• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: To chcem! Majú to v ČR?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    CMLKA: jo ja tam byla asi pred tremi tydny, v sobotu odpoledne, bylo tam dost lidi, dekorativku maji venku, dokonce se jedna prodavacka venovala jen stojanu s dekorativkou a pomahala zakaznicim vybirat odstiny a tak.

    Zcela souhlasim, nechala bych tam desetitisice, jeste, ze byl se mnou hladovy muz, takze jsem vzala jen to nejnutnejsi a sla :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak jsem dnes byla nahodou v Bioo a jestli na neco setrite, tak tam rozhodne nechodte, jsou nove predelani, je to veliky, otervreny, ke vsemu muzete prijit a osahat si to, rozdelene podle typů produktu, tzn. napr. vsechny zubni pasty u sebe, atd. dekorativka moc nevim, jestli je taky venku, byl tam docela srumec, ale prisla jsem si jak v raji :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: heh, sem sito pořádně nepřečetla, že identity doporučuje skoro to samé=) používám šampon i kondicioner merunkacitron od alverde
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    K těm rtěnkám- pořídila jsem si tohle http://www.burtsbees.co.uk/natural-products/lips-lip-colour/lip-crayon.html
    Vypadá přirozeně, drží dlouho a skvěle hydratuje. Je to vlastně něco na způsob Chubby Stick od Clinique.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    LIMONADA: takže alverde nebo altera meruňka :) zrovna jsem četla o národu, kterej se stravuje hlavně meruňkama a dožívá se vysokýho věku, tak na tom asi něco bude. a mám teď nějakej olejíček od weledy darem, tak ho budu taky aplikovat jednou za týden a třeba to pomůže.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: mám vlasy hodně jemné a hodně mi vyhocuje už dlouho a vždycky se k němu vracím alverde s měruňkou a citroném myslim, je to na vlasy lámavé a bez lesku.

    případně ještě kombim občas tak, že meju kofeinovym alverde pro růst a pak vetřu kapku arganového oleje (fakt mličko, ještě do vlhkých vlasů)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAIL_OR: Kdyžtak tady máš stránky http://www.bionecosmetics.cz/bio-panthenol-keratin.
    Koupila jsem to jednou zkusmo a poměr cena/výkon mě překvapil víc než příjemně. Teď čerstvě od nich mám "tekuté vlasy", tak uvidím, jak se to projeví. Ve složení jsem svým velmi laickým okem nenašla nic pobuřujícího.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    IDENTITY: děkuju za tip!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAIL_OR: Já už delší dobu používám kombinaci šampónu Alterra meruňka + pšenice (zelené víčko) a Alverde vlasový kúry meruňka citrón (oranžové víčko). Tu kúru nepoužívám úplně po každém mytí, prostřídávám to s tímhle:

    KATIA
    KATIA --- ---
    CMLKA: Jj, proto se pitím i po těch informacích o zdrojích, ale jsou to takové kousky sem a tam...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SAIL_OR: Ještě jsem nenašla přírodní péči o vlasy, po které bych neměla vlasy jak popisuješ. Ale je možné, že je mám poměrně zničené, dříve jsem se hodně barvila. Doporučuju poslechnout si tenhle rozhovor (audio na konci článku)
    Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura
    http://m.rozhlas.cz/...bych-pouzival-jenom-v-pralese-rika-vlasovy-specialista-v-automatkach--1510360
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ja si o tom neco cetla na strankach Greenpeace - ktery osobne povazuju spis za extremisty a levicaky a vseobecne jim moc neverim a tam je napsano, ze cilem rozhodne neni uplne omezit spotrebu palmoveho oleje, ale prejit na ten ze spravnych zdroju
    Často kladené otázky | Greenpeace Česká republika
    http://www.greenpeace.org/czech/cz/Kampan/Ochrana-pralesu/Palmovy-olej/Casto-kladene-otazky/


    Měl bych tedy přestat kupovat jakékoliv výrobky obsahující palmový olej?
    Účelem není naprosté stažení veškerého palmového oleje z trhu. Palmový olej je velmi důležitý pro indonéskou ekonomiku a vytváří pracovní pozice pro mnoho místních obyvatel. Navíc je obsažen v obrovské škále produktů a je prakticky nemožné ho z trhu odstranit. Důležité je přesvědčit společnosti, aby se přiklonily na stranu zodpovědně vyráběného palmového oleje.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: dr.hauschka taky ok
    KATIA
    KATIA --- ---
    Ad palmovy olej v kosmetice: lush se snaží o redukci spotřeby a v něčem už ho nahrazují. Naopak v mycich olejich od nobilis tilia a dr.hadek jsem ho našla...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    Holky, jsem trubka a misto ocekavane micelarky s oslim mlekem sobio tu mam odlicovaci mliko s oslim mlikem sobio..ja tohle nepouzivam, neotevrela jsem to..nechcete se toho nektera ujmout, nejlepe z Brna?
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    ahoj, hledala jsem zde a nenašla, tak se ptám: máte tip na nepředražený šampon a balzám/kondicionér, po kterém jsou vlasy hezky lesklé a nepoletují? zkusila jsem snad všechny alterra a nějaký alverde a lavera a po všem ty vlasy vypadaj příšerně, bez života, lesku, síly. od sante to bylo o něco málo lepší, ale taky nic moc a na jeden z těch druhů jsem měla alergickou reakci. a když jsem si vlasy jednou za uherák umyla chemickým konvenčním šamponem a balzámem, tak vypadaly mnohem líp. ale už se k tomu nechci vracet ani jednou za čas, zároveň mi teď zas došel šampon, tak bych si prijednou ráda koupila něco, co čem nebudu muset nosit vlasy pořád v culíkách
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PETUL_KA: jasny,takhle to taky pouzivam a funguje skvele
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    CMLKA: kdyz na nas neco leze nebo kdyz je nekdo doma uz nemocnej
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ZUZKAOU: za mě trvanlivá rtěnka Lush, naproti biooo. Nemaj takový výběr barev, ale drží nejlíp co jsem kdy co měla. Jediný (mozna)minus je, že barvy jsou dost výrazný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam