PETUL_KA: Já bych u tohodle, když už je to fakt rozjetý, doporučila taky tu Lipobasi, ale normální - je jen na předpis, ale je to vpodstatě jen masťovej základ, nemá účinný látky. Ale přírodní teda bohužel neni, no, je tam vazelína, parafín, makrogol a synt. konzervant.. Ale ve chvíli, když to to děcko má fakt přesušený, pravděpodobně ho to svědí, i když člověku připadá, že ho to svědit tak nemůže, že to neni tak hrozný, tak byť je hezký mazat přírodníma věcma, zkoušet mraky mazadel zrovna na ty tvářičky nic moc. To už je fakt lepší párkrát to máznout tou Lipobasí, u nás teda zabírá dost rychle (ale právě ta obyč, ne ta Repair). Děckařka by Ti jí určitě napsala a funguje fakt líp, než Excipial, umí udělat větší okluzi a změkčit tu přesušenou kůžičku. Já jí prostě mám na holku jako nouzovku, která opravdu zabere, když se to takhle rozjede a zas takový zlo to není, žádný kortikoidy ap. A z těch přírodních mazadel se mi osvědčil jojobovej olej, případně ho mixnout s bambuckým máslem, on jak je to vosk, tak se tak rychle nevstřebá, ta kůžička po něm zůstává dýl hezky vláčná. Ale prostě když je zle, tak jsem bohužel zatím došla k tomu, že prostě nic tak dobrou okluzi jako ta vazelína neudělá. Leda ještě zkusit nějakou tu "rostlinnou vazelínu". Jinak v tom lékárenskym tekutym pudru, tam je akorát talek, oxid zinečnatej, vazelina a ichtammol, ale nejsem si teda jistá tím, že bych to mazala na suchej ekzem, teda já bych to spíš nemazala.