• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: A dale je mozne uplatnit slevu na nakup z bodove knizky.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETUL_KA: to je docela dobrý, díky za tip.


    PETUL_KA: zběžně jsem to prohlédla, ale oni asi nejsou úplně přírodní, že? Ve smyslu tohohle auditka. Co jsem rozklikla, tak na mě dělá dojem třeba jako yves rocher - "nemáme parabeny, ani silikony, a 95% věcí je přírodního původu." Každopádně díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PETUL_KA: Jo, je tomu skutečně tak, alverede je jejich provátní značka, mají to pro jistotu i viditelně označené na těch regálech, takže se člověk ani nesplete. Já toho dnes využila.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: prisel mi vcera newsletter z dm, kde pisi: "25% sleva při nákupu 5 a více produktů jakékoliv dm značky podle Vašeho výběru." a tvari se, ze se to vztahuje i na alverde.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: s alternativou alverde neporadim, ale cas od casu byvaji na vente privee produkty lea nature. temi ja se naopak predzasobuji do cech.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    omlouvám se za trochu OT, ale nemáte někdo zkušenosti s přírodní kosmetikou ve francii? Je tam ke koupi nějaká alternativa alverde? prostě nějaké ne úplně drahé základní věci? Já jen jak moc se mám zásobit v čechách. dík
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    NIKKITA: Mám denní, a právě pocit z nanášení je jeho velký plus - rozetře se lehce, příjemný pocit.
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    NIKKITA: Asi zalezi na tom, jakou mas plet. Ja mam smisenou dehydrovanou, a ten denni mi pripada na zimu idealni - pripada mi hutny a hydratujici tak akorat :-) Ale pouzivam pod nej jeste kvetovou vodu a hyaluronove serum od nobilisu. Urcite je ale lepsi nejdriv vyzkouset ten vzorecek, taky jsem to tak delala.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TURBULENT: Tak jetli je lepší ten denní nebo hydratační? A jestli není moc hutný a nenechává citelnou vrstvu. a jestli skutečně hydratuje :) přemýšlím, že si pořídím jen tu malou tubičku na zkoušku.
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    NIKKITA: Ja jsem z tehle rady mela vsechny tri, co bys chtela vedet?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Máte některá zkušenost s kosatcovým (ať už hydratačním, nebo denním) krémem od Weledy?
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    MAGI: tuhle zkušenost jsem přesně potřebovala,jdu do Lushe.Velké díky!
    SNELA
    SNELA --- ---
    WITCHIE: já už vím, naivně jsem si dřív myslela, že by to šlo, ale zas za ty děsně zničený vlasy mi to nestojí.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Takze prirodnimi barvami lze pouze dodavat ton v dane urovni tmavosti/svetlosti (dodat zrz svetle hnedym napriklad), a nebo ztmavovat. Nikoli zesvetlovat.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SNELA: ciste prirodni barva ktera by ti "hodila blond do bila" neexistuje. Neslucuje se to s principem prirodniho barveni. Do bila potrebujes od-barvit (tj vyzrat barvu ktera ve vlasech je - a to delaji peroxidy apod slozky v chemickych barvach na vlasy), to prirodni barvy nedelaji, ty jen barvu dodavaji.
    SNELA
    SNELA --- ---
    NIKKITA: :D tak naštěstí to je alespon hneda :D tohle mě trošku stve, ale snad najdu nějaký, který budou vyhovovat, případně poreferuju.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: :D tak přeju hodně štěstí, vím, že to je pokaždý sázka do loterie, já si taky užila nervy s hennou, kdy mi tmavá zrz chytla do odstínu "mrkev" a podobně :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MAGI: super díky, snad to chytne a koukám, že je i za dobrý peníze, ta logona mě vyšla asi na 250,- a učinek žádnej. A jak moc se ta Khadi vymývá? Brala bych klidně hodně tmavě hnědou, zkusím teda tu tmavě hnědou co píšeš :)


    NIKKITA: nene, už asi rok se nebarvim/barvim přírodníma, nikdy to nechytlo nějak extra, vždycky jsem na něco narazila, tak jsem zkusila, většinou nějaký druhy henny. Já mám hodně dlouhý vlasy a spodek vlasů a kus ofiny mám blondatou, jenže taky jsem nenarazila na přírodní barvu, která hodí blond odstín spíš do bíla a nějak se mi nechce vyhazovat co tri stovky aby nebyl účinek žádnej, tak jsem právě včera riskla, že obarvim i tu blond (prostě změna) jenže barva nechytla a místo blond mám takovou mírně nazrzlou, takže vlastně přesně to, co jsem nechtěla. Takže teď zkusím tu khadi a obarvim to asi celý na tmavou (i když už ted toho trochu lituju.. no..nerozhodná ženská :D)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: No a čím ses barvila doposud? Může se dost dobře stát, že na vlasy barvené chemickou barvou nechytne barva s přírodním základem - henna a jiné. Mě například na zrzavý přeliv od loréalu nechytla tehdy (zaplaťpambů) černá henna. Musíš nějakou dobu počkat, cca dva měsíce, je to asi tím, že ty chemické dělají na vlasu film (kdovíjaký, asi silikony...).
    MAGI
    MAGI --- ---
    CATCHA: Ahoj :) nevím jaké máš nároky, mně se většina přírodních rtěnek a řasenek prostě rozmazávaj nebo stíraj strašně rychle. Za sebe doporučuju Lush https://www.lush.co.uk/emotionalbrilliance/ .. absolutne nechápu jk to dělaj, ale dam si ráno nepatrný množství na štěteček, nabarví to celou pusu a vydrží to až do večera. Úžasný. A ty barvy sou nádherný :).. tváří se to jako lesk, ale nějaké jsou matné, nějaké třpytivé, ale ne lesklé :). Cena je vyšší, ale to množství mam pocit, že je do konce života.

    IKA: Bergamot a jehličnan(smrk, borovice,..)

    ATTILAH: Farfalle není nová :) nejradši mam od nich pěnové tužidlo a celou stylingovou řadu vlastně, s ostatními (lavera, logona, sante,..) nesrovnatelné. Když odšroubuješ víčko nepraští tě přes nos síla alkoholu

    SNELA: Logona mi taky nechytá. Doporučuju Khádí, tak jako většina tady. Ale pokud chceš sytou hnědou, nejdřiv to vezmi čistou zrzavou hennou a pak na to dej tu hnědou khádí. Maj různý intenzity - Světle hnědá, Oříšková(tu doporučuju) a Tmavě hnědá(která jde opravdu do studena, což u henn bejvá neobvyklý). Prakticky platí, že čim víc vrstev henny, tim víc je barva sytější. A taky tmavší.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Prosím o radu, koupila jsem si barvu na vlasy od Logony a absolutně mi nechytla, jen mi trosku zežloutla blond ofina a spodek podbarvených vlasů (což jsem vážně nechtěla, když už jsem se odhodlala blondatou obarvit). Takže mátě nějakou zaručenou zkušenost s přírodní barvou na vlasy tmavě hnědou? Díky
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA:
    GRETKA: diky moc!
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    GRETKA: Ahá. Tak si zagooglím nějaké zkušenosti, zalíbila se mi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam