• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ORIKA: Suchý šampón používali naše babičky, ale tip na prírodný nemám. Dá sa to vyrobiť doma. Ten môj je prakticky maizena.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PAKOBYLKA: to jsem nechtěla slyšet :(
    FEFERONIE: já se přiznám, že na suchej šampón jsem asi moc konzerva, neumím si představit, že bych něco takovýho použila na svoje vlasy
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    ORIKA: Lak mi nikdy nefungoval zadnej, ale suchej sampon ve spreji, to je jina..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ORIKA: má, ale moc dobře nefunguje, alespoň na moje vlasy
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    holky, poraďte lak na vlasy na zvětšení objemu...nechala jsem to zkrátit, takže už nevypadám tak opelichaně, ale občas to asi bude chtít něčím trochu zafixovat...má lak alverde, nevíte ?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GRETKA: tak to na blond vlasy asi radši zkoušet nebudu, abych neskončila obarvená :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    IDENTITY: Poreferuj, ano?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GRETKA: To slyším prvně a rozhodně zkusím. Ha!
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IDENTITY: ano :) muj starodavny ozkouseny recept na krasne leskle vlasy. kdyz loupes cibuli nechas si suchou slupku, kdyz jich mas tak hrst, tak se da pouzit, zahrejes si vodu jako na caj, zalejes, nechas stat aby jsi si neoparila hlavu, jdes si umyt hlavu samponem, a nakonec umyjes vlasy vyluhem. Moje jemne vlasy tudle proceduru zboznuji ;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GRETKA: Výluh z cibulových slupek?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: s temi silikony se to ma tak, ze vytvori kratkodobe iluzi o tom, ze vlas je zdravy, protoze ho obali jako henna. jen teda to netrva dlouho a posleze spis zatezuji vlas a nejsou biologicky odbouratelne, takze zanasi prirodu.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TIBBYHC: kura na znicene vlasy?
    Jsou tu neprirodni silikony. Jinak uz zniceny vlas zustane znicenym i kdyz prestanes patlat veci co jej nici a zacnes vyzivovat pokozku z ktere ti roste. Na znicene vlasy funguji jen nuzky. Pamatuji si jak pred lety jsem si nadsene koupila sampon puk od Lushe, byl jak mydlo. Z mych jemnych tehdy spis mastnejsich vlasu udelal slamu cca za mesic pouzivani, nez jsem konecne dosla k zaveru, ze teda takhle dal ne a to, ze neni treba obal a je to jako ekologicke neni duvod mit takovehle vlasy... presla jsem na santé sampony, a ano, zacli mi rust zdrave vlasy ale co byla slama slamou zustalo. Chce to prevenci - olejove zabaly, bezbarva "henna", omyvat z vyluhu cibulovych slupek, aloe vera ci vajicko... chce to hydrataci + mastnotu, protoze jako u kuze, vodu drzi mastnota. Hlavne se to chce vyhnout agresivnim tenzidum: sodium lauryl sulfate/ laureth sulfate ci ammonium lauryl/ laureth sulfate. Jsou v kazdym beznym samponu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAMARIX: Nn, není.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TIBBYHC: Ale Freeman není přírodní, ne? Nebo se pletu?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ciste nahodou jste nekdo obeznamejej s Morrocco Method sampony? Jsou extra prirodni bez penicich prisad alla jablecny ocet. Lidi na amazonu to vychvalujou do nebes, ale po shlednuti jejich naucnych videi mi to pripomina videa scientologie ;-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    jedu do Německa (jen běžné drogerky, takže dm a Dr. Müller), máte nějaké přírodní tipy, co by mi nemělo utéct? :)
    MDFK
    MDFK --- ---
    TIBBYHC:
    nebo Lavera Repair Pflege Shampoo (vegan)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TIBBYHC: Ja prave krome tech masek nemam zkusenost s nicim jinym :(. Ale cetla jsem nejaky recenze a obecne ty sampony nebyly nic moc. Jo a jeste maji merunkovy peeling na plet, docela chvaleny :). Co zkusit treba sampon od Weledy?
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    MOODYCAT: Jinak samozřejmě děkuju :)
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    MOODYCAT: A ty šamony nevíš ve který? To bych zrovna chtěla vyzkoušet, používám od alverde ale s těma nejsem vůbec spokojená, vůbec ael nejsem schopná objevit vlasovou kosmetiku netestovanou na zvířatech, o který bych měla pocit, že má nějakej účinek..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam