• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TABBY: jako koření v oleji :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TERRYNKA: Vypada to dobre nechutne :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BioAroma olejovo-levandulový peeling - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/olejovo-levandulovy-peeling/

    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: mela jsem kdysi a byla tragicka, zvyrazneni nulove a moc nevydrzela
    IRISEK
    IRISEK --- ---
    Zdravíčko, máte některá zkušenosti s kosmetikou 100%pure? :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Poslední dotaz ode mě a zas to tady přestanu na nějakou dobu plnit: když už budu objednávat z netu tak jsem si říkala, že vyzkouším nějakou řasenku od Lavery, takže mě zase zajímají zkušenosti - pokud některou máte, je výrazná? Maže se? Dík:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BRUSINKA: Mě přišel ok, ale myslím, že už se nevyrábí. Ale existuje BIOglide - http://www.vsebio.cz/prirodni-kosmetika/bio-lubrikacni-gely/ .
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Nebo s tímhle? Tu značku Argital vidím prvně
    Argital Krém s violkou při dermatitidě 50 ml - na dekolt - tělo - kosmetika - BIOOO
    http://www.biooo.cz/krem_s_violkou_pri_dermatitide_argital-p-4464.html
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    BRUSINKA: je to sice taky krém(a ten alverde používám taky,mám úplně stejný atopicky problém jak ty), ale nemohu si vynachválit homeoplasmine. i místo loje, na koutky a na ekzem to nejlepší, co jsem měla nechemickeho..a jinak na ro mytí jsem měla od kožní jarishovu vodu a může být i s docela ok složením,ale pozor, v některých je paraben. a potom ještě docela fajn přírodní je ovesna koupel, popř.jde i jako pleť.voda
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: Mas samozrejme pravdu, ze sadlo je prirodni produkt. Nenapadlo me v klubu o prirodni kosmetice, jejimz principem je mj. to, ze nezpusobuje utrpeni zviratum, explicitne zminovat, ze mezi testovanim na zviratech a jejich usmrcenim kvuli kremu nevidim az takovy rozdil. Mela jsem za to, ze termin prirodni kosmetika je, v tom smyslu, v jakem ho v tomhle klubu uz roky pouzivame, dostatecne jasny. Mea culpa. Ale v kazdem pripade dekuju za sdileni zkusenosti, nekomu se to muze hodit.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: sadlo z pstrosa JE prirodni. Pozadavek, aby to nebylo zvireciho puvodu, jsi nezminovala
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: ok, s odlicovanim pujdu do oleju od Saloosu.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Mám dotaz a prosbu na místní "chemikářky": já vím, že Yves Rocher není 100% bio, i když některé výrobky má už jen bio, ale stejně by mě zajímalo, co říkáte na složení.

    Např. Šampon pro lesklé vlasy s bio měsíčkem (který mi teda dělá docela dobře): Na obalu se dušují, že 98% složek šamponu je rostlinného původu, neobsahují silikony, paraben a barviva. A co jsou teda ta 2%, která nejsou přírodní?Jako laik odhalím asi parfém a alkohol, což by nemuselo být košér, jinak poznám jen SLS a když je tam přípona _paraben.
    Šampon pro lesklé vlasy
    http://www.yves-rocher.cz/sampon_pro_leskle_vlasy

    Složení: Agua/water, Ammonium Lauryl Sulfat, Glycol Stearate, PPG-3 Myristyl Ethe, Polyacrylate-1 Crosspolyer, Calendula Officinalis Flower Extract, Cocamidopropyl Betaine, Soidum Benzoate, Parfum/Fragrance, Panthenol, Glycerin, Polyquaternium -10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Alcohol, Salycylic Acid, Benzalkonium Chloride


    A ještě si dovolím složení Jemného odličovače s chrpou pro citlivé oči, který mi teda nedělá moc dobře a je možné, že obsahuje alkohol (Benzyl Alcohol)? http://www.yves-rocher.cz/jemny_odlicovac_s_chrpou_na_citlive_oci

    Složení: Agua, Methyl-propanediol, Centaurea Cyanus Flower Water, Poloxamer 184, Polyglyceryl -4 Carpate, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Oleth -20, Oleth -10, Tetrasodium Edta, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium hydroxide

    A tím pádem dotaz na spolehlivý, jemný, ale účinný odličovač očí, děkuju moc předem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: sádlo z pštrosa teda zdaleka neodpovídá mým požadavkům na přírodní kosmetiku, ale děkuju za tip
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: jasně :-) Spoustě atopiků se osvědčuje emu olej - http://baldandpale.blogspot.com/2013/02/pstrosi-olej_5.html
    Mému mláděti nezabral, ale obecně jsou názory na něj pro atopiky dost pozitivní
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MUI: konopná mast neklape, heřmánek jsem nezkoušela - myslíš nějaké obklady, nebo jak?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: s pomocí dobrého imunologa a přidruženého týmu;) Mám přípravky, kterými se toho za pár dní zbavím, ale jen dočasně, protože zdroj je pořád přítomný. S čímž jsem smířená, ale doktoři mi nedají nic přírodního, což bych, vzhledem k frekvenci užívání, chtěla. Ale jako samozřejmě to nebudu lámat přes koleno, když na nic nepřijdu, tak prostě budu používat chemku, krátkodobý účinek je v tuhle chvíli prioritní, no..Ale právě doufám, že něco najdu:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: a něco od kožaře namíchaného přímo pro tebe nemáš? Já klona trápila tři roky vším možným - přírodní, nepřírodní, od čerta k ďáblu... pak mu doktor v kožním sanatoriu napsal recept na něco namíchaného přímo pro něj a do týdne bylo téměř po ekzému. Neříkám, že je to univerzální recept, samozřejmě, jen to z Tvého příspěvku není patrné, zda bojuješ jen sama, nebo s pomocí dobrého kožaře..
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte tip na nějakou kosmetiku, která by pomohla s atopickým ekzémem. Mám to teď tak, že používám všechno přírodní, ale když se mi ekzém rozjede, tak vytáhnu chemku (bioderma, eucerin) nebo "léky", protože to prostě bolí jako prase a to přírodní, co mám, nezabírá. Jsem v situaci, kdy vím, že příčiny se nezbavím, takže se snažím to aspoň nějak mírnit kosmetikou, ale nevím, po čem sáhnout. Je mi úplně jedno, kolik to bude stát, když to bude zabírat (- mám pocit, že moje současná péče to i trochu zhoršuje, respektive ten obličej po tom pálí víc. V tuhle chvíli používám na odličování různé lavery, na hydrataci pak ty olejíčky - madlový, jasmínový, kokosový - nebo dětský alverde proti větru a zimě, který je paradoxně nejsnesitelnější - takže uvítám tipy i na další věci kromě krému). Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam