ale třeba se mýlím. Jinak k prodavačkám jsem skeptická vždycky, ale říkám to na základě své zkušensoti. Mimochodem mě docela štve, že se prodává něco pod záštitou bioobchodu, a pak tam mají takové prasárny typu triclosan v ajurvédskym mejdle apod.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: S tím greenwave je to otázka, co si pamatuju, tak měli i dost věcí, o kterých říkali, že jsou přírodní, ale byly bez certifikátu. Což je pro naprostou většinu zákazníků o tom, že se musí rozhodnout, jestli jim věřit, nebo ne. A já teda radši věřím certifikátu, než člověku, kterej se mi snaží něco prodat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam