• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Znas Posilac? Dava se kravam, aby vic dojily:



    This genetically modified hormone was developed by Monsanto to be injected into dairy cows to produce more milk. Cows subjected to rBGH suffer excruciating pain due to swollen udders and mastitis, and the pus from the resulting infection enters the milk supply requiring the use of additional antibiotics. rBGH milk has been linked to breast cancer, colon cancer, and prostate cancer in humans.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tipla bych spíš nějaký škrob z GMO plodin... anebo přímo GMO plodiny, kterými je krmen dobytek.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: Proto se divím právě, ale asi to tam uvádí, aby tomu dodali nádech opravdové ekologie, jinak je to fakticky prkotina. (Asi jako když je na mozzarelle od Zotta napsáno "bez GMO", ale zajímalo by mě, co by na tom chtěli geneticky modifikovat, snad krávu, co podojila to mlíko?)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (plus zřejmě z dřeva z obnovitelných zdrojů)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: to znamená, že jsou syntetické, nic víc :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: No třeba Eco Tools mají na sobě napsáno, že při jejich výrobě setrpělo žádné zvíře. Hm. To jako že z toho bambusu nesundali žádnou kobylku, když z ní chtěli vyrobit tu rukojeť? Jako nevim, ale zajímalo by mě, jak to mají vyřešený s těma štětcema, už jen z principu, fakt s emi nezdá, že by na zvířatech netestovali, ale rovnou je zabíjeli
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    CAMELLA: V popisech štětců je vždycky napsáno "humanly obtained", docela bych chtěla vidět, co to znamená. :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: Oukej, oukej, brala jsem to principielně. Jenom mi nejde dohromady, že by firma, která se holedbá tím, že je bio a netestuje kosmetiku na zvířatech, by je zabíjela. No ale možný je asi všechno. Zkusim jim napsat mail. Ale syntetickej stejně nechci :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: veverky jsou divoká, extrémně stresová zvířata. Taková manipulace s nimi je naprosto vyloučená, vážně to s ovcí nejde srovnávat, je to naprostá pitomost :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    NIKKITA: Zkoušela jsi někdy manipulovat s ŽIVOU veverkou? Ovce je relativně klidnej tvor. Stojí, bečí, dá se dobře chytit. Veverka je hyperaktivní, má ostrý zuby, který se nebojí použít a jednodušší a bezpečnější je manipulovat s veverkou mrtvou.
    Nehledě na to, že ovce vlna roste furt, kdyžto veverka přesrsťuje dvakrát ročně, tuším. A ošmikat ji můžeš leda v létě - neb v zimě by jí bez toho kožíšku byla maličko zima.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: No vycházim pořád z toho, že ovce taky někdo šimká, protože se mu prostě vyplatí, že jí může šmykat do alelůja a může si štětců vyrobit bambilion, kdežto kdyby tu veverku picnul, tak má štětec jeden. A je s tim míň práce. To neni zas tak scestná teorie, ale jak to je doopravdy, to nevim. Ale můžu napsat třeba do tý Hauschky mail. Podle jejich mírumilovně laděnejch a harmonizujících stránek ale soudím, že možná neradi zabíjej i ty kytičky, ze kterejch vyráběj krémy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: si vážně myslíš, že někdo šmiká veverky? Muhehe :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: No to si právě myslím, že by tak nemuselo být, proto jsem uvedla příměr k ovcím, ty se také nezabijí, když jim chceš ostříhat vlnu, protože by ti pak nová už nenarostla. To samé si myslím, že mohou mít s těmi veverkami, ze kterých se to nejspíše vyrábí. A myslím, že i firma, která má takovou filosofii, jako je právě Hauschka, by asi nevraždila zvířata kvůli štětcům... nebo jsem naivní?
    XAJA
    XAJA --- ---
    NIKKITA: ...mají všechy štětce štětiny syntetické, což mi trochu nedává smysl.

    a prečo nie? ak si myslíš, že niekto počká na mýtinke v lese, privolá kanca, ostrihá mu pár štetín a potom ho pošle naspäť do lesa sú trochu mylné. štetiny sa získavajú z mŕtvych zvierat. takže ak sa firma zameriava aj na veg*nov, tak by moc neuspela.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GRETKA: Já ani nějakej extra výsledek nečekám, natož waterproof, jde mi jen o to, že třeba volume alverde se rozmazává sama od sebe, člověk na si nemusí na ty oči sahat. Momentálně mám Maybelline, tu žlutou vyboulenou, a ta drží perfektně, ale někdy po delší době z ní pálí oči (řasy u kořínků). Tak ještě uvidím.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NIKKITA: prirodni rasenky jsou prirodni rasenky, nejsou waterproof, rozmazaji se jestli si sahas na oci - ale to casto i ty neprirodni ;) Sama jsem spokojena s Hauschkou. Alverde mi nesedela, dala jsem ji sve mame :) Ale umele rasy od toho necekej. Je to mirne zvyrazneni. Spis do delky tu co mam ja. Volume Hauschku jsem nezkousela, stojim o spis o prodluzovaci effekt.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    KEMENTARI: o taklonu slysim prvne, ale dle wikipedie to vypada zajimave :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MARGARITKA: Taklonovy stetiny jsou nahodou moc prijemny, treba stetce od Real techniques snesou srovnani s drahyma prirodnima (tech taky par mam).
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: jasne to uplne chapu, umely stetec jsem nikdy nemela a prijde mi, ze to musi byt "hnusne" se tim patlat po obliceji, ze to preci nemuze byt tak jemne :) Ten Avoni je muj prvni stetec od doby co se licim a jeste dlouho si asi novy nekoupim, protoze je uplne v pohode... otazka je, jake veci vyrabeji dnes, jestli v nabidce nejake s prirodnima stetinama budou mit... určitě bych po něm mrkla, třeba Avon mile překvapí :-) cenou určitě...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A dnes jsem si zakoupila kodicionér od Logony ve spreji. Je to taková průhledná voda,docela alkoholová, tak doufám, že to bude mít požadovaný efekt, totiž že se mi nebudou zacuchávat vlasy, za ty prachy by mě to naštvalo (250,-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Avon opravdu dělá štětce ze zvířecích štětin? To bych brala, cenově to bude určitě dostupnější. Nebo cokoliv s přírodníma štětinama, jen mám dojem, že se to skoro nevvyrábí, a když už, tak to stojí balík. Já koukala i na sortiment biooo a další, ale včetně eco tools mají všechy štětce štětiny syntetické, což mi trochu nedává smysl. Přírodní rukojeť z bambusu mě tak nenadchne, tou si obličej nešolíchám. Takže Avon, říkáš? Nebo nedá se něco sehnat v kamenném obchodě v Praze? Nákupům přes net moc neholduju :(
    A vypadá to teda, že zůstanu u chemických řasenek no. Nebo až vykradu banku, tak zkusím Hauschku i Lily Lolo a dám vědět, jak drží :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KEMENTARI: Aha, takze tahat a nie tocit. :) Uz som zas o nieco mudrejsia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam