• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    SMARTCHIN: Tak. Kolegyne v praci pouziva tuhy sampon Zlato ve vlasech a kvalita vlasu ji sla hodne nahoru. Primo na strance produktu se pise:


    Důrazně doporučujeme po použití šamponového mýdla kyselý oplach. Do cca půl litru přidejte šťávu z půlky citronu či 3 lžíce dobrého octa a vlasy jím propláchněte. Kyselé pH kutikuly porézního vlasu opět uzavře. Tento oplach již není třeba z vlasů vymývat. Ocet po uschnutí vlasů cítit nebude. Můžete také vlasy posílit výluhem z bylin. Například rozmarýnem, šalvějí, či přesličkou.


    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MAR_TINA: mýdlo bylo na vlasy - tedy tuhý šampon a ocet samozřejmě hodně zředěný
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ISCH: hm to nejsou pozitivní vyhlídky.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tyjo, vy se chtete vyhnout nepřírodní chemické a dráždivé kosmetice a pak na vlasy použijete brutalitu jako je mýdlo, soda nebo ocet. Mýdlo je na mytí rukou, soda na praní a ocet na salát. Všechno silné zásady nebo kyseliny, správně používané jen ve velkém zředění.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    LIMONADA: Já jsem někdy na jaře přešla na přírodní produkty kvůli kvalitě vlasů a pleti. Vlasy se po přírodních šamponech začaly lepšit, ale pořád to nebylo ono, tak jsem si v létě na chatě dva týdny vlasy myla jen obden vodou, vypadaly šíleně, ale ke konci už to nebylo tak zlý... nicméně do práce bych v tom nešla, tak přišlo na řadu mýdlo s octem. Po něm byly vlasy krásný, ale musela jsem je mýt skoro každý den, rychle se mastily. Tak jsem si pořídila sypký Eliah Sahil a zatím mi vyhovuje nejvíc, jen se s tím člověk musí naučit manipulovat. Voní sice jako vonné tyčinky, ale už jsem si zvykla. A jako suchý šampon taky funguje suprově.
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    TABBY: Nezkousela. Mam jednu doma, tak ji dam asi sanci
    OXIS
    OXIS --- ---
    LIMONADA: zkoušela jsem dva měsíce mouku, výsledek stejný jako u šamponu, pak jsem přešla na marocký jíl (+ pár kapek arganového oleje), ten jedu asi už třetí měsíc a za mě výrazně lepší, vlasy mi vydrží mnohem delší dobu v pohodě. Měla jsem je jemný, spíš mastnější řekla bych, teď jsou pevnější a zářivější :). Samotná soda mi připadá jako dryják.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANEZAK397: A tu zitnou mouku jsi zkousela? (Mne prijde z tech vsech alternativ jako nejmin drasticka.)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    LIMONADA: Ja mam velmi jemne rychle se mastici vlasy, ktere uz druhy den po umyti vypadaji blbe. Tak jsem to zkusila, vlasy jsem si myla jen vodou, pak ruznymi jily a podobne. Vysledek byl katastrofa. Pokozka hlavy me svedela, udelaly se mi lupy a vyraz nevzhledne bylo slabe slovo pro moje vlasy. Predtim jsem zkusila i sodu a ocet a to bylo fajn dvakrat, pak byly vlasy u korinku silene mastne a konecky presusene. Jak pises, je to cistic jak blazen a ted se sodou myju jen drez a kachlicky v koupelne. Predtim jsem take pouzivala jen prirodni jemne sampony ke kterym jsem se po tomto no poo pokusu zase vratila a snazim se myt si hlavu obden.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LIMONADA: ještě někdo nějaká doporučení k nešampónovací technice?

    mě jde hlavně o to, jestli mám šanci na zlepšení velmi jemných spíš suchých vlasů, nebo je to fakt lepší spíše pro mastnější vlasy.
    jak řikám, dosud sem jela několik let na přírodních šamponech, tak si troufám říct že to nebude tak masivní skok, ale nevim.

    jinak mi přijde legrační to mytí sodou. vždyť to je jasnej detergent, co se dává právě do přírodní kosmetiky. to už mi přijde lepší použít právě ten přírodní šampon než si dávat na vlasy jenom sodu. u těch jílů a pod, mi to dává logiku o něco víc (ostranění mastnoty)
    MAGI
    MAGI --- ---
    ANDR3_I: Psala jsem ti to do pošty, ale i kvůli ostatním.. :)

    Ahoooj já doporučuju kosmetiku La Eva.
    kosmetikalaeva
    kosmetikalaeva
    http://kosmetikalaeva.wix.com/kosmetikalaeva

    ..používá především dr Haushku. Každopádně je skvělá, rozebere všechno a nezabývá se jen vnějškem ale i stravou, hormonálními změnami a tak.. Já k ní chodim jednou za čas, párkrát do roka a všichni si ji strašně pochvalujou. Kamošce dokonce pomohla s růžovkou, kterou měla téměř celý život a teď už nic :).

    Kdybys tam šla, řekni že tě posílá Mája, ona bude vědět :)..
    ISCH
    ISCH --- ---
    PSICHE23: Mádara - 100ml á 399,- odličuje na houby.
    Acorelle s propolisem - to samý.
    Coslys - ušel.
    Acorelle na mimina se chystám prubnout, je toho 400ml za cca 350,-
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    jaké byste doporučily micelárky?
    našla jsem tu jen so bio od terrynky
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LIMONADA: zkousela jsem pred nekolika lety ten jil a nesel mi poradne vymit :( asi byl moc na jemno. Ono tech metod "no poo" je povicero - nekdo se meje jen kondicionerem (protoze i v kondicioneru jsou myci latky), nekdo pouziva nejaky jihoamericky koren v prasku, nekdo ten jil... vzdycky si nejak mejes mastnotu z vlasu.

    Kvalita vlasu je dusledek mnoha faktoru, prave to "dorustani" je neco co je v radu mesicu. Takze to mohl byt nejaky "uraz" pred nekolika mesici za ktery ted platis, ze mene vlasy dorustaji. Urcite bych nasadila vitaminy B, a kdyz by se to po mesici nezlepsilo zasla si za doktorem na krevni obraz - u zen je celkem bezna chudokrevnost, i kdyz uz tri roky jis maso.


    ANDR3_I: vyfiltruj si, nekdo tady doporucoval kosmeticku v Praze.
    MAGI
    MAGI --- ---
    LIMONADA, LULLABY: nevim jak s čim souvisí veganství, ale já nikdy neměla dlouhý vlasy, prostě se mi v délce delšího mikáda lámaly, takže nikdy nedorostly delší než po bradu. Teď jsem cca 3.rokem na rostlinný stravě a vlasy mam po lopatky :).. no poo sem vyzkoušela několik typu. Ze všech nejvíc doporučuju zkusit lávovou zem od logony. Byla sem překvapená, že po smíchání s vodou je taková gelová a má trošku takovou táhlou texturu. Lepší vlasy než po logona jílu sem asi neměla.. nemůžu teď vyhrabat žádnou aktual fotku, tak jednu teploušárnu :D http://6b.cz/v6g .. vlasy mám sušší, spíš pevnější, myju si je jednou, maximálně dvakrát týdně.

    Kosmetika je důležitá a ta pěnidla jsou fakt většinou hnus. Ale rozhodně bych to řešila i vnitřně. Dýňová, lněná, konopná semínka dělaj docela zázraky. Vlasy mi teď taky padají víc. Stejně jako každé jaro a podzim :)..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LULLABY: výživu mám zmáklou dle mého názoru, snažim se jet hodně bílkoviny a zeleninu, výrazně omezuju lepekapod.. byla jsem sice léta vegetrián, ale už tři roky jsem plnohodnotnej masožravec;)
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    LIMONADA: nemám s tím zkušenosti a ani nemám problémy s vlasy, takže ti nemůžu radit. Ale od té doby co kolegyně z práce s krásnými přirozenými vlnitými vlasy začala být vegankou a začala si vlasy místo šamponu mýt sodou, je na ni tristní pohled. Splihlé, matné, řídké vlasy. Neznám mytí jílem, ale po tomto bych do ničeho než do šamponu nešla. Jinak na růst prý pomáhají fazole s chilli :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    nejsem až takový příznivce těhle alterntiv, ale napište mi upřímně - kolik z vás zkoušelo tu nopoo metodu na vlasy? mytí jílem mě zaujalo a došly mi šampony, tak váhám zdali nakupovat nové.

    já mám vlasy velmi jemné, světlé, a spíš suché, už mnoho let používám výhradně přírodní šampony, vyjímečně stylistické prostředky běžné kosmetiky (tak 1-2 za měsíc pro účes na nějakou akci)
    na rozčesávání používám tangle teezer a kartáč s kančími štětinami na pročesání
    vlasy se mi mastí až po několika dnech, meju si je jednou za 3-5dní

    co je můj problém - vlasy mi moc nerostou a spíš vypadávají, hodně znatelně zřídly za poslední rok
    plánuju nasadit biotin, ale možná je na čase řešit i tu kosmetiku

    takže prosím poraďte, s čím máte zkušenost - výživa vnější i vnitřní a péče, pro lepší vlasy
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Nutne, opravdu nutne potrebuju tip na kvalitni kosmeticku (s vegan kosmetikou) v Praze, to co mam posledni dobou s pleti uz neni normalni, zacinam uvazovat o chemickym peelingu takze uz jsem opravdu zoufala, potrebuju mit plet jako z alabastru a to co mam ted si nemuzu dovolit :(
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAGI: Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam