• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: A není v něm příliš alkoholu? Mám s mučenkou hydratační sérum, ale vzhledem k alkoholu mě moc nehydratuje :(
    TABBY
    TABBY --- ---
    TURBULENT: Pomerne vydatny je ten s mucenkou (reife haut). Nepali, narozdil od toho s goji (antiage).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TURBULENT: To nemám, protože jsou dost drahé a nevím, jestli je ve svém věku potřebuju, nicméně by mě to taky zajímalo, minimálně pod obočí by se mi hodil, vytrháváním se mi myslím ta kůže deformuje. Také mám alverdí.
    IKA: Aha, já to chápala že je to jen značka, co se někde prodává, jsme natvrdlá :D No Berlín mám z ruky, ale porženu to gůglem, třeba ho tu někde pordávají, díky :)
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    Jaky pouzivate ocni krem? Ted pouzivam jeden od Alverde, ale rada bych zkusila neco jineho, ted na zimu mozna nejaky hutnejsi. Mate nekdo zkusenost treba s temi od Weledy?
    IKA
    IKA --- ---
    NIKKITA: Veď píšem že v muji.:) Ale už neviem kde. Myslím, že najbližší kamenný obchod je v Berlíne, ale dá sa prípadne nakúpiť aj online.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Takhle, někde na netu jsem už předtím narazila na slovo Pony u těch Hauschkovejch štětců, ale je mi divný, že by to fakt dělali z koňů (z žíní? asi ne) a taky to bylo napsaný někde na netu, a ne na jejich stránkách, kde o štětcích úplně mlčej. A včera jsme byla ve výtvarných potřebách a koukala tam na malířské štětce ze zvířecích chlupů (pro porovnání) a veverka to bejt nemůže, protože má chlipy moc drsný :)

    IKA: A kdes ho koupila?
    IKA
    IKA --- ---
    Mám prírodný štetec z muji, píšu že je z kozy - tá je snáď pokojnejšia ako veverička.:D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: To mě napadlo taky, ale spíš jsem to tipovala na využití nového bio trendu a různých ekonálepek, ale jestli je to takhle, tak potěš pámbů, teda, chuděry krávy. A dělá se to i v Evropě, nebo je to záležitost soudruhů z Ameriky?
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Znas Posilac? Dava se kravam, aby vic dojily:



    This genetically modified hormone was developed by Monsanto to be injected into dairy cows to produce more milk. Cows subjected to rBGH suffer excruciating pain due to swollen udders and mastitis, and the pus from the resulting infection enters the milk supply requiring the use of additional antibiotics. rBGH milk has been linked to breast cancer, colon cancer, and prostate cancer in humans.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tipla bych spíš nějaký škrob z GMO plodin... anebo přímo GMO plodiny, kterými je krmen dobytek.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: Proto se divím právě, ale asi to tam uvádí, aby tomu dodali nádech opravdové ekologie, jinak je to fakticky prkotina. (Asi jako když je na mozzarelle od Zotta napsáno "bez GMO", ale zajímalo by mě, co by na tom chtěli geneticky modifikovat, snad krávu, co podojila to mlíko?)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (plus zřejmě z dřeva z obnovitelných zdrojů)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: to znamená, že jsou syntetické, nic víc :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: No třeba Eco Tools mají na sobě napsáno, že při jejich výrobě setrpělo žádné zvíře. Hm. To jako že z toho bambusu nesundali žádnou kobylku, když z ní chtěli vyrobit tu rukojeť? Jako nevim, ale zajímalo by mě, jak to mají vyřešený s těma štětcema, už jen z principu, fakt s emi nezdá, že by na zvířatech netestovali, ale rovnou je zabíjeli
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    CAMELLA: V popisech štětců je vždycky napsáno "humanly obtained", docela bych chtěla vidět, co to znamená. :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: Oukej, oukej, brala jsem to principielně. Jenom mi nejde dohromady, že by firma, která se holedbá tím, že je bio a netestuje kosmetiku na zvířatech, by je zabíjela. No ale možný je asi všechno. Zkusim jim napsat mail. Ale syntetickej stejně nechci :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: veverky jsou divoká, extrémně stresová zvířata. Taková manipulace s nimi je naprosto vyloučená, vážně to s ovcí nejde srovnávat, je to naprostá pitomost :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    NIKKITA: Zkoušela jsi někdy manipulovat s ŽIVOU veverkou? Ovce je relativně klidnej tvor. Stojí, bečí, dá se dobře chytit. Veverka je hyperaktivní, má ostrý zuby, který se nebojí použít a jednodušší a bezpečnější je manipulovat s veverkou mrtvou.
    Nehledě na to, že ovce vlna roste furt, kdyžto veverka přesrsťuje dvakrát ročně, tuším. A ošmikat ji můžeš leda v létě - neb v zimě by jí bez toho kožíšku byla maličko zima.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: No vycházim pořád z toho, že ovce taky někdo šimká, protože se mu prostě vyplatí, že jí může šmykat do alelůja a může si štětců vyrobit bambilion, kdežto kdyby tu veverku picnul, tak má štětec jeden. A je s tim míň práce. To neni zas tak scestná teorie, ale jak to je doopravdy, to nevim. Ale můžu napsat třeba do tý Hauschky mail. Podle jejich mírumilovně laděnejch a harmonizujících stránek ale soudím, že možná neradi zabíjej i ty kytičky, ze kterejch vyráběj krémy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: si vážně myslíš, že někdo šmiká veverky? Muhehe :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam