Ahoj, ted zrovna take resim zmenu samponu a omlouvam se ze se rozepisu se zkusenostma. Mam kudrnaty slaby vlasy, moc se nemasti, u koncu suchy. Vyzkousela jsem plno, leta jsem jela na Kerastase, drahy ale do ty doby muj nejlepsi vysledek, vlasy se hned zlepsili prestali krepatet, dostali tvar atd, ale z dlouhodobyho hlediska nic, jen se obalili silikonem a na oko vypadali fajn. Ted jedu na Mizani, coz je sampon pro cernosky, takze super vyzivnej, plnej oleju, 98% prirodni, bez silikonu, bez parabenu, bez mineralnich oleju, bez SLS, presne co sem si prala. Kondicioner je super, vlasy se prestali lamat, konecne mi dorustaj do delky, na omak super, muzu doporucit. Problem je sampon, at meju jak meju u pokozky to proste zustane mastny, a citim vuni samponu, takze se asi dostatecne nevymyje. Myju teda Fructis, bez siliconu a parabenu, ale s SLS. Vzdycky jsem trpela na suchy lupy a Fructis mi to nevylepsil, i kdyz na lupy prej pomaha nizky pH samponu coz Fructis prave ma jedno z nejnizsich kolem 4, jako vlasy. Co mi bezvadne zabira je chemickej koktejl v samponu od Vichy, ale jak ho nepouziji, objevi se lupy znovu. Snazim se najit prirodni alternativu k veskery kosmetice ale se samponem mam problem. Zasadita soda podle me vlasum skodi, otevre je a odmeje vsechny oleje, barvu... a ocet to potom podle me nespravi. Sampon na bazi mydla je taky hodne zasaditej a silnej, zitna mouka je na me moc hardcore, jil moc vysusuje a je abrazivni k pokozce, vyborny je kokosovy mleko s octem a medem, super oplach ale jako sampon nemyje, a mam konecne dlouhy vlasy a ten maz proste neprocesam az ke koncum. A priznam se ze nechci bejt uplne bez bublin, myslim ze je chemie a chemie. Je nejakej prirodnejsi jemnejsi detergent? Chtela bych nizky pH a to z mydla proste neudelam...Cetla jsem ze ne vsechny sulfaty jsou tak agresivni jako SLS, zkouseli jste Plantapon atd?