• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LEISHA: Kdyby ses chtela delit i dal, rada si to vyslechnu taky.

    Kdyz uz jsme u vlasu, ja zase bojuju s tim, ze musim svoje jemny kudrnaty vlasy kazdy rano namocit, aby dostaly tvar, protoze jakoukoliv manipulaci se z nich stane divna beztvarost. Totez po rozcesani, takze suchy vlasy necesu a vlastne vypadaj porad trochu splihle. Nemate nekdo na tohle nejakej trik?
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    TICHTICZKA22: Mám vlasy podobný, akorát se mi ještě hodně mastily. Jednou jsem je umyla mýdlem co si vyrábím (neplánovaně, prostě mi došel šampón) a od tý doby nic jinýho nepoužívám... Trik s tímhle mýdlem je ten, že obsahuje včelí vosk, čímž vlasy skončej pokrytý vrstvičkou a tvářej se jako silnější (a můžu je i mýt mnohem míň často).
    Asi bych se podělit mohla, chceš-li to zkusit....?
    AETHER
    AETHER --- ---
    TICHTICZKA22: Hele a jak casto myjes?
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    AETHER: hennu dávám už dlouho... :-( A myju lávovou zemí nebo shikakai a amlou + nějaký olejíčky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    TICHTICZKA22: Mne se vlasy prestaly trepit a lamat od te doby, co na ne davam hennu... Taky uz nedelaji "afro";)
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ahoj, ted zrovna take resim zmenu samponu a omlouvam se ze se rozepisu se zkusenostma. Mam kudrnaty slaby vlasy, moc se nemasti, u koncu suchy. Vyzkousela jsem plno, leta jsem jela na Kerastase, drahy ale do ty doby muj nejlepsi vysledek, vlasy se hned zlepsili prestali krepatet, dostali tvar atd, ale z dlouhodobyho hlediska nic, jen se obalili silikonem a na oko vypadali fajn. Ted jedu na Mizani, coz je sampon pro cernosky, takze super vyzivnej, plnej oleju, 98% prirodni, bez silikonu, bez parabenu, bez mineralnich oleju, bez SLS, presne co sem si prala. Kondicioner je super, vlasy se prestali lamat, konecne mi dorustaj do delky, na omak super, muzu doporucit. Problem je sampon, at meju jak meju u pokozky to proste zustane mastny, a citim vuni samponu, takze se asi dostatecne nevymyje. Myju teda Fructis, bez siliconu a parabenu, ale s SLS. Vzdycky jsem trpela na suchy lupy a Fructis mi to nevylepsil, i kdyz na lupy prej pomaha nizky pH samponu coz Fructis prave ma jedno z nejnizsich kolem 4, jako vlasy. Co mi bezvadne zabira je chemickej koktejl v samponu od Vichy, ale jak ho nepouziji, objevi se lupy znovu. Snazim se najit prirodni alternativu k veskery kosmetice ale se samponem mam problem. Zasadita soda podle me vlasum skodi, otevre je a odmeje vsechny oleje, barvu... a ocet to potom podle me nespravi. Sampon na bazi mydla je taky hodne zasaditej a silnej, zitna mouka je na me moc hardcore, jil moc vysusuje a je abrazivni k pokozce, vyborny je kokosovy mleko s octem a medem, super oplach ale jako sampon nemyje, a mam konecne dlouhy vlasy a ten maz proste neprocesam az ke koncum. A priznam se ze nechci bejt uplne bez bublin, myslim ze je chemie a chemie. Je nejakej prirodnejsi jemnejsi detergent? Chtela bych nizky pH a to z mydla proste neudelam...Cetla jsem ze ne vsechny sulfaty jsou tak agresivni jako SLS, zkouseli jste Plantapon atd?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    holky, nemáte někdo zkušenost s kosmetikou neobio?
    neobio — Cesta přírody
    http://cestaprirody.cz/www/search/?query=neobio

    já se v názvosloví složení nevyznám, tak kdyby mi to někdo laskavý převedl do lidské řeči, jestli ve složení není nějaký hnus...děkuju
    NEOBIO Oční krém proti vráskám Bio Arganový olej & Hyaluron 15 ml
    http://cestaprirody.cz/...product/ocni_krem_proti_vraskam_bio_arganovy_olej_a_hyaluron_15_ml_neobio/
    NEOBIO Anti Age Fluid Bio Arganový olej & Hyaluron, 30 ml
    http://cestaprirody.cz/www/product/anti_age_fluid_bio_arganovy_olej_a_hyaluron_30_ml_neobio/
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    Máte někdo křehké, lámavé vlasy? Jemné? Věčně vypadám jak kdybych strčila prsty do zásuvky... Vím, že z křehkých vlasů prostě koňský žíně neudělám....ale nechci se stříhat a ty vlasy jsou fakt tak nemožný, že už nevím a nemám slov... Už jsem zkusila kde co. Vůbec nic nepomáhá. Navíc působí i zničeně, což nejsou... jak kdyby byly zelektrizované, hodně se také třepí. Tak ráda bych nosila rozpuštěné vlasy, ale pro mě to znamená vypadat během půl hodiny jak... Ráda si vyslechnu vyzkoušený tip. :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TABBY: k tomu i nějakej kondicionér/balzám nebo jen ten kyselej oplach?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LIMONADA: ja si to nemyslim, jen sonduju s kym má kdo zkušenosti..
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    LIMONADA: Mne strasne stipala v ocich. Jako malo co. Ale jinak na zbytek obliceje cajk.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LIMONADA: Mám sobio, je dost dobra. Jen teda u nás ve Fr jich je víc podle pleti, mám aloe vera.

    Mám vlasy jemné, sem tam mastné, sem tam suché - teda konečky vždycky suché; a no poo mi prostě nejde, zkoušela jsem ten jíl a pak mytí jen kondicionerem. Už se tím netrápím, vlasy chci mít čisté a žiju ve špinavém městě :(
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    PSICHE23: a proc myslis ze ta sobio nebude dobra? ja do ni ted chci jit, obmenuju silne neb sem konecne dopotrebovala ruzny domaci zbytky vseho.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MAR_TINA: ano, na to sem presne narazela=D ze soda je mnohem silnejsi, v samponech je ji malo a rozhodne to nepovazuju za nopoo metodu.
    mydlo jsem pochopila jako ze jako takovy ty vic prirodni, s olejema a tak.mam ted specialni mydlo na cisteni obliceje, a vysusuje pocitove vic nez naka mulze, ale cisti to dobre. a proste pak jen poradne mazat no.
    a ocet je tradicni na vlasy co ja vim, akorat se ma pouzivat hodne zredeny. jako dost veci zejo=D



    jinak moc jste me nepresvedcily damy, neb ja nemam ten zrejme hlavni duvod mnoha zen proc tuhle metodu jedou - nemam mastny vlasy.
    je tu nekdo s jemnymi vlasy, spis suchymi, komu ta metoda pomohla?
    AETHER
    AETHER --- ---
    LIMONADA: proti padání vlasů se doporučuje výluh z kopřiv:)
    ale jinak mě no poo nefungovalo, tak neporadím
    ISCH
    ISCH --- ---
    PSICHE23: Jako nejsou no. Ale ja pouzivam casto i vodeodolny veci... Na prirodni dekorativku by to mohlo stacit.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SMARTCHIN: Tak. Kolegyne v praci pouziva tuhy sampon Zlato ve vlasech a kvalita vlasu ji sla hodne nahoru. Primo na strance produktu se pise:


    Důrazně doporučujeme po použití šamponového mýdla kyselý oplach. Do cca půl litru přidejte šťávu z půlky citronu či 3 lžíce dobrého octa a vlasy jím propláchněte. Kyselé pH kutikuly porézního vlasu opět uzavře. Tento oplach již není třeba z vlasů vymývat. Ocet po uschnutí vlasů cítit nebude. Můžete také vlasy posílit výluhem z bylin. Například rozmarýnem, šalvějí, či přesličkou.


    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MAR_TINA: mýdlo bylo na vlasy - tedy tuhý šampon a ocet samozřejmě hodně zředěný
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ISCH: hm to nejsou pozitivní vyhlídky.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tyjo, vy se chtete vyhnout nepřírodní chemické a dráždivé kosmetice a pak na vlasy použijete brutalitu jako je mýdlo, soda nebo ocet. Mýdlo je na mytí rukou, soda na praní a ocet na salát. Všechno silné zásady nebo kyseliny, správně používané jen ve velkém zředění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam