• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAGI: Díky
    MAGI
    MAGI --- ---
    IDENTITY: mně přijde zázračně regenerační a ta pleť je pak taková.. hydratovaná, má sjednocenější barvu a celkově vypadá zdravější.. Na rozšířené póry netrpím, tak nemůžu říct. Každopádně děkuju za připomenutí, ještě jednu nerozdělanou mam doma :)! A doporučuju trojbalení, ta cena je pak (hlavně když nejsou ve slevě ty jednotlivé kusy) úplně jinde. Vydrží déle pokud ji uchováváš v ledničce v té skleněné láhvi a můžeš přidat pár kapek tea tree nebo grepové jádro, vydrží pak vdelší dobu a i na tu pleť je to +
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAGI: Rozveď to, prosím... Vyhlížím tady zkušenosti těch, které zkoušely co nejčistší aloe na zmenšení (nikoli vyčištění) rozšířených pórů bez nutnosti stahovat mastnotu.
    MAGI
    MAGI --- ---
    NIKKITA: skvělá na pleť!
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Společnost Country Life otevřela na jaře velký obchod s přírodní kosmetikou v Liliově ulici 11 na Praze 1.
    V obchodě jsem zaítm ještě nebyla, ale už se tam těším, neboť mezi již v ČR zaběhnutými značkami (namátkově např.. Lavera, Nobilis Tillia, Weleda či Cattier), mají v sortimentu i cenově dostupnou SO´BIO SO´BIO či lékárenskou kosmetiku (tzn. neiritující) JONZAC JONZAC .

    Všimla jsem si ale, že v sortimentu nemají jen 100% přírodní produkty. Například prodávají konopné výrobky značky Annabis, a ty obsahují vazelínu (ropný produkt) či parafín. Takže léčivé účinky konopí zabalené do srágor.

    Já osobně se u kosmetiky orientuji především podle certifikátů – což mi přijde jako nejjednodušší cesta a nemusím (alespoň prozatím) studovat jednotlivé složky. Sleduji tyto:
    BDIH (tento certifikát je navíc udělován pouze konkrétnímu výrobku ne celé značce či řadě – jak je možné vidět např. u kosmetiky Weleda, kdy některé výrobky BDIH mají a jiné ne), ECO CERT, COSMETIQUE BIO - CHARTE COSMEBIO či NATRUE. Z českých pak CPK či CPK BIO .

    P.S. Pokud chcete konopné masti, tak jsem nedávno objevila tyto DELIBUTUS. Mám bambucké máslo s konopným olejem, která pěkné podporuje hojení.
    ISCH
    ISCH --- ---
    NIKKITA: Myslis "aloepur" od SantaVerde? Na oblicej byla prijemna, ja ji pila - bacha, po otevreni to ma fakt kratkou expiraci (myslim, ze mesic, mozna min).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: tak je to 100ml a stal 6EUR (ale plus drahy postovny; pricemz v kamennym krame bude trochu drazsi)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jinak v biooo teď mají 40% slevu na 100% aloe vera bio šťávu, původně necelých pět stovek a teď necelý tři, chci zkusit na obličej kvůli hydrataci (co myslíte, účinkuje to nějak?), na drobný rány atd. Ta akce platí do neděle.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: A objem má jaký? Tenhle v obchodě Dr. Hauschka v Revoluční v Praze stál cca 250 korun, objem teď z hlavy nevím, ale tuším 50–75 ml.

    TABBY: Zabírá i na chemky, vyzkoušeno :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PSICHE23: se mi stava pravidelne tohle, proto jsem si zakazala u bioaromy nakupovat bez akci
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    slevy jsou i na Grenwave ( vybrane produkty 20%) - kod slevy je Marianne
    | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/dny_slev_2015
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    Včera jsem objednavala na bioarome a dnes mají 20% na vše? To naštve:)
    Kód ZářímVZáří
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: tohle byl Benecos (kterej teda btw moc nevydrzi, byly to dve vrstvy bez top coatu a ctvrtej den to bylo oprejskany), jiny vyzkouseny nemam
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: A zabira to na jaky typ laku, nejake prirodni, nebo taky na brutal chemku?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: na nemeckym eshopu s postovnym 10eur :/ byla to vetsi objednavka takze ted z hlavy nevim presne kolik stal.

    Jinak uz probehlo komplet odlakovani, a dobry. Sice prvni tah dva pres nehet se nic moc nedeje ale hned potom uz to jde snadno.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Jo, o takovém jsem tu mluvila :) jen byl od jiné značky, ale na stejné bázi. Jen ta cena mě štvala (asi 250 korun). Za kolik jsi ho měla ty a kdes ho pořídila?
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    BRUSINKA: Mám ji také a moc mi nevyhovuje. Mám pocit, že suchou kůži kolem nehtů moc nezvládá, možná právě díky příliš lehké struktuře.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Hlaseni: vyzkousela jsem odlakovac od Sante na bazi oleju (nevim zda je to ten co mela na mysli NIKKITA ) , zatim jen na korekci pri lakovani, pri ktere fungoval vyborne a nesmrdi, parada :)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    OXIS: jj já ho mám asi týden a paráda, je znát. Přítel má ruce jak struhadlo a když si je namaže, tak je to úplně něco jiného :) tak snad ti také udělá radost...
    OXIS
    OXIS --- ---
    KACHITA: Tyjo, tam jsou skvělý recenze! Tímhle krémem začnu, jestli ho budou mít u nás na prodejně, jinak asi objednám a koupím ho hned i mamce, páč ta tráví denně mnoho času v gumových rukavicích a loupe se jí z toho kůže na prstech :/

    Granátová weleda je hned v závěsu, že je mastná, je pro mě plus, poněvadž se stejně mažu jen na noc a mám ten pocit namazání ráda :))

    LADY_MYSKA: no a až pojedu do Phy, tak musím vyzkoušet i tohle, poněvadž zázvor a limeta v krému na ruce mě fascinují!

    Díky za tipy!
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    OXIS: taky zkouším různé druhy, ale stejně se vždycky vrátím zpět k Alterra, vůbec ne kvůli ceně, ale proto, že skvěle funguje (není mastný, ruce jsou vláčné, voňavé a hydratované). Teď jsem dobrala Weledu granátové jablko a pro mě teda byla hodně mastná, použitelná akorát tak na noc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam