• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IKA
    IKA --- ---
    GRETKA: TIBBYHC: Na zničené vlasy funguje jeden typ kúry, kde sa fakt vlasy pomocou vytvorenia nových chemických väzieb zacelia.
    Viac detailov tu:
    http://www.labmuffin.com/2015/04/how-does-olaplex-hair-treatment-work/
    (prírodné to nie je, takže to ani nemám vyskúšané, ale je to zaujímavé čítanie.:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GRETKA: Výluh z cibulových slupek?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: s temi silikony se to ma tak, ze vytvori kratkodobe iluzi o tom, ze vlas je zdravy, protoze ho obali jako henna. jen teda to netrva dlouho a posleze spis zatezuji vlas a nejsou biologicky odbouratelne, takze zanasi prirodu.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TIBBYHC: kura na znicene vlasy?
    Jsou tu neprirodni silikony. Jinak uz zniceny vlas zustane znicenym i kdyz prestanes patlat veci co jej nici a zacnes vyzivovat pokozku z ktere ti roste. Na znicene vlasy funguji jen nuzky. Pamatuji si jak pred lety jsem si nadsene koupila sampon puk od Lushe, byl jak mydlo. Z mych jemnych tehdy spis mastnejsich vlasu udelal slamu cca za mesic pouzivani, nez jsem konecne dosla k zaveru, ze teda takhle dal ne a to, ze neni treba obal a je to jako ekologicke neni duvod mit takovehle vlasy... presla jsem na santé sampony, a ano, zacli mi rust zdrave vlasy ale co byla slama slamou zustalo. Chce to prevenci - olejove zabaly, bezbarva "henna", omyvat z vyluhu cibulovych slupek, aloe vera ci vajicko... chce to hydrataci + mastnotu, protoze jako u kuze, vodu drzi mastnota. Hlavne se to chce vyhnout agresivnim tenzidum: sodium lauryl sulfate/ laureth sulfate ci ammonium lauryl/ laureth sulfate. Jsou v kazdym beznym samponu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAMARIX: Nn, není.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TIBBYHC: Ale Freeman není přírodní, ne? Nebo se pletu?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ciste nahodou jste nekdo obeznamejej s Morrocco Method sampony? Jsou extra prirodni bez penicich prisad alla jablecny ocet. Lidi na amazonu to vychvalujou do nebes, ale po shlednuti jejich naucnych videi mi to pripomina videa scientologie ;-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    jedu do Německa (jen běžné drogerky, takže dm a Dr. Müller), máte nějaké přírodní tipy, co by mi nemělo utéct? :)
    MDFK
    MDFK --- ---
    TIBBYHC:
    nebo Lavera Repair Pflege Shampoo (vegan)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TIBBYHC: Ja prave krome tech masek nemam zkusenost s nicim jinym :(. Ale cetla jsem nejaky recenze a obecne ty sampony nebyly nic moc. Jo a jeste maji merunkovy peeling na plet, docela chvaleny :). Co zkusit treba sampon od Weledy?
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    MOODYCAT: Jinak samozřejmě děkuju :)
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    MOODYCAT: A ty šamony nevíš ve který? To bych zrovna chtěla vyzkoušet, používám od alverde ale s těma nejsem vůbec spokojená, vůbec ael nejsem schopná objevit vlasovou kosmetiku netestovanou na zvířatech, o který bych měla pocit, že má nějakej účinek..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TIBBYHC: Freeman masky - nejradsi mam asi zelenou Avocado Oatmeal, bila diamantova (nebo co) je hodne drsna, cerna je jak lepivej med a necisti, enzymaticka docela palila, nejaka ta zlata s ovsem ci co nedelala nic, smoulova je vtipna, ale moc extra nevycisti. V drogerce sezenes jeste jejich cistici gel na plet a nekde i peci o nohy, telovy scrub a mleko, sampony.
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    Ahoj, mám dva dotazy :) Zaprvé, kosmetika Freeman.. Jaké máte zkušenosti s pleťovými maskami? A dělají ještě něco jiného, co se dá u nás sehnat?
    A za druhé, máte nějakej přírodní tip, kůru na zničený vlasy, kterej máte úspěšně odzkoušenej? Děkuju
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Mate zkusenost s green peel od schrameka? Doporucovali mi to v laboratory jako alternativu k chemickemu peelingu. Pry se clovek 5 dni loupe, takze si musi vzit dovolenou. Moc nevim, jak moc to muze byt prirodni. http://www.greenpeel.com
    ISCH
    ISCH --- ---
    Neviděli jste někde prodávat oleje Phytos?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HORST_FUCHS: nebo proste a jednoduse pouzivat sprchovy olej a nikoliv zadny gel..
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    HORST_FUCHS: nebo (ten vpravo)

    Obecně spíš neparfémované produkty, pokud máš pleť opravdu hodně citlivou. Případně dětské řady, ty bývají dost jemné a třeba s heřmánkem (pozor na případnou alergii!)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    HORST_FUCHS: tady paní to zkoušela a prý je citlivá, tak snad. obecně weleda pro citlivou nebo dětskou by měla pomoct.
    Zatočila jsem s pupínky po holení! - Bohyně z kuchyně
    http://www.bohynezkuchyne.cz/zdravi-a-krasa/pece-o-plet-a-telo/zatocila-jsem-s-pupinky-po-holeni/
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    HORST_FUCHS: mesickovou weledu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TABBY: To můj Ježíšek nadělil tři testovací sady Hauschka plus nějaké další věci od této značky, tak testuju. :-)

    HORST_FUCHS: Sensitive od Alverde vyzkoušenou mám, snáším ji dobře a to mám hysterickou pleť. Jen tomu krému na ksicht chvíli trvá, než se vsákne, ale pak nemáš pocit nánosu něčeho na tváři. Tělové mléko mají s pumpičkou a chová se podobně jako ksichtokrém.
    TABBY
    TABBY --- ---
    HORST_FUCHS: Weleda je obecne velmi dobra, pouzivam ji i na mimino :) Ted mam teda t mandlovou radu, a prijde mi dost vydatna. Jakoze se nevsakuje uplne okamzite. Kosatcova rada mi vyhovovala vic, byla takova lehci, hned se vsakla, akorat tu jsem v DM uz nevidela, ani nepamatuju. Jeste maji ruzovou, tak je taky na citlivou plet. (A mam pocit, ze v DM jsou dostupna i minibaleni. Takze muzes vyzkouset, co ti sedne, i pokud nejsi z Prahy, kde je moznost ziskat vzorky z obchodu s touto kosmetikou.)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Hele, musim se pochlubit:

    Zahranicni Jezisek se mne ptal, co bych chtela pod strom. Pravila jsem, ze "nejakou kvalitni prirodni kosmetiku". A dostala jsem co? Spravne, Alverde s belgickymi popisky :-) A ja doufala, ze si od budgetoveho Alverde, co si kupuju, chvili odpocinu a budu se hyckat necim luxusnejsim ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam