• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MAGI
    MAGI --- ---
    LIMONADA, LULLABY: nevim jak s čim souvisí veganství, ale já nikdy neměla dlouhý vlasy, prostě se mi v délce delšího mikáda lámaly, takže nikdy nedorostly delší než po bradu. Teď jsem cca 3.rokem na rostlinný stravě a vlasy mam po lopatky :).. no poo sem vyzkoušela několik typu. Ze všech nejvíc doporučuju zkusit lávovou zem od logony. Byla sem překvapená, že po smíchání s vodou je taková gelová a má trošku takovou táhlou texturu. Lepší vlasy než po logona jílu sem asi neměla.. nemůžu teď vyhrabat žádnou aktual fotku, tak jednu teploušárnu :D http://6b.cz/v6g .. vlasy mám sušší, spíš pevnější, myju si je jednou, maximálně dvakrát týdně.

    Kosmetika je důležitá a ta pěnidla jsou fakt většinou hnus. Ale rozhodně bych to řešila i vnitřně. Dýňová, lněná, konopná semínka dělaj docela zázraky. Vlasy mi teď taky padají víc. Stejně jako každé jaro a podzim :)..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LULLABY: výživu mám zmáklou dle mého názoru, snažim se jet hodně bílkoviny a zeleninu, výrazně omezuju lepekapod.. byla jsem sice léta vegetrián, ale už tři roky jsem plnohodnotnej masožravec;)
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    LIMONADA: nemám s tím zkušenosti a ani nemám problémy s vlasy, takže ti nemůžu radit. Ale od té doby co kolegyně z práce s krásnými přirozenými vlnitými vlasy začala být vegankou a začala si vlasy místo šamponu mýt sodou, je na ni tristní pohled. Splihlé, matné, řídké vlasy. Neznám mytí jílem, ale po tomto bych do ničeho než do šamponu nešla. Jinak na růst prý pomáhají fazole s chilli :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    nejsem až takový příznivce těhle alterntiv, ale napište mi upřímně - kolik z vás zkoušelo tu nopoo metodu na vlasy? mytí jílem mě zaujalo a došly mi šampony, tak váhám zdali nakupovat nové.

    já mám vlasy velmi jemné, světlé, a spíš suché, už mnoho let používám výhradně přírodní šampony, vyjímečně stylistické prostředky běžné kosmetiky (tak 1-2 za měsíc pro účes na nějakou akci)
    na rozčesávání používám tangle teezer a kartáč s kančími štětinami na pročesání
    vlasy se mi mastí až po několika dnech, meju si je jednou za 3-5dní

    co je můj problém - vlasy mi moc nerostou a spíš vypadávají, hodně znatelně zřídly za poslední rok
    plánuju nasadit biotin, ale možná je na čase řešit i tu kosmetiku

    takže prosím poraďte, s čím máte zkušenost - výživa vnější i vnitřní a péče, pro lepší vlasy
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Nutne, opravdu nutne potrebuju tip na kvalitni kosmeticku (s vegan kosmetikou) v Praze, to co mam posledni dobou s pleti uz neni normalni, zacinam uvazovat o chemickym peelingu takze uz jsem opravdu zoufala, potrebuju mit plet jako z alabastru a to co mam ted si nemuzu dovolit :(
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAGI: Díky
    MAGI
    MAGI --- ---
    IDENTITY: mně přijde zázračně regenerační a ta pleť je pak taková.. hydratovaná, má sjednocenější barvu a celkově vypadá zdravější.. Na rozšířené póry netrpím, tak nemůžu říct. Každopádně děkuju za připomenutí, ještě jednu nerozdělanou mam doma :)! A doporučuju trojbalení, ta cena je pak (hlavně když nejsou ve slevě ty jednotlivé kusy) úplně jinde. Vydrží déle pokud ji uchováváš v ledničce v té skleněné láhvi a můžeš přidat pár kapek tea tree nebo grepové jádro, vydrží pak vdelší dobu a i na tu pleť je to +
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAGI: Rozveď to, prosím... Vyhlížím tady zkušenosti těch, které zkoušely co nejčistší aloe na zmenšení (nikoli vyčištění) rozšířených pórů bez nutnosti stahovat mastnotu.
    MAGI
    MAGI --- ---
    NIKKITA: skvělá na pleť!
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Společnost Country Life otevřela na jaře velký obchod s přírodní kosmetikou v Liliově ulici 11 na Praze 1.
    V obchodě jsem zaítm ještě nebyla, ale už se tam těším, neboť mezi již v ČR zaběhnutými značkami (namátkově např.. Lavera, Nobilis Tillia, Weleda či Cattier), mají v sortimentu i cenově dostupnou SO´BIO SO´BIO či lékárenskou kosmetiku (tzn. neiritující) JONZAC JONZAC .

    Všimla jsem si ale, že v sortimentu nemají jen 100% přírodní produkty. Například prodávají konopné výrobky značky Annabis, a ty obsahují vazelínu (ropný produkt) či parafín. Takže léčivé účinky konopí zabalené do srágor.

    Já osobně se u kosmetiky orientuji především podle certifikátů – což mi přijde jako nejjednodušší cesta a nemusím (alespoň prozatím) studovat jednotlivé složky. Sleduji tyto:
    BDIH (tento certifikát je navíc udělován pouze konkrétnímu výrobku ne celé značce či řadě – jak je možné vidět např. u kosmetiky Weleda, kdy některé výrobky BDIH mají a jiné ne), ECO CERT, COSMETIQUE BIO - CHARTE COSMEBIO či NATRUE. Z českých pak CPK či CPK BIO .

    P.S. Pokud chcete konopné masti, tak jsem nedávno objevila tyto DELIBUTUS. Mám bambucké máslo s konopným olejem, která pěkné podporuje hojení.
    ISCH
    ISCH --- ---
    NIKKITA: Myslis "aloepur" od SantaVerde? Na oblicej byla prijemna, ja ji pila - bacha, po otevreni to ma fakt kratkou expiraci (myslim, ze mesic, mozna min).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: tak je to 100ml a stal 6EUR (ale plus drahy postovny; pricemz v kamennym krame bude trochu drazsi)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jinak v biooo teď mají 40% slevu na 100% aloe vera bio šťávu, původně necelých pět stovek a teď necelý tři, chci zkusit na obličej kvůli hydrataci (co myslíte, účinkuje to nějak?), na drobný rány atd. Ta akce platí do neděle.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: A objem má jaký? Tenhle v obchodě Dr. Hauschka v Revoluční v Praze stál cca 250 korun, objem teď z hlavy nevím, ale tuším 50–75 ml.

    TABBY: Zabírá i na chemky, vyzkoušeno :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PSICHE23: se mi stava pravidelne tohle, proto jsem si zakazala u bioaromy nakupovat bez akci
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    slevy jsou i na Grenwave ( vybrane produkty 20%) - kod slevy je Marianne
    | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/dny_slev_2015
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    Včera jsem objednavala na bioarome a dnes mají 20% na vše? To naštve:)
    Kód ZářímVZáří
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: tohle byl Benecos (kterej teda btw moc nevydrzi, byly to dve vrstvy bez top coatu a ctvrtej den to bylo oprejskany), jiny vyzkouseny nemam
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: A zabira to na jaky typ laku, nejake prirodni, nebo taky na brutal chemku?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: na nemeckym eshopu s postovnym 10eur :/ byla to vetsi objednavka takze ted z hlavy nevim presne kolik stal.

    Jinak uz probehlo komplet odlakovani, a dobry. Sice prvni tah dva pres nehet se nic moc nedeje ale hned potom uz to jde snadno.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Jo, o takovém jsem tu mluvila :) jen byl od jiné značky, ale na stejné bázi. Jen ta cena mě štvala (asi 250 korun). Za kolik jsi ho měla ty a kdes ho pořídila?
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    BRUSINKA: Mám ji také a moc mi nevyhovuje. Mám pocit, že suchou kůži kolem nehtů moc nezvládá, možná právě díky příliš lehké struktuře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam