• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: jasně :-) Spoustě atopiků se osvědčuje emu olej - http://baldandpale.blogspot.com/2013/02/pstrosi-olej_5.html
    Mému mláděti nezabral, ale obecně jsou názory na něj pro atopiky dost pozitivní
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TERRYNKA: s pomocí dobrého imunologa a přidruženého týmu;) Mám přípravky, kterými se toho za pár dní zbavím, ale jen dočasně, protože zdroj je pořád přítomný. S čímž jsem smířená, ale doktoři mi nedají nic přírodního, což bych, vzhledem k frekvenci užívání, chtěla. Ale jako samozřejmě to nebudu lámat přes koleno, když na nic nepřijdu, tak prostě budu používat chemku, krátkodobý účinek je v tuhle chvíli prioritní, no..Ale právě doufám, že něco najdu:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BRUSINKA: a něco od kožaře namíchaného přímo pro tebe nemáš? Já klona trápila tři roky vším možným - přírodní, nepřírodní, od čerta k ďáblu... pak mu doktor v kožním sanatoriu napsal recept na něco namíchaného přímo pro něj a do týdne bylo téměř po ekzému. Neříkám, že je to univerzální recept, samozřejmě, jen to z Tvého příspěvku není patrné, zda bojuješ jen sama, nebo s pomocí dobrého kožaře..
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte tip na nějakou kosmetiku, která by pomohla s atopickým ekzémem. Mám to teď tak, že používám všechno přírodní, ale když se mi ekzém rozjede, tak vytáhnu chemku (bioderma, eucerin) nebo "léky", protože to prostě bolí jako prase a to přírodní, co mám, nezabírá. Jsem v situaci, kdy vím, že příčiny se nezbavím, takže se snažím to aspoň nějak mírnit kosmetikou, ale nevím, po čem sáhnout. Je mi úplně jedno, kolik to bude stát, když to bude zabírat (- mám pocit, že moje současná péče to i trochu zhoršuje, respektive ten obličej po tom pálí víc. V tuhle chvíli používám na odličování různé lavery, na hydrataci pak ty olejíčky - madlový, jasmínový, kokosový - nebo dětský alverde proti větru a zimě, který je paradoxně nejsnesitelnější - takže uvítám tipy i na další věci kromě krému). Díky!
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Bambusový kartáčky znáte? :-)
    Curanatura Health - zubní kartáček - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/curanatura-health-zubni-kartacek/
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    My Konjac Sponge - houba, kterou potřebujete - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/my-konjac-sponge-houba-kterou-potrebujete/
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    A co Starglide, máte zkušenost?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GALE: Ach tak. Ja je nezkousela, jen vim, ze existuji.
    GALE
    GALE --- ---
    TERRYNKA: Otestováno. Vzteky jsem ho vyhodila. Ono je to právě o těch očekáváních.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GALE: bio lubrikanty jsou, hledej znacku Yes :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    COURT: ja tedy sampony nepouzivam, ale problem klasickych samponu jsou sulfaty a silikony


    Silikony - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/silikony/
    Sulfáty - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/sulfaty/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    a co jako lubrikant bio kokosovy olej? krasne voni a ja s nim byla moc spokojena, staci trochu. akorat pozor, nejde moc dohromady s kondomy.
    GALE
    GALE --- ---
    MARGARITKA: Zastala bych se toho lublikačního gelu. Jeho přírodní varianta vlastně neexistuje a pokud se něco takového vyskytne, v žádném případě to nemá takové vlastnosti jako běžný gel. Ono záleží na tom, co od něj očekáváte.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    COURT: no přinejmenšim přírodní jsou zaručeně netestovaný na zvířatech a jsou líp odbouratelný jakožto součást odpadu,když nic jinýho:-) další věc je,co to s kůží/tělem dělá z dlouhodobýho hlediska..
    COURT
    COURT --- ---
    No a vzhledem k tomu, ze napr mezi samponem alverde a normalnim dove nevidim rozdil, tak v cem konkretne je ta prirodni kosm. Lepsi? Me z toho porad nejlip vycchazi vejcomedovy sampon a soda. Neni ten rozdil prirodni neprirodni tak maly u tech produktu z drogerky?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som u rodičov a zabudla som si doma šampón, tak som sa umyla Gliss Kurom. Včera sa ma kamarát spýtal, či mi nevypadali vlasy. Posrané silikóny...
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MARGARITKA: tyhle situace ŗesim pochvalou za nakup neceho, co je deklarovano jako prirodni, naslednym rozhorcenim se nad zmetky vyrobci, kteri ízou (darce se neciti jako trubka) a darovanim nekomu, kdo tu prirodnost tolik neproziva. A kdyz na me drahy pri masazi lije paraffinum liquidum, muze mi prirodnost vlezt na hrb - masaz zdarma je masaz zdarma :-))
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ISCH: ne nejsem z Prahy
    ISCH
    ISCH --- ---
    MARGARITKA: spravnej chlap má mít nůž ;)
    mimochodem - nekupovala jsi to před nějakou dobou dopoledne na Revoluční?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    no bohužel to funguje i naopak, já mu chtěla rovněž udělat radost a usoudila, že správnej chlap má mít pořádný holení, koupila Mistral holící krém od Savon du Midi a krásnou přírodní štětku na holení, dnes to zkoušel a prý hrozný, chytá se to do žiletky a není to vůbec příjemný, je zvyklý na Gillete a Niveu...
    ISCH
    ISCH --- ---
    MARGARITKA: To já jsem zvyklá, že se kde co označuje za přírodní kosmetiku. Ne, že by mě to nestvalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam