• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Dneska jsem v Jungmannce zakoupila masku zn. farfalla ve sleve za 199,- (puvodne 757,-) a par kremu/masek tam jeste maji pokud chcete nekdo vyzkouset. Trvanlivost do 01/2014, ale mesic sem, mesic tam..imho by to nemel bejt problem.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ANEZAK397:
    LENISTA: Není sulfát jako sulfát. Sulfát je jiný název pro síran. V šamponech bývá jako tenzid používán laurethsulfát sodný (SLES), což má podle wikipedie značku CH3(CH2)10CH2(OCH2CH2)nOSO3Na, "obyčejný" síran sodný má vzorec Na2SO4. Je to trochu slovíčkaření, ale prakticky se jedná o úplně odlišné látky.
    BLUE_BERRY
    BLUE_BERRY --- ---
    zkusenosti z babaria kosmetikou?..dekuji
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAGGINA: ja mohu doporucit tenhle krem, lepsi jsem zatim nenasla
    PRIMAVERA Krém na ruce Zázvor Limeta | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/krem-na-ruce-zazvor-limeta
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    TABBY: jsou téměř v každým šamponu, který nějakým způsobem pění
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    SNELA: když dáš obyč, tak chvilku jo, po jablečným ne
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANEZAK397: Ale no tak... copak si tu nekdo myje hlavu sulfatama?
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    MARGARITKA: Tak ono to tou sodou myti je.. Soda ma odmastujici a myci vlastnosti, jen to neni tak agresivni jako sampon se sulfatem.
    CROPPCA
    CROPPCA --- ---
    NIKKITA: No já je kupuju v alpíku v Ostravě, jdou ale objednat i z jejich internetového obchodu. Co se týká certifikátů tak netuším, ale píšou, že jejich kosmetika je bez parabenů, neobsahuje deriváty živočišného původu ani minerálního, neobsahuje GMO, syntetická barviva, alkohol ani kovy. A netestují na zvířatech. (ale asi mají GMP certifikát jak koukám). Co se týká parfemace tak to bohužel nepoznám ale je velmi příjemná.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LENISTA: pro většinu zde to asi není žádná novina, naopak docela OT... samozřejmě je to fajn, ovšem podle mě dnes už jen pokud někdo žije v čistém prostředí, ve městech plných smogu a prachu (který je v průmyslových oblastech navíc toxický) mi to nepřijde zdravé, praktické ani hygienické... nebo se snad všechno to svinstvo dá smýt jen teplou vodou?
    SNELA
    SNELA --- ---
    LENISTA: a nesmrdí ti vlasy po tom? jakože od toho octa jestli nejsou načichlé?
    ADD
    ADD --- ---
    LENISTA: Ověřeno na dětech - vlasy jsem jim mýt nezačala a myju jim je, jen kdzž se někde hodně zamažou, což je tak dvakrát ročně. Staršímu synovi jsou čtyři a půl, má krásné vlasy a že si je nemyje by nikdo nepoznal. Jenže když už si člověk vlasy několik desítek let myje, není snadné s tím přestat. Tak leda odjet na půl roku někam na samotu. :-)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Hodím to i sem. Kdyby nekdo o necem vedel. Taaak z casovych a technickych duvodu jsem vyrobu konopni masti vzdala. Takze poptavam kvalitni konopni mast a pripadne i nejakou ,,pletovou vodicku" na denni cisteni. asi z prahy a okoli aby to pošta nerozbila :D

    Předem díkyyy
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    Tady je moc hezky vysvětleno,proč je mytí vlasů šamponem blbost... začala jsem to praktikovat a vlasy se dost zlepšily. mám vlasy do půl zad a jdou i nádherně rozčesat
    Nemyjte si vlasy. Ještě vám za to poděkují! | Let's be a jellyfish!
    http://virus.blog.cz/1211/nemyjte-si-vlasy-jeste-vam-za-to-podekuji
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    AOTEAROA: Jednu dobu mě svědívala hlava po alverdím amarantovém šamponu, takže jsme ho musela vyměnit (ačkoliv krásně volněl) a narazila jsem na velejemný šampon od Essential care. Není v něm alkohol a je to samá léčivá bylinka (kopřiva, heřmánek atd.). Vlasy i kůži hlavy jsem tou dobou měla nejkrásnější a vlasy se mi skoro nemastily. Jen stojí 360 korun, alestačí ho málo a vydržel mi tak dva měsíce. Jestli jde o šampon (mýt hlavu si asi každej musí), tak bych zkusila tenhle, minimálně ti přestanetu kůži vysušovat, namáhat a ošetří, skoro všechny přírodní šampony mi i tak přijdou docela agresivní oproti tomuhle.
    Jemný bylinný šampon | Essential Care
    http://www.essentialcare.cz/produkt/29/jemny-bylinny-sampon
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    detoxikace.... cvičit, jíst zdravě a fakt lupy zmizí, pak si může mýt hlavu čím bude chtít. Jinak často funguje ten ocet, jen to je pak z člověka cítit
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Idealne tohle http://www.drhauschka.cz/nimbova-vlasova-voda-p-376.html (ovsem rozpocet... znas Hauschku, ne? :-)

    Pripadne http://eshop.karelhadek.eu/vlasove-tonikum-komonicove

    Nebo v "lidove" drogerii za par kacek voda brezova nebo koprivova (na slozeni se radeji nekoukej ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: nikdy jsem nic takovýho nepoužívala, co si mám pod tím představit? (plus ten rozpočet teda...)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Jeste mne napadlo: co vedle kokosaku a henny povzbudit vlasovou pokozku nejakou vodou na vlasy (nejlepe denne)?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    AOTEAROA: tak drzima palce a urcite budou fajn i sampony s hennou, mam v planu koupit od Sante, az nam dojdou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam