• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    WITCHIE: a jaka kosmetika ti nakonec vyhovuje? Ja hauschku vubec nedavam (krome dekorativky, ta je fajn), weledu celkem snesu, ale jinak jsem zas v koncich, hlavne bych potrebovaal nejakej krem na smisenou citlivou plet ...
    FLEUR
    FLEUR --- ---
    NIKKITA: Makeup mam a je asi nejlepsi tekuty, co jsem z prirodni kosmetiky mela. Navic pekne voni a nejsvetlejsi odstin (00) mi perfektne sedi, nema zadny nezadouci podton. Jeden od Alverde mam taky, ale pouzivam ho min, protoze mi prijde mastnejsi.
    Rasenku pouzivam od Hauschky (mam jeste nejakou od Alverde, ale trochu mi drazdi me dost citlive oci), nevim, co je to za typ, asi ta uplne obycejna, ale barvu ma grafitovou. Chystam se jeste na vyzkouseni klasicke cerne volume s tim buclatym steteckem.
    Na korektor se chystam taky, zkousela jsem ho v obchode pred delsi dobou a byla jsem z nej nadsena, vubec jsem od toho moc neocekavala. Ted netrpelive cekam, az dopotrebuju stary a pak do nej urcite pujdu.

    S temi laky a odlakovacem jsi mi udelala radost. :) Dost jsem vahala kvuli cene, ale ted pripisuju na seznam veci, ktere chci urcite vyzkouset.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: super, pred casem jsem se tu na tuhle znacku laku ptala, dosud bez odezvy, tak konecne mam odpoved, dik:)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Rád bych vám doporučil kamarádku kosmetičku, která pracuje výhradně s organickou a přírodní kosmetikou. Super ošetření a neuvěřitelnej relax.

    Kosmetika a masáže La Eva
    http://laeva.webnode.cz/
    https://www.facebook.com/kosmetikalceva?fref=ts

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Musím pochválit řasenku od Hauschky (Volume, odstín aubergine). Výborně drží celý den, nerozmazává se a pakliže si člověk nemne oči nebo v ní nespí, tak se ani nedrolí. Nejlepší pro mě je její odličování, stačí na ní jen vlažná voda a třeba tamponek/žínka, díky čemuž se mi nedělají v koutcích očí červené pupínky (což bylo z drhnutí chemických řasenek). Řasy dělá krásně husté a tím, že se nemusím odličovat olejem, tak po ní řasy ani nijak výrazně neztrácí na tvaru ani objemu. Za mě totální nadšení, za ty peníze to rozhodně stojí. Mám dojem, že se mi i mé vlastní řasy prodloužily, na dotek jsou jemnější. Tak teď už jen doufám, že i dlouho vydrží, pak to bude totální bestovka :)
    Asi týden mám i korektor, mejkap a pudr a taky jsem s nimi moc spokojená. Zejména korektor mě fakt překvapil, protože drží a má super aplikovací štěteček, takže si to všechno člověk neopatlá na prst. Pudr parádní, i mé dobíhání tramaje, vybíhání eskalátorů z metra a podobné sporotvní výkony u kterýc se mi potí obličej, zvládá na výbornou, nemusím se ihned pudrovat, dobře absorbuje. Mejkap kryje lehce, ale pro mě tak akorát, působí přirozeně a celistvě a nedrolí se, což se mi alverdího občas dělo (ale je možné, že to bylo jeho stářím).
    Už je mi asi jasné, kam poputují veškeré mé investice :D

    Jo, a absolutní pecka - odlakovač PRITI NYC (prodávají v obchodě u Hauschky), založený na bázi olejů, absolutně bez alkoholu a jemu podobných smradů, takže odkalkovat se lze i před spaním v posteli, sice stojí víc, ale jedním jediným tampónkem jen lehce namočeným jsem odlakovala všech 20 prstů, nalakovných chemickými barevnými laky, šlo to úplně samo, líp než odlakovačem, takže investice zřejmě dobrá a i dlouhodobá. (Cena cca 280,-)
    A k tomu jsem si rovnou pořídila i od té samé značky lak, výrazně míň smrdí, je bez těch nejhorších srágor, co v lacích jsou, a drží výborně už týden. Mají tam na výběr velikánské množství odstínů. Opět dražší (320,-), ale aspoň už se při každém odlakování a lakování málem neudusím smrady. Krása!
    XENOEKIE
    XENOEKIE --- ---
    AOTEAROA: Zásobuju se půllitrovkama levandule a citrusu na feelunique při nějakých akcích, cena při tom objemu mi nepřijde nijak zběsilá, stačí trocha, i když je tekutější než běžné, i bez sulfátů docela pění, složení super. Pro atopiky ideální, už se nechci svlíknout z kůže, nemusím se mazat.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    XENOEKIE: já popravdě nejvíc ze všeho hledám sprcháč a na nic jinýho bych to nakonec asi ani nepoužívala, ještě asi jako mýdlo na ruce. jsem atopik, ale šampony a kondicionéry oblíbený mám jiný, navíc mám docela spotřebu. takže by tohle možná bylo pro mě fajn, holt asi musím zakoupit a vyzkoušet. zajímalo mě ale jestli to neni jen předražená obyč věc (ale složení se mi líbí). ráda si kupuju supr věci, ale můžu si tohle dovolit jen proto,že zas například nepoužívám téměř žádnou jinou kosmetiku a drogerii, co by mě stála prachy - šampon, kondicionér, hennu, kokosák, linku na obočí, řasenku, olejíček na obličej, pastu na zuby, hurraw a tím to hasne :)
    XENOEKIE
    XENOEKIE --- ---
    AOTEAROA: Když se přeneseš přes ty mozek vymývající kecy na obalu, tak pro mě nejlepší sprcháč, používám ho pořád, nevysušuje, nemám po něm ekzém, jen nám poněkud ucpává odpad ("podivně koaguluje"). Někomu nevyhovuje, jak je po něm kůže kluzká a nepřijde mi vhodný ani na hodně krátké vlasy, natož na dlouhé (zašmodrchané seno).
    ISCH
    ISCH --- ---
    AOTEAROA: No.. Pro mě v první chvíli s tou multikombinací nadšení, pak jsem zjistila, že je to dobrý na olejovou koupel a vytírání parket.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: včelí vosk není špatného, ale hurraw je veganská kosmetika, pokud vím, takže ho nepoužívají protože je to živočišný produkt.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    zkoušel jste prosím někdo něco od Dr. Bronner's?
    Dr. Bronner´s - BIOOO
    http://www.biooo.cz/dr__bronner_s
    zajímal by mě ten sprcháč se šamponem dohromady, třebas.

    a pak se chci ještě zeptat, v tomhle pořád nemám jasno - včelí vosk obsažený v balzámu na rty (anebo v čemkoliv) rovná se špatně? ne že bych chtěla zdrhat od Hurraw, ale ráda zkouším nové věci, a většina nebo všechny ostatní přírodní balzámy včelí vosk (beeswax) obsahují, a já pořád nevím, jestli se jim vyhýbat nebo ne a proč. díky :)
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    Ahoj, nahodím trochu reklamy, snad nevadí:) Jsme dvě kamarádky, které už nějaký ten pátek vyrábí přírodní kosmetiku, říkáme si "Pěna dní"... Momentálně máme v nabídce mýdla a balzámy na rty a čekáme až nám dozraje další várka šampónů....Pokud by jste měli někdo zájem stačí se mrknout na naše stránky a napsat. https://www.facebook.com/penadni23
    penadni - Uživatelský profil - votocvohoz.cz
    http://www.votocvohoz.cz/uzivatele/317837-penadni
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA:
    - pletove kremy tonika atd mi dlouhodobe nevyhovovaly, bylo to na moji plet nejak moc hutne/tezke/nevim; stejne tak mi ale nevyhovuje Weleda
    - vyzivny krem na okoli oci - ten je fajn
    - sampon i kondicioner - mela jsem, ale podstatne vic mi vyhovuje Logona
    - krem na ruce je moc fajn, dobre se vsakuje nenechava mastny film ale pritom dobre promasti/hydratuje, nicmene podobnou sluzbu udelaji i vyrazne levnejsi od Lavery napriklad
    - salvejova ustni voda - pouzivam, z tech bio co jsem zatim nasla i vychazi cenove nejlip
    - pasta na zuby - fajn, prijemna
    - telove oleje - mela jsem nejake vzorky, fakt prijemne a krasne vonely, ale zase, vzhledem k cene si radsi poridim cisty jednoduchy olej v biokvalite, pripadne vic ktere si nakombinuju, a doladim si je sama esencialnimi oleji ktere tak jako tak doma mam.
    - rasenka - cerna - je fajn, drzi slusne
    - lesk na rty - barva +/- visnova (maji asi 3 ci 4 barvy tusim) - prijemny, hydratuje, vydrz klasicky tj ne moc dlouho
    - tycinka na rty - nejlepsi co znam.
    Kdybych si jeste na neco vzpomnela tak doplnim, ted me uz nic nenapada
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    IDENTITY: Jasný :)

    A s jakými dalšími přípravky máte zkušenost? Jak z dekorativní kosmetiky, tak z tělové/pleťové.
    A třeba i porovnání s Weledou? Připadá mi, že mají podobný firemní princip i složení, ale Weleda je cenově dostupnější, ale co do kvality netuším.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: Hauschka je fakt lepší prostě... Pro mě je Alverde alternativa, když nemůžu do make-upu zrovna vrazit cca pětikilo. Ale jinak Hauschka jasně vede.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Fajn, díky moc za info :) postupně to asi nakoupím všechno, zajdu do toho jejich obchodu a otestuju. Tak doufám, že ten rozdíl oporti alverde bude znatelnej :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: aha takze na ted a na podzim, jasny.
    Hele kompakt i sypky tusim existuje v jedne barve, neni totiz kryci, ale matujici. Tedy sypký jsem si jista, s kompaktnim vaham, koukni na web hauschky radsi. Stejne mi ale prijde ze ten kompakt celkem slusne sjednocuje - ale at uz jsem opalena ci ne, barva sedi, takze je zaroven vyrazne transparentni. Tak trochu kouzelny pudr :)
    Podton si nedokazu uplne posoudit, mne sedi perfektne, takze mozna proto mi prijde proste neutralni - kazdopadne doruozova ci dozluta mi neprijde, a uz vubec do oranzova, to bych nesnesla ani omylem ja
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: No určitě na teď bych si ho pořídila, do léta ještě nějaká doba zbývá a předpokládám, že tu samou barvu jakou mám teď, budu mít pak i na podzim, což by doufám v té lednici přežil. Přes léto se maluju převážně jen na večerní akce, jinak ale většinou pudr (snažím se tak zápolit s potícím se obličejem).
    Ten kompakt bych si pořídila určitě, ten mají v kolika odstínech?
    A mají ty tekuté mejkapy nějaký podtón? Nesnesu moc ani do růžova, ani do žluta...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: mam 01 na leto, jsem bleda. No a chces ho tedy fakt na leto, kdyz se v lete nemejkapujes? :) Krytim ti myslim bude vyhovovat.
    Fixuju sypkym, a na noseni s sebou pro pripadne dopudrovani mam kompaktni.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Workshop věnovaný výrobě domácí a přírodní kosmetiky [ NACITALKA @ Škola Pecka ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam