• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Radím si vyrobit pleťovou vodu sama (mám s tím skvělou zkušenost, například z růže stolisté, levandule nebo ovsa) a na obličej krém bez alkoholu seženeš nebo zkus oleje. Alkoholu se vyhneš poměrně snadno, ale chce to trochu změnit princip péče a pleti chvíli trvá, než se ustálí a zvykne na hutnější krémy či oleje. Mě to ale sedlo, alkohol mi taky nedělá dobře. Pleťovou vodu s alkoholem používám jen lokálně na případný jebáky.
    GALE
    GALE --- ---
    BOSSORKA: Pokud chceš čisticí mléko bez alkoholu, pak tam musí být glycerin (což je vlastně taky alkohol :). Něčím to prostě naředit musíš a hlavně to přinutit, aby ty mastné složky zůstaly ochotně v emulzi s vodou. Zároveň alkohol působí jako konzervant, jeden z mála, který nám v přírodní kosmetice zbyl.

    BOSSORKA: Benzoát sodný v přírodní kosmetice? Srsly??
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: tj, ale bossorka asi myslela phenoxyethanol a podobné, které se velmi často v kosmetice objevují :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CAMELLA: ale -oh na konci řetězce má;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: tocopherol je vitamin E:)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BOSSORKA: třeba linalool? tocopherol? to jsou alkoholy, ne? nebo "alkohol" pro přírodní kosmetiku má jinou definici než alkohol chemicky?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    tady zadny alkohol nevidim - co vy?
    Macadamia Ternifolia Seed Oil, Aqua, Argania Spinosa Kernel Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Soduim Stearoyl Lactylate, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Squalene, Panthenol, Butyrospermum Parkii Seed Butter, Sodium Benzoate, Směs éterických olejů, Potassium Sorbate , Polyglyceryl-5 Oleate, Lecithin, Tocopherol,Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmiate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Candellila Cera, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, * - z přírodních éterických olejů
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    existuje nějaká přírodní kosmetika, kde byl nebyl používán alkohol? mám pocit, že alkohol v kosmetice nedělá mají pleti dobře.... takže uvítám jakékoliv tipy na krémy/čistící mléka, popř. masky
    THEIA
    THEIA --- ---
    Hlasim objav asi najlepsiej vlasovej kosmetiky aku som zatial mala - John Masters Organic (zacali predavat v greenwave). Povodne som kupovala len sampon pre psa:) a ja som ani moc skusat uz nechcela, dostala som ale vzorky samponu a kondicioneru a zamilovala som si ich, takze som sa zachvilu vracala na dalsi nakup pre seba.. Plus maju celu radu tuzidiel/gelov/voskov a dalsich produktov, ktore som si uz uplne odvykla pouzivat kedze vsetky zatial vyskusane v bio kvalite vobec nefungovali.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    CAMELLA: jo,ten jsem myslela,brala jsem to naopak jen dle koncovek...padron
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BRUSINKA: jak pise GIRAFFKA: na zacatku jsou jemnejsi tenzidy nez SLS, mne tam vadi ten "polyquaternium-7" = tezko odbouratelny, a pak se mi nezda guar "hydroxypropyltrimonium chloride"
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIRAFFKA: myslíš methylisothiazolinone? To není silikon (silikony jsou třeba cyklopentasiloxane nebo dimethicon a podobná slova), to je konzervant.
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Chtěla bych vychválit tento balzám na rty: http://www.countrylife.cz/balzam-na-rty-tycinka-lips-bee-healthier-4-5-g-bio-jason Po všem možném (i přírodním) mi olézá pusa a tohle zatím dobré. Je to díky aleo-vera lehce větrové, ale krásně se nanáší, dlouho drží a vyléčil mi i koutky. Koupila jsem ho náhodou v Biosvětě na Zbraslavi.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    BRUSINKA: to předposlední je silikon a pokud si pamatuju dobře,tak ty první jsou prakticky šetrnější náhražky sls (?)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    M4RC: hned u prvního šampónu, kam jsem klikla, se složení píše. Ale důvěryhodně to nepůsobí - ve chvíli, kdy se nejdřív dočteš, že je to z 90% procent přírodní, pak výčet látek, které to neobsahuje a teprve potom někdy občas někde v posledním řádku složení, pokud vůbec, tak se imo můžeš téměř spolehnout na to, že to přírodní není.

    Tady se složení píše, ale v tom se do detailů nevyznám.
    voda, *lauryl glucoside, *sodium cocoamphoacetate, *sodium cocoyl glutamate, *sodium lauryl glucose carboxylate, cocamidopropyl betaine, laureth-2, fragrance, polyquaternium-7, menthol, *camellia sinensis leaf extract, guar hydroxypropyltrimonium chloride, niacinamide, citrid acid, methylisothiazolinone, iodopropynyl butylcarbamate
    AIJA
    AIJA --- ---
    LOVETHIEF:
    TOPVET používám roky a nikdy mě nezklamal.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SARAJ: primo tenhle http://www.lekarna.cz/topvet-regeneracni-konopny-olej-100ml/
    ja se priznam, ze kdyz jsem si rekla, ze potrebuju konopnej olej, zrovna jsem nakupovala na tomhle eshopu, takze jsem sahla po tom, co meli, nijak jsem nezkoumala, jestli je bio nebo nejak setrne vyrobenej atd...
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRAMIN:
    Určitě tam kouknu...minimálně na náramky:-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    AIJA: ano je to možné. nebo se stavit přímo. V Praze nebo v Brně
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRAMIN:
    Dá se objednat přes e-shop a vyzvednout v prodejně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam