• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    zkoušel jste prosím někdo něco od Dr. Bronner's?
    Dr. Bronner´s - BIOOO
    http://www.biooo.cz/dr__bronner_s
    zajímal by mě ten sprcháč se šamponem dohromady, třebas.

    a pak se chci ještě zeptat, v tomhle pořád nemám jasno - včelí vosk obsažený v balzámu na rty (anebo v čemkoliv) rovná se špatně? ne že bych chtěla zdrhat od Hurraw, ale ráda zkouším nové věci, a většina nebo všechny ostatní přírodní balzámy včelí vosk (beeswax) obsahují, a já pořád nevím, jestli se jim vyhýbat nebo ne a proč. díky :)
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    Ahoj, nahodím trochu reklamy, snad nevadí:) Jsme dvě kamarádky, které už nějaký ten pátek vyrábí přírodní kosmetiku, říkáme si "Pěna dní"... Momentálně máme v nabídce mýdla a balzámy na rty a čekáme až nám dozraje další várka šampónů....Pokud by jste měli někdo zájem stačí se mrknout na naše stránky a napsat. https://www.facebook.com/penadni23
    penadni - Uživatelský profil - votocvohoz.cz
    http://www.votocvohoz.cz/uzivatele/317837-penadni
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA:
    - pletove kremy tonika atd mi dlouhodobe nevyhovovaly, bylo to na moji plet nejak moc hutne/tezke/nevim; stejne tak mi ale nevyhovuje Weleda
    - vyzivny krem na okoli oci - ten je fajn
    - sampon i kondicioner - mela jsem, ale podstatne vic mi vyhovuje Logona
    - krem na ruce je moc fajn, dobre se vsakuje nenechava mastny film ale pritom dobre promasti/hydratuje, nicmene podobnou sluzbu udelaji i vyrazne levnejsi od Lavery napriklad
    - salvejova ustni voda - pouzivam, z tech bio co jsem zatim nasla i vychazi cenove nejlip
    - pasta na zuby - fajn, prijemna
    - telove oleje - mela jsem nejake vzorky, fakt prijemne a krasne vonely, ale zase, vzhledem k cene si radsi poridim cisty jednoduchy olej v biokvalite, pripadne vic ktere si nakombinuju, a doladim si je sama esencialnimi oleji ktere tak jako tak doma mam.
    - rasenka - cerna - je fajn, drzi slusne
    - lesk na rty - barva +/- visnova (maji asi 3 ci 4 barvy tusim) - prijemny, hydratuje, vydrz klasicky tj ne moc dlouho
    - tycinka na rty - nejlepsi co znam.
    Kdybych si jeste na neco vzpomnela tak doplnim, ted me uz nic nenapada
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    IDENTITY: Jasný :)

    A s jakými dalšími přípravky máte zkušenost? Jak z dekorativní kosmetiky, tak z tělové/pleťové.
    A třeba i porovnání s Weledou? Připadá mi, že mají podobný firemní princip i složení, ale Weleda je cenově dostupnější, ale co do kvality netuším.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: Hauschka je fakt lepší prostě... Pro mě je Alverde alternativa, když nemůžu do make-upu zrovna vrazit cca pětikilo. Ale jinak Hauschka jasně vede.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Fajn, díky moc za info :) postupně to asi nakoupím všechno, zajdu do toho jejich obchodu a otestuju. Tak doufám, že ten rozdíl oporti alverde bude znatelnej :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: aha takze na ted a na podzim, jasny.
    Hele kompakt i sypky tusim existuje v jedne barve, neni totiz kryci, ale matujici. Tedy sypký jsem si jista, s kompaktnim vaham, koukni na web hauschky radsi. Stejne mi ale prijde ze ten kompakt celkem slusne sjednocuje - ale at uz jsem opalena ci ne, barva sedi, takze je zaroven vyrazne transparentni. Tak trochu kouzelny pudr :)
    Podton si nedokazu uplne posoudit, mne sedi perfektne, takze mozna proto mi prijde proste neutralni - kazdopadne doruozova ci dozluta mi neprijde, a uz vubec do oranzova, to bych nesnesla ani omylem ja
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: No určitě na teď bych si ho pořídila, do léta ještě nějaká doba zbývá a předpokládám, že tu samou barvu jakou mám teď, budu mít pak i na podzim, což by doufám v té lednici přežil. Přes léto se maluju převážně jen na večerní akce, jinak ale většinou pudr (snažím se tak zápolit s potícím se obličejem).
    Ten kompakt bych si pořídila určitě, ten mají v kolika odstínech?
    A mají ty tekuté mejkapy nějaký podtón? Nesnesu moc ani do růžova, ani do žluta...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: mam 01 na leto, jsem bleda. No a chces ho tedy fakt na leto, kdyz se v lete nemejkapujes? :) Krytim ti myslim bude vyhovovat.
    Fixuju sypkym, a na noseni s sebou pro pripadne dopudrovani mam kompaktni.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Workshop věnovaný výrobě domácí a přírodní kosmetiky [ NACITALKA @ Škola Pecka ]
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A můžu se zeptat, v čem je zásadní rozdíl mezi mejkapy a pudry od Alverde a od Hauschky?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    NIKKITA: pudr jsem kdysi mela, kupovny ve sleve, byl moc dobrej (si tri roky nazpet)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: V tom hlavním na Revoluční to myslím jde, zkusila jsem si i řasenku, bez toho bych asi dodnes váhala :) tak asi pořídím ten na léto, ty máš tu 01? Já se v parném létě nemejkapuju, respektive nemá to moc cenu, docela se mi potí obličej a jak se pak otírám kapesníkem, je mejkap v trapu docela rychle. Mně stačí střední krytí, pleť mám docela dobrou.
    A fixuješ to tím sypkým? Já mam jeden takový od alverde a dodnes přemýšlím, jak s ním efektivně pracovat, občas je fakt všude...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: zadna maska to neni ale kryje pomerne dobre. Ohledne tech odstinu: prave proto mam jeden na leto druhy na zimu. Vydrzi fakt dlouho, pokud si chces byt jista, skladuj ten aktualne nepouzivany v lednici.
    Neni v nejakem krame moznost si zkusit vzorky? Pokud si tedy chces byt jo jista ze koupis odstin rovnou na leto tak by bylo lepsi je vyzkouset
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ARQANA:
    WITCHIE:
    Asi je zkusím, jen se tradičně obávám výběru odstínu, přeci jen tu hrozí větší finančí ztráta v případě, že se netrefím... Paní v kamenném obchodě v Revoluční mě tipla na jedničku, ale teď, na pomezí zimy a léta se bojím, že vyberu moc světlý a pak až chytnu barvu, mi bude na nic (u Alverde to člověk tak neřešil). Jak moc jsou krycí ty mejkapy?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: mam oboje, resp makeup (jsem bleda takze odstin 0, v lete 1) i oba pudry (sypky i kompakt) - max spokojenost, dlouhodobe.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    NIKKITA: Mám mejkap i pudr a jsou super. Pudr mám uz druhej. Dřív jsem používala jejich tonovak, ale je moc tmavej
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: Tu fialovou (lilkovou), v obchodě jsem si mohla obě vyzkoušet a tahle byla hezčí, mimo jiné proto, že je na objem. Normálně vypadá jako černá, ale je daleko měkčí, na světle je vidět, že je fialová, ale tak decentně, nic lacinýho. Přes den drží moc dobře, a odlíčit jde i vodou. Nevydrží přes noc, odrolí se. Zatím mám z tohohle nákupu radost, uvažuju o mejkapu a pudru od Hauschky, nemáte je někdo?

    MARGARITKA: Měla jsem ho loni, a bílý docela je. To ale bude zřejmě každý. Dobrý byl od ecocosmetics (v tubě), ten nebělil, ale měl umělou parfemaci.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    MARGARITKA: já sem měla ten cannasol SPF 10 a maximální spokojenost, nebělí, ale je trošku mastnější, ale možná toho dávám jen zbytečně most, osttani opalovyk od lavery celkem belily
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Prosím o radu, váhám mezi koupí těchto dvou opalováků:

    Lavera Sun Sensitive http://www.happyhemp.cz/...-2/lavera-sun-sensitiv-opalovaci-mleko-ve-spreji-spf-15-bio-family-125ml/

    Cannasol SPF20 http://www.happyhemp.cz/kosmetika-2/cannaderm-cannasol-mleko-na-opalovani-of20-165g/

    nemáte někdo zkušenosti? Potřebuji aby nebělil a nebyl mastný. Měla jsem starší verzi Cannasolu a byl to víceméně zelený olej, který se nikdy nevsákl, od Lavery jsen měla nějaký Sensitive opal. krém a šíleně bělil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam