• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    SARAJ: na každého atopika bohužel funguje něco jiného.. na někoho heřmánek, jiný má na něj reakci... mě třeba funguje odvar z celerové nati, polévat se tím ideálně ve vaně, opatrně osušit (ťupkáním) a následně namazat něčím co pouze zamezí vysušení pokožky.. ale na každýho to nefunguje. každý ekzematik si prostě musí najít to svoje. na mě třeba totálně nefunguje konopí, naopak je to spíš katastrofa...

NIKKITA: to teď řeším taky, ale já bych potřebovala s faktorem 50+ :(....
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    NIKKITA: sakryš, tak tos mě moc nepotěšila :) na ten krém jsem koukala a zvažuju, ikdyž přiznám se, že olej by mi byl milejší
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SMARTCHIN: Jo, a hned jsem se spálila :D ale bylo to u moře no... ale po opravdu důkladném pátrání po co nejpřírodnějším opalovacím krému jsem došla k tomuhle: http://www.eco-naturkosmetik.de/?p=1532
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    Zkoušel jste někdo na opalování použít rostlinný olej? Třeba malinový nebo mrkvový?
    Zvykla jsem si používat olej na všechno a nabídka přírodní kosmetiky na opalování mě moc nenadchla...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SQUZZA: tak fajn :-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    RACHEL: ultra sensitive... ja jsem mela dva nejaky, jeden snad ruzovej, ale mozna kecam. a uplna katastrofa. tenhle mi ale za to jedno namazani udelal vic prace nez vsechno, co jsem posledni dobou zkusila... je mastnej, ale to ted potrebuju :]
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SQUZZA: ted mluvíš o alverde nebo o Bio aroma?
    já jsem zkoušela alverde s avokádem a to moje citlivá plet nedala, pak ještě jeden a vždycky jsem se vrátila k tomu ultra sensitive, ale je taky mastnější, stačí ho málo
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ISCH: uz jsem na ni koukala a je mi dost sympaticka... zrejme zkusim :]

RACHEL: tak jsem prekvapena, ten krem vubec neni spatnej... asi do nej pujdu... za tu cenu ais neni co zkazit :]
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RACHEL: oki, diky za uprimnost:) asi se proste smirim s tim, ze cuceni do compu a lehke mraceni pri soustredeni si vybralo dan.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SARAJ: no, popravde, mazu asi dva mesice a extra zmenu nevidim. tak ted vzazuju, ze zkusim s jojobovym olejem od Bio Aroma a jestli to moje plet neda, tak uz asi navzdy zustanu u jojoboveho alverde
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dámy, chci dát ještě jednu šanci minerálnímu mejkapu - pudru od Lily Lolo. Je sice naprosto geniální co do efektivnosti líčení, ale nemůžu se prostě zbavit dojmu, že mi šíleně ucpává póry, ovšem zbaběle se vracet k tekutým mejkapům se ještě nechci. Co tedy dělat, abych tomu ucpávání zabránila? Jestli by to mělo být jen v důsledném odličování olejem, budiž, ale jak to teda dělat správně? Nebo snad opravdu patřím k té výjimce potvrzující pravidlo, že někomu póry ucpávat bude, i kdyby se na hlavu stavěl? Díky.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RACHEL: a funguje? me se zacinaji delat na cele a stve mi to.
    ISCH
    ISCH --- ---
    SQUZZA: jestli jsi z Prahy, stav se u nás v Biooo, máme tam prodejní vzorky Martiny (je skvělá!).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    COURT: Weleda a Ryor jsou asi jako nebe a dudy. Ryor nemá s přírodní kosmetikou nic společnýho, takže určitě Weleda :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    RACHEL: alverde kremy jsem vzdala po asi trech pokusech, ty mi vylozene vadi (ani ne tak, ze by me drazdily, ale skupenstvim)
    nicmene samozrejme dekuji za tip a dojdu se na nej kouknout! :]
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: a do nej si pridavam arganovy olej, abych teda cinila nejakou prevenci vraskam
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SQUZZA: me hodne pomohl Alverde ultra sensitive krem s jojobovym olejem a vzdycky se k nemu vratim, kdyz chci vyzkouset nejaky drazsi krem, kdyz uz je mi tech tricet a kousek...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BRUSINKA: olej mi tlustou mastnou vrstvu nedela, nedavam ho moc...a davam na navlhceny oblicej... ale proste na to extremni vysuseni mi to nepomaha tak, jak si predstavuju.
    yarishuv roztok znam a aktualne nepouzivam, mohla bych zacit! dik za tip.
    s weledou jsem nikdy nebyla nak extra spokojena, ale mozna to zkusim a objednala jsem si toto http://www.biooo.cz/mesickovy_krem_calendula_martina_gebhardt-p-4346.html.. obecne mi mesicek vyhovuje.

BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SQUZZA: neni to uplne na co se ptas, ale jen pro jistotu, ze pises o tluste mastne vrstve - ja myslim, ze je dobre davat oleje jenom fakt malo a to hlavne na navlhceny oblicej. Vyhybat se vode je jasna vec, ja jsem misto vody zacala pouzivat Yarischuv roztok, mozna znas/pouzivas, a uz to mi vyrazne ulevilo.

S hermankem mam taky blby zkusenosti, jak pise
    TABBY: . Doporucovala bych spis mesicek. Akorat ze na takovouhle plet te asi bude palit uplne vsechno, resis to i nejak medicinsky? Z kremu na citlivou plet mam dobrou zkusenost s timhle: http://www.parfums.cz/weleda/baby-derma-zklidnujici-pletovy-krem-pro-deti/ a dela se i v malinkem baleni na zkousku, maji v kotve i greenwave.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ja teda cilim spis na nejakej krem. ale s tim hermankem si asi zkusim udelat aspon pletovou vodu...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TABBY: to je mozne. Me treba hermanek uplne nesedi, ale kamaradka co ma atopicky ekzem si ho pochvaluje - bavime se porad o olejich, ze jo? Jeste mi napadlo granatove jablko.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SARAJ: Dovolim si nesouhlasit. Kozni mi ho vymlouval, ze citlivou a podrazdenou naopak vysysuje a drazdi jeste vic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam