• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    TAMARIX: odkaz nefunguje :-/ ale zní to skvěle!

    Já si dnes chtěla znovu koupit intimní gel od Biophy a byla rozčarovaná, že stál 169,- naposled byl myslím za cca 109,- ...jelikož teď nemám financí nazbyt, tak jsem to teď vyřešila tak, že jsem si koupila Sensitive sprcháč od Alverde s tím, že si tam kápnu trochu teatree nebo Citrovitalu, říkala jsem si, že to bude lepší než klasické chemické intim gely a že to přece nemůže ublížit, když je to na extra citlivou a alergickou pokožku, bez parfemace atd... jen tam holt nejsou žádné antimykotické apod. výtažky z rostlin... co si o tom myslíte?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Dneska jsem úplně náhodou v antikvariátu narazila na tuhle knížku http://www.zbozi.cz/..._medium=link&utm_term=lexikon%20kosmetiky%20od%20a%20do%20z&utm_content=lista . Doporučuji všem. Je to prakticky abecední seznam nejrůznějších chemických látek, tak jak jsou uváděny v INCI i s vysvětlením co to vlastně je a k čemu se to v kosmetice používá. Vůbec jsem netušila, že něco takového vyšlo, fakt luxusní!
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    Pokud by se tu ukázal nějaký začátečník či někdo kdo hledá inspiraci...
    Malá reklamka.
    Kdyby měl někdo chuť zavítat:
    Kurz Praha: Pro babky a dědky bylinkáře začátečníky! / Judita Klimentová | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/pro-babky-a-dedky-bylinkare-zacatecniky
    a speciální zaměření na kosmetiku
    Kurz Praha: Domací výroba přírodní kosmetiky - úvod! / Judita Klimentová | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/domaci-vyroba-prirodni-kosmetiky-uvod
    Ráda vás uvidím.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    holky, máte některá zkušenosti s kosmetikou Kivvi? je totálně bez alkoholu....
    Mēs - Kivvi
    http://www.kivvi-cosmetics.com/cz/mes-kivvi/

    uvažuji o ní, ale je teda dooooost drahá :-(
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: juuu dikyyy
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: No je to prostě vývar z ovsa - nejvhodnější jsou zrna ovsa (celá, nedrcená, ale někdo používá i ovesné vločky, ale myslím, že jsou lepší celá), která krátce povaříš, necháš vylouhovat cca 15 minut a je to. Dá se to i pít, má to dobrou chuť, ale především je to skvělé jako pleťová voda, má to skvělé účinky (oves - avena - kosmetika Avéne je na něm založená), jak zklidňující, tak hydratační. Nestojí to prakticky nic a je to velmi účinné. Dá se to i chvíli skladovat v lednici (max týden), ale ideální je čerstvý. Zkus a uvidíš, mě to na to zarudnutí pomohlo a na hydrataci taky.
    Koupíš to prakticky v jakékoliv zdravé výživě, já kupuji ty od Grešíka, stojí to asi 25 Kč a vydrží dlouho.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: Domaci voda z ovsa? Muzes mi pls dat recept nebo kde bych to sehnala?
    WITCHIE: No je to spis barva pleti :D Nekdo je hnedy, nekdo bily a ja mam nadech do cervena a toho se chci zbavit
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MARGARITKA: tak díky za tip, nějak to pořeším
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    WOCKOO: u těch mlík jen pozor na to (už jsme to tu probíraly), že v nich po dobrání hodně mlíka zůstává a je dobré na konci rozstřihnout a dobrat, než se to hodí do koše...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    WITCHIE: aha no mozna se pletu :) ale tak umyt se levanduli a natrit ruzi je taky dobra kombinace :)
    WOCKOO: meli by mit, kupovala jsem je vzdycky tam...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MARGARITKA: pravda, od Weledy jsem měla sprcháče a voněly dobře. akorát mám pocit, že ty mlíka v DMku nemají.. teda ještě se pro jistotu kouknu
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MARGARITKA: levandluove telove mliko Weleda? Nepletes se? To bych fakt brala, ale zatim jsem videla vzdy jen ruzove. Levandulovy maji sprchac a olej.
    Kdyztak levandulove ma Lavera. Ale ja mam ty od Welwdy radsi no
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    WOCKOO: Weleda, má růži i levanduli... já měla z mlík jen citrusové, rakytníkové a granátové jablko, z růže pouze sprcháč, ale všechno bylo boží a ráda se k těmhle výrobkům vracím.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ženy, neporadíte nějaké hodně hodně voňavé tělové mléko? mám ráda květinové vůně- třeba růži, levanduli nebo jasmín
    půjdu i něco očuchat, ale klidně se nechám inspirovat
    MAGI
    MAGI --- ---
    Pokud je to kolem nosu bez toho, že by to byla suchá(=podrážděná, namáhaná) kůže, budou to ty viditelné/rozšířené žilky. Ty jsou hlavně kolem nosu a na tvářích. Zkusila bych třeba toto: http://www.biooo.cz/krem-na-akne-cervenani-a-mykozy-s-echinaceou-argital-p-4962.html .. pak se ještě říká že nimba umí trochu tyto žilky stáhnout.

    A kamarádka je hodně silný alergik, trpí na dermatitidu, opary kolem pusy a kamarád má zase hodně rozjetej ekzém na rukách. Kolem kloubů a mezi prsty uplně popraskaná kůže do krve, vše co si na to kdy dal ho strašně pálilo.. tak jsem k vánocům rozdávala toto: http://www.biooo.cz/krem-s-violkou-pri-dermatitide-argital-p-4464.html a http://www.biooo.cz/hypoalergenni-krem-na-ruce-s-violkou-argital-p-5361.html .. a mam z toho strasnou radost. Protože kámoška po nějaký době uplně přestala používat kortikoidy a kámoš si to chodí už kupovat sám a to tak strašně opovrhoval přírodní kosmetikou, že sem si řikala, že to nikdy ani nepoužije :).. Teda zní to jako bych byla placena za propagaci argitalu, ale kdyz sem pomahala v biooo a zkousela ty produkty na sobe, fakt sem byla nadsena i z ceny :))
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ANASTHESIA: no a co je to za typ zarudnuti? Popraskane zilky, podrazdena, presusena nebo prilis mastna plet s pupinkama...?
    Pokud jsou to ty zilky, tak jedine laser a ten nedoporucuji protoze se to stejne vrati, takze vyhozeny penize a opakovani pleti neprospiva.
    Nebo to muze byt proste prokrveni, ja to mivam kdyz napriklad jsem v chladnu venku, proti tomu fakt nic neni.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: No mě se tohle často děje taky, zejména v zimě, kdy jsem hodně bílá, takže zarudnutí je víc vidět, ale nejlepší to mám asi v době, kdy používám málo různejch přípravků a neodličuju se agresivníma přípravkama (zejména ty co obsahují alkohol). Dnes ještě možná seženeš poslední kousky krému od Natudermu, ten měl přímo proti zarudnutí krém, který obsahoval nějaké stříbro, ale už tu značku stahují ze sortimentu (v DM). Ale mně osobně nejvíce pomohla ta pleťová domácí voda z ovsa, výborně zklidňuje a tou dobou jsem zarudlá nebyla, a k tomu jsme používala od weledy Coldcream proti zimě, a výsledky byly vynikající.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Mam to asi po tatovi. Vadi mi to protoze kdyz pres den sleze makeup je videt jak jsem ruda a ne bila. rudej nos :D i tvare. a ja bych chtela mit jednotni barvu :D lze toho nejak docilit? krem, masky atd?
    HIFI
    HIFI --- ---
    Ráda bych se zeptala, zda tu někdo má zkušenost s ajurvédskou přírodní kosmetikou Tarani ?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ANASTHESIA: tak zarudly oblicej neni o vybeleni (o vybeleni se mluvi v souvilosti s pigmentaci pokud se nepletu), ale o zmirneni/zaleceni, ne? Tzn. asi by bylo potreba nejdriv urcit priciny zarudlosti, aby se dalo rict co na to muze pomoct
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam