• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    dlouho jsem tady nebyla, tak nevim, jestli to uz nebylo, ale breznovy ladybox by mel byt slozeny pouze z prirodni kosmetiky, tak uvidime, nechala jsem se nalakat

    Objednejte si březnový Ladybox s přírodní kosmetikou, bude obsahovat pecky od Lavery, Urban Veda a Dr.Hauschka!
    Obdržíte hydratační pleťové tonikum 200 ml a druhý skvělý plný produkt. Neváhejte, březnová speciální edice v eco balení Vás 100% nadchne a nebude se hned tak opakovat!

    Plus za tento nákup již odbržíte Lady body v našem věrnostním programu! Objednávejte březnový Ladybox zde http://www.ladybox.cz/muj-ucet-predplatne/
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MARGARITKA: proč myslíš že jsou ty stíny spíš pro brunety? moc dofialova? já si růžové poslední dobou velmi oblíbila a jsem přírodní blond (ale teda letní studený typ no)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: ...mimo jiné...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DIRTY_GROWA: Směsi jsou s měkkým I.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Ráda bych se zbavila pár drobností, kdyby měl někdo zájem:

    Sypký minerální pudr Alverde, odstín 02 Natural, zakoupen min. týden, použitý 2x, nemůžu si zvyknout na konzistenci (preferuji kompaktní).

    Minerální make-up Alverde,odstín 05 Golden sand, párkrát použitý a jen na malé plošky obličeje, takže téměř plný, zakoupen pár měsíců zpět, nevyhovuje mi tekutá konzistence.

    Oční stíny/růž Alverde, odstín 308 Lovely rose, spec. valentýnská edice, už mi tady leží dýl, párkrát použito, nevyhovuje mi odstín, vhodné asi spíš pro brunetky.

    fotky zde http://margit.rajce.idnes.cz/Alverde / ceny dohodou, tak aby se to i s případným poštovným vyplatilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NIKKITA: tenhle jsem mela a take spokojenost
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KLAARKA: Nejjemnější co jsme poznala je od Essential care (už to tu melduju poněkolikátý), http://www.essentialcare.cz/produkt/29/jemny-bylinny-sampon, nemá kokosové sulfáty, jen cukerný tenzid. Za mě jednička, ale je dražší (asi 360 Kč), ale zas ssi člověk nemeje hlavu tak čato, protože je vážně hodně šetrnej.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GIRAFFKA: To je možný, tehdy to taky mělo BDIH certifikát, to už je ale delší doba, dneska je tam to logo NaTrue a je na všem, i na tom mýdle i lipbalmu, napadlo mě, že je to nejspíš tím, že se to vztahuje jen na značku a ne na konkrétní výrobek, na kterém je zobrazeno, ale to mi zní jako blbost, protože asi nedaj certifikát značce, která ho storpo u všeho nesplňuje, ne? Ecocert třeba není stopro přírodní, ale NaTrue by mělo. Já vím, že nejde o hnusy, ale zrovna umělé parfemaci se snažím ve věcech, co si paltám na ksicht, vyhýbat, tak mě to znejistilo.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NIKKITA: afaik právě alverde od začátku mělo nějaký výrobky certifikovaný a jiný ne. ani v těch bez certifikátu nebyly nějaký extra hnusy, takže jsem je jako dobrou volbu chápala vždycky
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    KLAARKA: kámoška si teď nemůže vynachválit šampón od desert essence, tento je tedy také s kokosovými sulfáty a parfemací, ale vyrábí i nějakou Neutral řadu, která by ani jedno z toho neměla obsahovat.
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    KLAARKA: Pouzivam shikakai. Je to rozemleta rostlina, nepeni a nevoni ( ale ani nesmrdi) ale myje skvele a hlava po tom nesvedi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, asi už jsme se tu ptala, ale stále mi to vrtá hlavou - Alverde by měla být kosmetika s certifikátem NaTrue, ale už jsem se setkala s druhým výrobkem, kde je ve složení uvedeno Aroma (Parfum), ale není u toho ta noticka v podobě jedné či dvou hvězdiček, že je to z přírodních esenciálních olejů. I na tom samotném výrobku není jako u většiny ostatních té značky uvedeno, že je to bez syntetických barvících, vonných a konzervačních látek, ale je tam jen bez syntetických konzervačních, což by potvrzovalo, že tam ta umělá parfemace být může. Zatím jsem to viděla jen u tuhých mýdel a tyčinek na rty. (viz http://www.dm.de/...inigungundpflege_lippenundaugenpflege/3452/alverde-lippenbalsam-calendula.html).
    Asi to moc zkoumám, ale moc nechápu, že kosmetika s certifikátem storpocentní přírodní kosmetiky by mohla mít umělou parfemaci. Měla jsem za to, že zrovna alverde je sichr, ale asi ani to ne. (To samý je u mýdla od Alterry z Rossmanna, který má taktéž ten samý certifikát). Neznáte někdo vysvětlení?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    GIRAFFKA: zakoupila jsem ho po tom,co mě začal svědit i tenhle TABBY a alverde ultrasensitiv (ne přimo po umytí,ale třeba druhej nebo třetí den)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    KLAARKA, GHOSTDOG: v listopadu jsem si koupila nějakej ultrasensitiv na lupy od natury sibericy a dost mi vyhovuje,jemně voní,teď ho teprv začínám dobírat (cca 280kč/400ml)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Skusala som sampony Alverde, Sante a Lavera. U Alverde som uplne spokojna nebola ani s jednym, hoci ten svetlomodry na citlive vlasy bol OK. Mam jemne, rychlo sa mastiace vlasy a momentalne striedam citronovu Laveru a lipove Sante. Od Sante som mala pomarancovy, olivovy (v Nemecku, u nas ich nemaju) a hennu, ruzu a lipu z tych, co maju u nas. Najlepsia bola asi Henna na moje vlasy. Lavera je skvela tiez. Jediny, ktory mi nefungoval, bol prave ten Basis Sensitive. Kondicioner jedine Sante.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    se svědivou a opadající pokožkou bojuju teď přes půl roku a teď se to začíná uklidňovat, už je to skoro dobrý :) šampon Santé gingko, pak na střídačku alverde šalvěj, kondicionér pouze alverde aloe vera, nedrbat nehtama, jednou měsíčně aplikace bezbarvé henny na dvě hodiny, jednou za pár měsíců kokosákový zábal. nicméně vlasy na to jakou mají historii jsou naprosto skvělé. s tím chmířím, co odjakživa mám, je to zázrak a lepší už to asi nebude :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KLAARKA: Mam Alverde s brizou a salveji na citlivou pokozku. Funguje.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    GHOSTDOG: já mám v plánu bezbarvý hennový zábal, pamatuju si, že mi před x lety, když jsem ho zkoušela (poprvé a naposled) udělal s vlasama hotový zázrak... ale potřebovala bych ještě nějak zklidnit tu pokožku, nikdy jsem na přecitlivělost netrpěla. asi zkusím ty Santé, jak píše WOCKOO: děkuju za tip
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    za mě jsou nejlepší šampony od Sante, používám henna volume, ovšem problémy s citlivostí pokožky nemám
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    KLAARKA: taky by se minhodil tip....mám úplně stejný problém...koupila jsem si olej alverde na konečky a sentitive šampón od lavery a je to o něco lepší, ale pořád svědí:-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam