• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PSYCHOPATICK: Mám dobrou zkušenost s tekutým korektorem od Cosm'etika, ale už ho nikde nevidím prodávat :(
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PSYCHOPATICK: Alverde je low-end od lavery, co se týče krytí mají to podobně = sjednotí ale nejsou krycí. Santé vyzkoušený nemám.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    PSYCHOPATICK: tekutym makeupem nezakryjes jen mensi mista, to jde docela blbe, na to je prave vhodna ta tuzsi az krmeova konzistence. Jedine co mi od Alverde prislo podobne tomu MaxFactoru byl kompaktni makeup, ale prisle mi zas az moc tuhy. Ikdyz jsem projizdela stranky kvalitnejsich znacek prirodni kosmetiky, vzdycky maji jen tuhy korektor v tenke tycince a tekuty makeup... nic kremoveho... Ale tobe by asi korektor stacil, jen vybrat spravny odstin.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    MARGARITKA: BRUSINKA: Ráda bych něco, co vypadá přirozeně, na celý obličej bych to určitě nepoužívala, to mi přijde zbytečné, chtěla bych něco, co vypadá přirozeně, zakryje ty nedokonalosti a je to přírodní. Opravdu jen na ty pupínky, které bývají občas zarudlé, pod oči... V dm jsem viděla nějaký alverde make-up, nekupovala jsem to, protože nevím jak se to používá a na co je to přesně dobré...V dnešní době kdy se skoro každá žena maluje nejsou přírodní varianty? To se mi nezdá, to je nějaké zvláštní, neříkám, že není možné, jen zvláštní...Co nějaké korektory? nebo něco jiného než make-up?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PSYCHOPATICK: záleží, jak moc velký ty nedokonalosti jsou, protože přírodní make-upy prostě nejsou (aspoň o tom nevím) tak krycí, jako klasické, nevytvoří ti na obličeji takovou tu "masku", ale za to vypadají přirozeněji. Já mám takovou normální pleť, sem tam začervenalou, sem tam pupínek, a úplně mi vyhovuje make up a pudr od alverde (navíc mají ten nejsvětlejší odstín docela uspokojivě světlý, což je taky občas ořech sehnat). Může se stát, že pokud máš pleť horší, nebo prostě hledáš jiný výsledný vzhled, budeš muset sáhnout do chemky.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    PSYCHOPATICK: dovolím si doporučit zcela nepřírodní věc, protože přírodní alternativu jsem zatím nenalezla. Nejlíp mi funguje Pan Stik od MaxFactor, kryje skvěle, příjemně a přirozeně se roztírá a vydrží věky http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/251145454830_1_0_1/1000x1000.jpg
    tím zatírám drobné nedostatky a poté celý obličej jemně přepudruju kompaktním pudrem Alverde...

    Zatím mám k tomu jen minerální make-up od Alverde a krycí a hojivou tyčinku od Lavery (ta je ale dost do oranžova) a ani jedno mi moc nevyhovuje, zatím jsem neměla odvahu zkoušet a utrácet naslepo, ačkoliv bych ten MaxFactor sama ráda vyměnila za přírodní. Uklidňuju se tím, že ho používám jen občas a na malé plochy obličeje a taky naštěstí neznám a raději nechci znát jeho složení :)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj Dámy, mám na vás prosbu. Jedná se o to, že bych si ráda koupila něco, co mi zakryje pupínky na obličeji, kruhy pod očima, jednoduše nedokonalosti :) nikdy předtím jsem si nic takového na obličej nekupovala, jen nějaký pudr před x-lety. Absolutně se v tom nevyznám :) Poradíte mi? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BRUSINKA: zkoušela, protože minule jsem si dávala barevnou hennu, a tam se k té hnědé s indigem nemá amla přidávat (taky to každé chce jinou teplotu) a s tou amlou je to fakt lepší :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    AOTEAROA: a zkoušelas to i bez prášku? vidíš rozdíl, když ho přidáš? Kolik tak stojí ta plechovka?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BRUSINKA: přidávám si k bezbarvé khadi ještě jejich prášek amla, vždy asi třetinu plechovky, a super, mám pak svoje zničené vlasy krásně příjemné na omak a poddajné a lesklé :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, nemate nekdo zkusenosti s touhle znackou samponu?
    JMO Šampón s Mátou a Tavolníkem | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/jmo-sampon-s-matou-a-tavolnikem

    a rozumim tomu spravne, ze essential care udelalo nove obaly na sampony a slozeni zustalo stejne?
    Jedna se mi o tenhle sampon http://www.alza.cz/essential-care-jemny-bylinny-sampon-200-ml-d263469.htm a tu jej maji takhle http://www.greenwave.cz/jemny-bylinkovy-sampon
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: Přesně tak, takhle má člověk pocit, že byl obdarován a pak mu ani není líto, když to nestihne spotřebovat v nějaké krátké době, a u těch minibalení zas nehrozí, že by to člověk spotřebovat nestihl. Zas je fakt, že oni jako dovozci-vzorková prodejna, si můžou dovolit takhle nakládat s prošlým zbožím...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: tak to je super, přijde mi úplně směšný, za kolik se v některých jiných obchodech vyprodává prošlá kosmetika.
    ---
    Vyzkoušela jsem poprvé v životě bezbarvou hennu od značky Khadí (z bioooo) a zdá se, že to docela prospělo - ale dala jsem jí minulý týden, takže ještě nevím, co to bude dělat dlouhodobě, ale zatím vidím dva efekty: míň se vlasy mastí (třetí den úplně v pohodě, normálně teď myju ob den) a jsou takové pevnější, mám vlnitý vlasy, který ale úplně ztratí tvar, když si je přeležím, takže musím namáčet každé ráno, teď jsou i po vyspání nositelný - už nejsou celý prstýnkový, ale vlnitý zůstanou a na konci se zaprstýnkují taky, takže spokojenost.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    BOSSORKA: koukla jsem se co mam a je to sice taky modra rada, ale revital fluid, takze je to asi trochu lehci a mene hutne nez ten krem cos linkovala
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Byla jsem dnes ve vzrokové prodejně Weledy v Lidické a návštěva mě celkově velmi potěšila, mají tam vzorky (minibalení), co prochází cca za dva měsíce, každý za 20,-, plus jsou tam zdarma k rozebrání normální balení právě prošlých výrobků (tonikum 2v1, normální cena asi 300,- a Combudoron) tak jsem to vzala na vyzkoušení namísto vzorečku (i kdybych to měla použít jen párkrát, dát kámošce nebo za měsíc vyhodit, tak zadara super), plus mi paní dala otep dalších vzorečků jejich nových výrobků a mají tam i věci typu minibalení pleťové vody (za 35,-). Šla jsem tam původně jen pro mandlové čistící mléko, které stojí nějakých 270,-, mám slevovou kartičku na 10% a za plný pytlík věcí jsem dala ve výsledku 350,-. Super den :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    WITCHIE: diky
    GALE: hyaluron je tedy pro pokožko prospěšný,když se takhle dodává zvěnšjku nebo ne? nepřestne plet pak fungovat a vytvářet ho sama?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GALE: pokud vim tak acid hyaluronic slouzi k hydrataci pleti. Mechanismus jakym tak cini (stimulaci prokrveni jak pises? nevim) mi znam neni, ale finalnim ucelem teto substance v kosmetice je hydratace.

    BOSSORKA: mam, pouzivam jako denni, jsem spokojena, splnuje co potrebuji: hydratuje aniz by ucpaval pory, nedelaji se mi po nem pupinky. Pod nej ale pouzivam pletovou vodu od stejne znacky. Se samotnym kremem bych mela plet moc suchou, resp bych ho musela davat vic a to by zas byla moc mastna/zapatlana.
    GALE
    GALE --- ---
    BOSSORKA: S krémem zkušenosti nemám, ale řeknu ti na co je kyselina hyarunoová. Používá se k lepšímu prokrvení tkáně. Do pleti se "nalije" krev a vyhladí se. Je běžně přítomna v pokožce.
    Má první zkušenost s ní byla při očkování proti spalničkám, kdy jsem nejdřív dostala do předloktí injekci této kyseliny a pak vlastní očkovací látku.
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    TICHTICZKA22: No da, ale to se mi to radi, kdyz muzu nakupovat ruzne po svete.. Napriklad v Dubaji na nase za 25 korun.. Ale chapu ze tenhle tip je ti mozna k nicemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam