• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SARAJ: A jak to děláš v tom mezdiobí? Já asi budu muset nejdřív oholit nohy strojkem, aby ta doba růstu nevypadala tak strašlivě, mam jet někam na víkend a s takovým strništěm to nejde. Fakt to neoholí kratší chlupy? To mě docela štve :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NIKKITA: pani co k ni chodim ji vždycky nahřívá. v mikrovlnce.zadny pruhy latky a po smeru.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Pokud používáš metodu bez pruhů látky: https://www.youtube.com/watch?v=CHv-KgF2pNE , tak se asi nahřívat ani nemusí, já ji trochu nahřívala, protože jinak byla moc tuhá a nešla mi zpracovat. U téhle metody se (pokud je mi známo) trhá po směru růstu.
    Ta tekutost je otázka, první pastu jsem měla kupovanou (pak už jsem si ji vařila sama) a ta byla vyloženě tvrdá. Ale zkoušela jsem jen jednu značku, takže je možné, že tvrdá být nemusí.
    Mě bohužel ta mezifáze přišla hodně zřetelná i po trhání :(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SHAHLAH: Aha, to díky za info, já se leta holím jen strojkem, ale mám právě problém se zarůstáním chloupků, protože se to trhá v protisměru růstu, no a na žiletku den co den nemám náladu, nehledě na to, že to občas taky zarůstá a už večer jsou ty nohy na omak pichlavý, takže preferuju trhání, protože ta mezifáze růstu není na pohled i omak tak zřetelná, jako je tomu u žiletky - to je jak angrešt.
    A říkáš tedy, že se pasta musí nahřát? Já ji mám ve skleničce a je docela tekutá, dá se nanášet rovnou, ale nevím, jestli to není chyba...
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Před pár lety jsem se tak nějakou dobu chloupků zbavovala.
    Pastu jsem si vařila a netrhala "tuhou hmotou" (zkoušela jsem to, ale druhá varianta mi přišla rychlejší, účinější a bez zaplácaných rukou, koupelny...), ale tekutou na způsob trhání voskem - nahřátou hmotu jsem nanesla nožem (tupým :), přiložila pruh látky (džínovinu), chvilku počkala a strhla (pokud si dobře vzpomínám, tak proti směru růstu). Pruh s pastou se dá použít minimálně ještě jednou. Pro dosažení úspěchu je ale opravdu potřeba, aby byly chloupy delší (čím delší a "pevnější", tím lépe), jinak se nechytnou.
    Fungovalo to dobře, ale za prvé jsem na to moc líná (trvá to dost dlouho) a hlavně jsem nemohla vystát tu mezifázi pocit á la pračlověk :/ Takže jsem se vrátila k žiletce.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Děvčata, holíte se tu některá cukrovou pastou? Včera jsme si ji doma vyrobila, konzistence je ok, ale nějak to nedepiluje :D chyba možná bude v délce chloupků, poslední týden jsem se holila žiletkou (dřív strojkem), takže mám příšerné strniště, ovšem dočetla jsem se, že pasta bere chloupky delší než 5 mm (což asi nevydržím, připadám si jak pračlověk), ale na ostatních chloupcíh na stehnech, které jsou už přijatelné, to nefungovalo taky. Nemáte nějaké tipy jak na to? (strojek jsem nechala u našich a nechci si pořizovat svůj, protože mi chlupy dost zarůstají a vosk nechci z několika důvodů). Díky
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PSYCHEE: Zkus tohle http://www.4kbiostudio.cz/ , je to kousek od Hradčanský. Vlastní zkušenost bohužel nemám.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    ahoj, prosím poradíte nějakou šikovnou kosmetičku v Praze, nejlépe poblíž Dejvické? kritéria: nemusí používat striktně přírodní kosmetiku, ale hypoalergenní určitě a měla by být pokud možno levná :)

    za případné tipy díky!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tématicky k opalovacím krémům. :-) Nechcete někdo tento? Nepoužitý, minimální trvanlivost 8/2014, koupený v červnu už ve slevě. Osobně jsem s ním spokojená a fakt mi nevadí, že se mi všichni u moře smáli, že vypadám jak Japonka. :-) Hlavně, že v tom nejsou žádný srágory. Nakonec jsem tam kvůli nic moc počasí nestihla dopatlat ani zbytek toho samého, takže tento posílám dál. Třeba na vyzkoušení za nějaké přebytky ze zahrádky. Předání v Praze.



    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak z opalovacích krémů s vysokou ochranou jsem nakonec koupila tenhle: http://www.bioobchod.cz/eco-cosmetics-neutral-spf-30-ochrslunkrem-100ml/d-81279/ od Eco cosmetics. Má to SPF 30, je neparfémovaný, stoprocentně přírodní a hlavně - ani trochu NEBARVÍ! :-) Takže heuréka, konečně mám opalovák, který jsem hledala. Nevýhodou snad může být jen vyšší cena, ale zase je dělaný ve speciálním typu balení, ve kterém se přípravek nekazí a dá se vymáčknout do poslední kapky krému, takže investice cca na dvě léta to je, myslím, přijatelná. Vyzkoušeno na celodenním, takřka přímém slunci a nespálila jsem se.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, máte nějaké zkušenosti s šampony od Cannadermu?
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    TAMARIX: díky :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LULLABY: Už jsem tady doporučovala knížku Lexikon kosmetiky od od A do Z http://www.zbozi.cz/vyrobek/lexikon-kosmetiky-od-a-do-z-frank-burczyk-aggy-gianni/ , kde jsou jednotlivé ingredience moc pěkně popsány.

    Jinak je to moc pěkně zpracované třeba na tomto webu: http://slozenikosmetiky.cz/slozky-inci/ .

    Více o povinnosti uvádět na výrobcích INCI je tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_nomenklatura_kosmetick%C3%BDch_p%C5%99%C3%ADsad .
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    Nevíte náhodou, kde by se dalo pohledat, co jsou jednotlivé ingredience v kosmetice? Myšleno jako přes vyhledávání, ne seznam pár toxických látek. Vím, že před několika lety jsem se s něčím takovým setkala...
    SNELA
    SNELA --- ---
    Co si myslíte o této kosmetice na opalování ? http://bionecosmetics.cz/duo-sun
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: opalovák od cannadermu OF 10 nebělí, ta OF 20 už jo :-(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    FLEUR: Vím, že jsem ho tu loni zmiňovala, ale zadala jsme si ty jednotlivé složky na ewg.org/skindeep a nevyšel z toho nakonec úplně dobře :( a parfémovaný je uměle.
    Co do složení se mi docela líbí ten od Cannadermu, ale zajímalo by mě, jestli nebělí.
    No a když už jsme u toho, předpokládám, že ten hliník, co je ve všech přírodních opalovácích, je "neškodný"?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Vyrábíte mýdla? Mám velkou zásobu, nestíhám zdělat níže uvedené věci. Něco z toho už je po expiraci, ale tváří se to, že tomu nic není a do mýdla to zase až tolik nevadí.

    Vyměním za tašku ovoce a zeleniny - ideálně v nějaké rozumné kvalitě (ze zahrádky, bio, z trhů). :-)

    V ledničce jsem skladovala a tedy by mělo být ok:

    Mandlový olej od Saloosu - cca 80% obsahu z 50 ml (10/2013)
    Řepkový olej od Alnatury - neotevřené (6/2014)
    Lněný olej od Alnatury - cca 2/3 obsahu z 250 ml (6/2013)
    Olej z divoké růže (šípku) od Farfally - téměř celý obsah 30 ml (4/2013)

    A dále (skladováno ve špajzu na chodbě):

    100 % kokosový olej - cca půlka obsahu z 300 ml (6/2014)
    Kakaové máslo rafinované - váha ukazuje 162 g i s krabičkou (9/2013)
    Kakaové máslo rafinované - cca 485 g (1/2015)
    Kokosový tuk - váha ukazuje 1366 g i s kyblíkem (12/2013)
    Bambucké máslo - cca 415 g (9/2013)
    Konopný olej lisovaný za studena od Cannadermu - téměř celý obsah 50 ml (12/2011)

    Voda z květů pomerančovníku ( http://www.obchod.expect.cz/pripravky.php?menu_selected=10&ext=1&id=5581#jump_5581 ) - téměř celý obsah z 250 ml (8/2011)

    + přísady: černý čaj (11/2010), zelený čaj (5/2013), kakové boby celé a mletý šafrán

    Osobní předání ideálně ve všední den po páté hodině v Motole (kousek od zastávky Pod Šafránkou, z Anděla cca 12 minut busem).



    FLEUR
    FLEUR --- ---
    NIKKITA:
    SHAHLAH: Ja momentalne zkousim Yaoh. NIKKITA ho tu, asi loni, uz zminovala, tak jsem se rozhodla, ze ho letos vyzkousim. Mam ho doma a uz jsem ho na sebe dvakrat placala (moc se ted nevyskytuju venku, takze jeste nejakou dlouhodobou zkusenost nemam), rozhodne nebeli.
    YAOH konopný ochranný krém UVF30 240ml | BIOOBCHOD.CZ, biopotraviny biokosmetika zdravá výživa
    http://www.bioobchod.cz/yaoh-konopny-ochranny-krem-uvf30-240ml/d-75547/
    Jeste mam zbytek Lavery, ale ta trochu beli. Nic extremniho jako u Alverde. Tady je letosni verze, ja mam jeste maly zbytek lonske.
    Lavera Mléko opalovací SPF 20 ve spreji, Sun 2014 125 ml - tělo - ochrana před sluncem - opalování - kosmetika - BIOOO
    http://www.biooo.cz/mleko-opalovaci-spf-20-ve-spreji-sun-2014-lavera-p-7966.html
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Já právě momentálně opět testuju Alverde (konkrétně kleine Elfe). Poprvé jsem ho zkoušela, když to byla novinka (tehdy se ještě ani neprodával v ČR) a přijde mi, že ten dnešní je podstatně lepší. Roztírá se dobře a když se dobře "zapracuje", tak mi nepřijde, že by nějak extra bělil. Spíš se na přímém slunci do bíla odráží, ale to mě až tak moc netrápí. Zkoušela jsem jich na ruce víc a tenhle dětský z toho vyšel nejlíp (co do nebělení i roztírání), například ten se schisandrou vyloženě bělil, což mě zamrzelo, protože se mi líbila jaho vůně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam