• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    jinými slovy ony dvě zmíněný složky ve mně nevyvolávaj potřebu to zkušet na obličej. (jinak se mi na holený třísla osvědčil nejlíp právě parafínovej miminí olejíček)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AIJA: já vylovila toto http://www.bio-oil.com/en/product/ingredients a troufám si hádat,že parafínovej olej si tu nikdo na obličej dávat jen tak nebude:-), stran bht =butylhydroxytoluen nevim nevim... afaik je to konzervat,nakolik hnusnej prot jinejm nevim,ale mně se nelíbí už ten toluen v názvu.-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KEMENTARI: já jsem vyzkoušela několik druhů olejů, od kokosáku různých kvalit po tyhle saloosy a nikdy jsem nepoznala rozdíl, tzn. vybírám podle vůně, co mi zrovna sedí a líbí se. Aktuálně jedu na jasmínovym saloosu a nemůžu si stěžovat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Zahlédla jsem v tv trochu ponurou reklamu na Bi-oil, víte o tom něco, zkoušela jste to některá?
    FLEUR
    FLEUR --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost a tip na kadeřnici/kadeřnictví v Praze, které používá přírodní kosmetiku a neustřihne mi pět centimetrů, když budu chtít jenom zastřihnout konečky? :D Já do kadeřnictví moc nechodím, protože se z té návštěvy moje vlasy vždycky tak dva týdny vzpamatovávají. Mám dlouhé jemnější vlasy, ale nemám jich málo a vždycky po umytí šamponem a kondicionérem se silikony je mám zplihlé, slizké a elektrizující.

    Tady jsem filtrem nic nenašla a strýček Google našel toto:
    Přírodní Bio kosmetika Praha,přírodní Bio barvy na vlasy Praha a Bio kadeřnictví Praha
    http://www.4kbiostudio.cz
    Máte s tím některá zkušenost nebo vůbec neznáte?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: Meruňkový mi na obličej připadá ideální, měla jsem ten samý a chystám se ho pořídit si znova. Ostatní by mohly být na obličej zbytečně hutné, ale spoň mě to tak připadá. Možná bych ještě doporučila občas střídat s arganovým, ale na běžnou denní péči tu meruňku.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Misto nocniho pletoveho kremu jsem zacala pred par mesici pouzivat merunkovy olej (od Saloosu). Jsem s nim spokojena, urcite mi nijak neskodi (neucpava pory atd.) a je celkove prijemny. Ted mi dochazi a chci si koupit novy. Je nejaky dalsi pletovy olej, ktery mam vyzkouset, nebo mam vzit znovu merunku? Preferuju nakup v kamennem obchode v Praze, brzo jedu do ciziny a na objednavani uz nemam moc chut.
    Plet mam normalni/smisenou, porad jeste mladou :) a s castymi sabotazemi (pupinky, ucpane pory apod).
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TAMARIX: díky!
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mate nekdo zkusenost s vyrobky z bambuckeho masla z http://www.lulalu.cz/ ?
    Vypada to velmi vyhodne, nicmene... nerada bych se spalila.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a mimochodem jsem se teď poprvý setkala s případem (asi jsem měla štěstí), že ač certifikovaný výrobek (Ecocert), tak v něm byl umělej parfém, ne z esenciálních olejů, jako to u přír. kosmetiky bejvá, jednalo se o sprcháč od Yves Rocher z tý jejich bio řady. Docela mi to vzalo iluze i o certifikátech, konkrétně o tomto. Takže bacha.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PSYCHOPATICK: Přesně, přírodní to ve skutečnosti není, typickej podfuk, co používaj veškerý rádobypřírodní firmy - dám kytičku na obal a lidi si budou myslet, že je to přírodní. Jediný, co tam podle mě je v pohodě, je to stoprocentní bambucký máslo, jinak je to chemka jako každá jiná, jen v přírodním hávu.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Nedávno se tu řešila kosmetička, která používá přírodní kosmetiku (nejde mi o líčení), ale nedaří se mi vyfíltrovat odkaz, nevěděl by někdo?
    AIJA
    AIJA --- ---
    PSYCHOPATICK:
    Zkoušela jsem pár vůní a krémů na zápěstí a pak se nemohla zbavit ekzému. Bůhví, co v tom je...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PSYCHOPATICK: většina věcí není přírodní ani náhodou.
    ISCH
    ISCH --- ---
    PSYCHOPATICK: No, mám tucha, že ve složení jsou dost často i nějaký silicony atd...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, jedna známá začala pracovat v L'occitane - je to dle ní kvalitní přírodní kosmetika :) co si o ní myslíte?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MUI: Zjistila jsem, že je to i s účesem, což je fajn. :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: Hm, já si řikala, že je to nějaký divný, tak jsem to odlepila a koukám, ještě tam maj překlep v tom složení... Ale aspoň že tam neni jiná jobovka. Jinak mejdlo je to fajnový. Ovšem timhle stylem mě namíchlo indický mejdlo Visaka, kdy jsem zjistila, že ač je na všech krabičkách uplně stejný složení, tak to moje mejdlo bylo výrazně zelený, ale jindy může bejt i světle žlutý, ale složení zůstává stejný (a ta zelená se tam jako vzala kde?!). Zlatý certifikáty přírodní kosmetiky, tam se erory aspoň nestávaj.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: grrrrr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam