• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    Prosím vás,mohl by mi někdo doporučit nějakou kvalitní rtěnku?Mám chuť zkusit jí zase nosit,ale když už tak nějakou přírodní.Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    CAMELLA:
    Díky za osvětu. Ty v tubě vůbec neznám...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AIJA: http://www.bio-info.cz/uploads/images/Kosmetika/timotei_organic_delight.jpg
    jinak mají samozřejmě i obyčejné šampony timotei, třeba řadu pure http://i2.wp.com/melleambroise.com/wp-content/uploads/2013/04/gamme-timotei-pure.jpg, ale ty už přírodní nejsou a prodávaj se právě všude možně od billy po penny. timotei organic delight mají jen v drogerkách..
    AIJA
    AIJA --- ---
    CAMELLA:
    A o kterým konkrétně mluvíš?
    IKA
    IKA --- ---
    NIKKITA: Céder alebo santal?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    NIKKITA: Mozna litsea cubeba nebo kardamom?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Tuhej šampon je potřeba hodně dobře vymejt. Mám jeden doma, mýdlárna U Dvou koček, no a když jsem si ho pořádně nevymyla, byly moje dlouhý vlasy u konečků jeden velkej dred. Ale jinak to bylo v pohodě. Ale momentálně používám alverde mandle argan, nebo čerstvě tu Alterru a po ní je mam nadejchaný taky (ale dnes jsme si na ně dala masku z bylinek od Henne Color, takže je mam krásný a načechraný asi z toho)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Koupila jsme si od Alterry neparfémovaný sprchový gel / šampon asi za pade, a je moc příjemný, odlila jsme si kousek a kápla do toho éterickej olej z levandule a připadá mi to jako docela fajn způsob, jak si vyrobit po domácku ovoněný sprcháče.
    Nemáte někdo tip, jaký éterický olej použít pro pány? Chtěla bych něco takového vyrobit pro bráchu a tátu, co se polévají adidas pánskejma sprcháčema a vždycky po nich pak šíleně "smrdí" koupelna :(
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já si v poslední době myju vlasy tuhym šamponem od naturinky (http://www.ferovamoda.cz/katalog/znacka/naturinka), po nedávnym umytí u přítele niveou jsem najednou měla vlasy šíleně nadýchaný, takový uplně jiný... Ten tuhej šampon mi sice vlasy umyje, ale mám pocit, že mi po 3večerech v hospodě po 3x umytí smrděj... Asi to budu střídat s alverde, jen si chci koupit 300ml, a to maj jen myslím jabkovej, ráda bych zkusila něco jinýho...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AIJA: to určitě nebyl tenhle, oni obecně šli do sebe a dělaj šampony relativně ok, bez parabenu, silikonu..ale běžny řady jsou se sulfáty.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tuším, že v Penny nebo něčem takovém měli šampon Timotei míň jak za padesát...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARGARITKA: jo tak jestli jsou ve slevě, tak si pro ně možná skočím, ale fakt puvodní cena byla cca tech 160.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MARGARITKA: ten mám už docela dlouho. Nějak ale nevím, jak hodnotit- není ani vyloženě dobrý ani vyloženě špatný. S mýma vlasama tak nějak nic nedělá, umyje, neuškodí.. žádný zázrak
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MARGARITKA: taky jsem je videla ve stojanu se slevama (cena asi 80,-/kus), vypada to, ze je nikdo nekupoval, tak je vyprodavaj. jestli to stahuje cely dmko, tak se bud zamyslej nad cenou a nebo se na bio vykaslou... koupila jsem si sampon a kondicioner, ale jeste jsem je nezkousela. nejlepsi je, jak na obalu maji hlasku ve smyslu toho, ze od toho nema zakaznik cekat vysledky jako od konvencniho samponu ;) ale to ze uz parabeny necpou vsude je fajn. doufam, ze misto toho tam nedavaj nejakou jinou, zatim neproflaklou slozku.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    CAMELLA: aha, tak cenu jsem nezkoumala, bylo to ve stojanu se slevama, nebyly tam cedulky... to teda souhlasím!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARGARITKA: po pravdě šampon a kondicioner vyjde asi na 160kč každý a to už mi přijde celkem dost, na timotei. Za tu cenu už člověk koupí šampon od nějaké lepší, vyloženě přírodní značky a ne jen od značky vezoucí se na trendu biokosmetiky.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    hahaa.. "Timotei usiluje o vytváření produktů tak přírodních, jak je to jen možné, a proto přestal používat parabeny." - to zní, jako by je přes noc někdo osvítil...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    TABBY: není zač, určitě nebudeš litovat :)

    Nedávno jsem v DM narazila na BIO šampon a kondicionér Timotei! Byla jsem lehce v šoku, psali že je z 99% přírodní... http://www.timotei.cz/ má ECO CERT

    nejdřív jsem se pohoršila, namíchlo mě jak se všichni ti léta chemičtí výrobci cpou najednou do BIO... na druhou stranu, možná je to fajn, že se to víc rozšíří i mezi "normální" lidi (a jednou to třeba bude konečně standard:) a společnost bude zas o trošku zdravější... a pro nás, kteří si dopřejeme i levnější přírodní kosmetiku, jsou to alespoň další možnosti a výběr... tak až to někdo zkusíte, dejte echo!
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIKKITA: Ještě nemám odzkoušeno, ale budu je kupovat :) pak dám vědět :)
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Nevite o nejake levnejsi nahrade za tohle serum?
    ROZJASŇUJÍCÍ ESENCE
    http://www.loccitane.cz/rozjasnujici-esence,15,2,14655,245146.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam