• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    MARGARITKA: Teda jestli se "zastupce firmy" snazi napravit reputaci, tak to dela s eleganci slona v porcelanu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    VEP: "Zde v ČR nejste ale mezi Araby. Kdyby neprošlo, nebylo by prodejné." a proto se rok co rok objevujou na netu seznamy,ve kterejch hračkách byly nalezený ftaláty, proto z dmka stahujou šarže potravin,ve kterejch byly nalezený mykotoxiny atp...

    na tvých/vašich příspěvcích je nepříjemný předevšim to, že jsou dost zamotaný a nemaj moc hlavu a patu...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    VEP: koukám, že zástupce firmy se asi namíchl a přispěchal si na nyx opravit reputaci (?) a ikdyby ne, tak na to nejde říct víc než "lol" (nikdy jsem neřekla nic špatného o aleppském mýdle, právě naopak, myslím, že je to z mých příspěvku jasné), kritizovala jsem pouze postup firmy, která neuvádí plné informace a u jiných výrobků ani informace, které tam ze zákona být mají. Čokolády bez složení a doby spotřeby, arašídy většinou pomuchlané bez čitelné doby spotřeby, jen na jedněch šel ještě trochu přečíst vyražený rok 2012. To nepovažuji za seriózní jednání a věřte, že mám s čím srovnávat, není to můj první internetový kup :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: "údaje na českém štítku aleppských mýdel jsou PŘESNĚ dle pokynů a nařízení Státního zdravotního ústavu - Národního referenčního centra pro kosmetiku, který zhodnotil bezpečnost aleppských mýdel a provedl jejich dermatologické testy, a zároveň jsou tyto údaje v souladu s právními předpisy České republiky a EU." - zajímavé...:-/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    HELLEJU: Co do složení je to prakticky v pohodě, dali si práci to tam rozepsat i pro laiky, nevím teda, proč je tam hned na druhém místě kukuřičný škrob, ale budiž. Otázka je, proč žádný certifikát nemají (těžko říct). Možná by nebylo od věci si vyžádat vzoreček, a to kvůli konzistenci, některé krémy mohou být třeba moc hutné, nebo lepit, nebo naopak stahovat pleť (asi jako každý krém). Není to úplně nejlevnější, tak by se to možná vyplatilo. Ale dle mého to vypadá dobře. Jinak ještě je značka Cannaderm, taky povětšinou přírodní (je to u každého výrobku napsané), tak můžeš hledat alternativu i u nich, nebo si také nabrat nějaké vzorečky, pár jsem jich měla a byly v pohodě.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: Tak mají nebo nemají to podchycené, kde by to prošlo a kde neprošlo, mají nebo nemají správné složení na krabičce...??? Jsem z tvého komentáře rozpačitá, nevím, co teda dělají a nedělají a jak to podle tebe teda je a není. A na obalech konvenční kosmetiky je z přední strany napsaných slibů hory doly, ale složení z druhé strany je nechutné, ale to u chemické kosmetiky nikdo nečte nebo tomu nerozumí, jinak by si to na ksicht nikdo s tak lehkým srdcem nedával. Každopádně já složení řeším.
    Když jsem se u mýdla Visaka ptala dovozce, řekli mi, že v tom mají Indové i oni trochu binec, a taky že jo, jinak jak by se stalo, že ve dvou krabičkách s totožným složením byla dvě barevně úplně odlišná mýdla... proto jsem na to háklivá, když už jednou řeším, co si na sebe patlám a co ne, tak se snažím být důsledná a když za něco dávám prachy, tak chci vědět za co, to je vše.
    VEP
    VEP --- ---
    Myslíte, že kdybyste sama něco dovážela, investovala peníze a čas, stala se výhradním dovozcem, že by vám to za to stálo nemít v pořádku testy a neřídit se zákony apod? Já myslím, že ne a kor když by Vás to třeba i bavilo. A berte to i z ekonomického hlediska.
    Nezapomínejte, že mýdlo je vyrobené Araby :) Kdo se v tomhle světě často pohybuje, velmi rychle pochopí. Takže na krabičce je A a ve skutečnosti může být B. Za to jaký obal dostane firma od výrobce nemůže a to myslím obecně na jakýkoliv výrobek (další věc je dovoz kvanty výrobků různého druhu od potravin po kosmetiku, které se přebalují, porcují a spotřebitel to ani netuší). A jakým způsobem probíhá výroba najdete i na fotografiích. Zde v ČR nejste ale mezi Araby. Kdyby neprošlo, nebylo by prodejné. Kdyby všechny Vaše oblíbené výrobky nemusely udávat pravdivé složení dané zákonem, co myslíte, že by Vám tam napsali? 100% nature (budete krásná, štíhlá bez vrásek navěky? nebo nesmrtelná?), ale ve skutečnosti plné chemie v tesco kvalitě a to myslím stojí za promyšlení.. Neblázněte :) A i když se Vám očividně můj názor nelíbí, ale tak to funguje a logicky to i vám musí dojít.. Hezký večer a jdu si užít vanu s aleppským mýdlem a lufou ;)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Mamka (66 let) by ráda nějaký konopný krém na obličej, dala mi letáček s tímhle krémem http://www.konopnyshop.cz/e-shop/carun/546-konopny-pletovy-krem-carun.html Koukala jsem na složení, ale přiznám se, že se v tom moc neorientuju, takže nevím, jestli tam je něco vyloženě špatnýho, každopádně ecocert nemají. Poradíte, jestli je složení v pohodě? Nebo nemáte některá zkušenost klidně i s jiným kvalitním, ne konopným, krémem pro tento věk? Cenově tak do 500 Kč. Díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: No ony jsou na to zákony, v případě že by to tak nebylo, je firma pokutována, pokud se nepletu. U zavedených firem by to byl skandál, o to větší u firem, které vyrábějí biokosmetiku, a kde uživatelé na prvním místě řeší složení výrobku a původ surovin. Pro takového výrobce by bylo něco takového sebevražda.
    V případě tohoto alepského mýdla se jedná o ruční výrobu, kde je to mýdlo přírodní se vším všudy, nepředpokládám, že se při jeho výrobě dodržují nějaká přísná hygienická pravidla, ale to se mi na tom líbí. Trochu mě znejisťuje překlep v původním složení, uvedeném na krabičce, ale stále pevně doufám, že to, co je tam napsáno, mýdlo obsahuje, ale ne nic navíc (jako se mi stalo u mýdla Visaka). Problém nastává ve chvíli, kdy český distributor vyrobí cedulky a napíše na něj jen kusé informace, zatajující několik položek složení výrobku a pak jimi přelepí původní složení uvedené na originální krabičce.
    Na základě čeho jsi tedy u tohoto mýdla v klidu? Prošlo laboratorními testy?
    VEP
    VEP --- ---
    Holky, na krabičku Vám kdokoliv vytiskne cokoliv budete chtít a nejen na krabičku (ať už od laverde, ryoru nebo L´Orealu)... ;)
    Vyprávěla mi o testování kolegyně v práci. Její máma pracuje v laborce, kde se výrobky testují (testují make-upy, rtěnky, šampony, atd.. nejen zmíněných výrobků). Věřte mi, že o tom vím víc jak vy a proto jsem naprosto v klidu s těmito mýdly, díky ní. Takže nemá cenu se s Vámi přít a diskuzi na dlouho zase končím. Mějte se...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: ??? Kdo tu co řekl blbýho o Sýrii? Mně jen vadí, že si protiřečí složení uvedené na krabičce s českým přelepem, člověka matou a neuvádějí mu komplexní pravdivou informaci o tom, co si kupuje a ještě si dovolí přelepit originál, takže když to člověk nesundá, nedozví se, že ingredience od výrobce a od prodejce se markantně liší. Na výrobce tu nenadává nikdo, ale na toho blba, co přelepuje složení na krabičkách, ano.
    VEP
    VEP --- ---
    Dobrý den,
    v první řadě bych chtěla říci, že přírodní aleppské mýdlo od firmy Madeinsyria.cz nakupuji od samého začátku. Jednou mi ho dovezl známý z Damašku a v ČR dlouho nikde nebyly k sehnání. Kupuji jak na eshopu, tak v kamenné prodejně. Opravdu mýdlo, které je úžasné na celé tělo. Úžasný na akné, intimní partie, ale i na vlasy či holení. I mé malé holčičce vyhovuje. Nicméně nikdo neuvěří dokud nevyzkouší ;) Mají mýdlo i za 16,-, tak zase tak veliká investice to není. Sama jsem v Sýrii byla, výrobce (Ahmad Kassár) je jeden z nejlepších. Je to výrobek, na který jsou náležitě hrdí, dokonce si i sami suroviny pěstují (narozdíl od spousty jiných "certifikovaných" výrobců - kde jako myslíte že na to berou prachy pokud by to bylo tak přírodní). Kdybyste viděli kolik druhů mýdel, kolik přísad (od kurkumy, černuchy seté až po aleppský prach), kolik výrobců najdete jenom na trzích a v jaké kvalitě. Celkově odsuzujete zemi a jejich skvělé výrobky, jen proto, že znáte Sýrii pouze z televizních novin. Navíc aleppská mýdla jsou velmi oblíbená ve Francii (proto i ta krabička je ve francouzštině). Často si jen pročítám tipy na přírodní kosmetiku, ale teď jsem musela vyjádřit svůj názor i já. Děkuji.
    Ps: Margaritko, vy si ale protiřečíte... Mýdlo chválíte do výšin a přitom na něj nadáváte. Možná byste si svůj názor měla urovnat :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WOCKOO: Já je střídám na různé příležitosti (ač mejkap nepoužívám denně), ten natural light makeup na běžné denní sjednocení pleti (do školy, práce), ten minerální někam "mezi lidi" (víkend, párty), ten kompaktní makeup do kabelky na všechny příležitosti a případnou denní korekci. Jsou totiž různě hutné a tak je někdy zbytečné mít na sobě hutnější, když nepotřebuješ perfektní sjednocení a krytí. A moc hezky voněj. S odstínama je to těžký, radši si fakt vyjdi ven na světlo, konkrétně ten ivory se nezdá, ale na světle dělá prostě takovej prasečí nádech, kterej sluší málokomu.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: No tak odstín bude samozřejmě další oříšek. Je fakt, že u něčeho se mi třeba líbí konzistence, ale odstín pro mě tam jaksi není. Zatím je favorit Natural light make up odstín medium sand. červená nejsem, ale v zimě ani moc zabarvená.. potřebuju něco ne úplně bílého, ale zas ne tmavého.. a růžovou vůbec
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Já jsem taky spokojená, ale tyhle podvody u složení fakt nemam ráda, kor, když se člověk orientuje zejména podle ingrediencí, mám dojem, že je to i protiprávní, a kdyby jim na to někdo přišel, tak vypláznou pěknej balík za pokutu. Jako jo, vinegar je pro silný nátury, to jako dárek potěší málokoho :)

    ELSEVIER: Přesně o tom jsem také přemýšlela a sháněla ten rýžový škrob v bioobchodech, ale narazila jsem jen na rýžovou mouku a nevím, jestli je to totéž, co rýžový škrob, nebo jestli by to mělo ten samý účinek... ta mouka byla hodně jemná, ale byl jí ranec, tak jí radši nekoupila. Co myslíte, je to to samé? Amica fakt bohužel smrdí, taky bych to ráda řešila tímhle.

    WOCKOO: Mám od nich tuhý kompaktní (zelená kulatá krabička se zrcátkem a houbičkou), dobře kryje, rozjasňuje, pohodlně se nanáší; pak minerální tekutý, dobře a rovnoměrně kryje; natural light makeup - kryje jemně, ale víc než tónovací krém, a nakonec color and care makeup - spíš tónovací krém. Dala bych si zejména pozor na výběr odstínu, řeba ivory je hodně do růžova; pakliže máš zarudlou pleť, fleky, nebo snadno zčervenáš, doporučuju odstíny jako 20 honig gold a obecně ty spíš do žlutobéžova. Ty nové jsem zatím nezkoušela, ale tyhle staré v sortimentu pořád jsou (a doufám, že budou)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ELSEVIER: tak to by mě taky docela zajímalo. Kdysi jsem zkoušela shánět rýžový škrob a na tom to tak nějak ztroskotalo

    holky, jaké máte zkušenosti s make upy od Alverde, který z nich byste doporučily? Já měla nějaký starý, teď jsem ho už vyhodila, chci zakoupit jiný, ale dřív nebylo tolik druhů, tak nevím, po čem sáhnout..
    ELSEVIER
    ELSEVIER --- ---
    ahoj holky mate nektera zkusenost s pouzitim ryzoveho skrobu jako pudru nebo sucheho samponu? vim, ze ho dela hauschka, ale je hodne drahy, a nekde jsem cetla, ze staci koupit obyc ryzovy skrob-potravinarsky a pry funguje skvele.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: mam to z madeinsyria a asi je to to samy, protoze je to taky prelepeny a rozsah slozeni se dost lisi :-) Asi jim tam znova napisu, uz jsem reklamovala vetsinu ostatnich vyrobku, co jsem tam koupila a nebylo na nich slozeni ani datum spotreby (cokolady a arasidy) a nektere vypadaly dost jete, jako darek mi poslali arasidy v testicku s prichuti vinegar, tak jsem se dost nastvala, jde videt, ze se toho chteli vylozene zbavit, neznam nikoho, krome Iru, kdo by mel rad pochutiny s touhle odpornou prichuti... pan se za vse omluvil a nezapomel zminit, ze si zakazniku vazi, ale slozeni cokolad presto neposlal a ted to mydlo... vim, ze jsi to tu resila, ale nenapadlo mne mrknout se. Sice mi to neva, s mydlem jsem spokojena, ale tenhle pristup se mi nelibi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MART1NKA: Aha, díky za info. No asi to může být tím, že mají ostatní výrobky dražší, než jiné drogerky (ale nesleduji to, chodím tam jen na přírodní kosmetiku a na alnaturu jídlo). Spíš mě jen mrzí, že zrovna něco, co by se mohlo rozmáhat na úkor konvenční kosmetiky, zužuje sortiment. Snad se to zase vrátí k normálu.

    MARGARITKA: A jaké máš to mýdlo, od jaké značky? Zajímalo by mě, jestli máš stejné složení, jako má to moje (to moje mělo přelepené složení v originále a bylo neúplné, jinak bylo i s glycerinem, což být asi nemá)
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    MARGARITKA: Tu čisticí emulzi 2v1 mám (taková zelená, s aloe vera) a spokojenost. Teda nepoužívám ji úplně pravidelně a nevyzkoušela jsem tolik podobnejch produktů pro porovnání, každopádně vždycky po použití je pleť příjemně osvěžená, čistá a hebká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam