• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SAIL_OR: Tak jsem to vyrobila, ale z kakaového másla. S účinkem jsem fakt spokojená, mám na to 15ml tubu na tuhý deo z ekokozy, což byl výborný nápad, protože si to vyrobím častěji čerstvé... Akorát to jdu rozpustit a trochu vyladit vůni. Dala jsem tam mix pačuli a mimozy, a výsledek je takový zvláštní. Voní to jako cihly, prach u cesty, nebo ženšenový žvejkačky, prostě nic moc milého :D. Fláknu tam trochu bergamotu a snad se to probere...

    Takže moc díky za tip, po dlouhé době jsem s účinkem spokojená déle, než dva dny...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    THICKLY: Konkrétně ten YR má konzistenci jako kondicionér. Napatlám množství velikosti cca pimpongáče na kořínky na temeni, stejné množství pak rozdělím zespodu na kořínky u krku a do týla. Trochu namočím sprchou abych to naředila, pak promasíruju a protáhnu do délky vlasů a spláchnu. Většinou nemusím proces opakovat. Takže zásadní je dle mého názoru to ředění, jinak by toho člověk vypatlal tunu a stejně by se nedostal ke všem kořínkům.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    KAMIONG: Jak myt vlasy nepenivyma samponama? Ja furt zkousim novy a novy sampony a nic nefunguje jak bych si predstavovala a nakonec to muze byt tou technikou...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    HORST_FUCHS: Cidrovy ocet spis, obycejny z obchodu. Obcas pouzivam na oplachovani vlasu po umyti, mame tu tvrdou vodu. 3 lzice do litru studene vody do plastove mackaci lahve. Pouzit ho vsechen najednou. Uz se neoplachuje.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GRETKA: :-) Díky! :-)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAMARIX: taky je dobre ostrihat si nehty na opravdu kratko, pak se hure drbe ale hlavne drapance jsou mensi :) preji pevne nervy.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Máte tip, jaké tekuté linky od Alverde aktuálně stojí za to?
    Mívala jsem ty s malým černým spodkem (http://www.riz.cz/4inxa ) a byla s nimi bez výhrad spokojená, ale zdá se, že už nejsou k dostání :( Tak za ně hledám náhradu.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZKAOU: tak to je teda dost dulezity detail, mne mydlovy sampon od lushe prave dost dehydratoval vlasy - zbyla sucha, lamava slama, a pokozka hlavy taky nic moc :I a prave od te doby se mydlovym samponum vyhybam, i kdyz chapu prakticnost veci.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZUZKAOU:
    LOMILOMI:
    LADY_MYSKA:
    RACHEL: Strašně moc děkuju za všechny rady a postřehy!! Určitě vyzkouším. Včera jsem na sebe ze zoufalství vyplácala půlku tuby konopky a docela to zabralo. Každopádně jako zatím nejefektivnější se jeví nemyslet na to, být co nejvíc v klidu a ničím se nestresovat. Krátce po narození potomka jsem se drbala tři týdny v kuse - asi hormonální změny a s jeho řevem se to úměrně zhoršovalo, přičemž nejvíc pekelný byly noci. Teď jsem zase nějaká rozhozená, tak je to holt patrný i na povrchu. Na kožní se mi nechce, neb by mi tam na to dali jistojistě nějakou srajdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pozor - při používání mýdel na vlasy, včetně speciálnách mýdel na vlasy je potřeba posléze důkladně spláchnout vlasy něčím kyselým - octovou či citronovou vodou, aby se zneutralizovaly zbytky značně zásaditého mýdla, které narušuje mikrofloru na pokožce. Výrobci vlasových mýdel často rovnou nabízejí i onen oplach, ale fakt stačí naředěný ocet či neslazená citronáda, případně tedy okyselený odvar z bylinek jako jsou kopřiva/heřmánek/přeslička atp.

    Vono se to teda hodí i po použití mýdla, ale pokožka s vlasy se mnohem ochotněji začne loupat a svědit, než pokožka na zbytku těla.

    LEISHA
    LEISHA --- ---
    PAKOBYLKA: Což v každým případě půjde vyřešit tak, že si vezmeš jen mýdlo na vlasy a budeš ho používat univerzálně na všechno :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAMARIX: po porade s lekarem dat kapky fenistil? Jestli to ted vyskakalo jako reakce na neco.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TAMARIX: co ovesna koupel?
    Staci do stare ponozky dat hrst az dve ovesnych vlocek, pridat par kapek olivoveho ci jineho oleje po ruce ( ja davala mandlovy), zavazat.
    Ja vesela na kohoutek pri napousteni vany, nasledne jsem se ponozkou umyla.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    TAMARIX: Studene obklady, hermankove / mesickove obklady, jalovcova koupel, vnitrne homeopatika: urtica urens 5CH, apis melifica 5CH, histaminum 5 ou 9 CH, masaz ssencialnimi oleji levandule aspic, helichrisme, hermanek, z leku antihistaminikum (zyrtec).
    Mistne se da pouzit kurkuma (antihistaminikum).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAMARIX: no ta účinná látka v lékárenském pudru je zinek, nějaký přírodní pudr bez oxidu zinečnatého jaksi nebude mít ten hojivě zklidňující efekt.

    A ten běžný lékárenský neobsahuje konzervanty, ani nic z toho čím, se zaklíná text u toho helanu.

    Lékopis - Zinci oxidisuspensio
    http://www.lekopis.cz/Kap_6_2_2_Zinci_oxidi_suspensio.htm
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na nějaký použitelný (dětský) tekutý pudr? Jediný, co se mi povedlo najít je tohle: http://www.kosmetikahelan.cz/helan-tekuty-pudr-detsky-100-ml . Případně nějaký tip na zmírnění kopřivky, aspoň aby to nesvědilo jak blázen. Děkuju! :-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Tip na mleko na prebalovani: v mixeru smichat stejnou davku hydroxidu vapenateho (neboli vapenne mleko, neboli hasene vapno - k dostani asi v lekarne) a olivoveho oleje (jde pry pouzit i mandlovy nebo slunecnicovy, ale slunecnicovy pronika do detske kuze). Pred pouzitim protrepat. Pouziva se na prebalovani, ale i jako odlicovac ;)
    Pouziva se tradicne ve Francii, jmenuje se to "liniment". Je v Cechach nejaka obdoba?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    LEISHA: jo o tu poslední větu mi šlo, že prostě mýdlo, které je určené na vlasy má specifické složení, takže (snad) nejde každé mýdlo označit jako mýdlo na mytí vlasů
    tak díky za reakci, asi ještě se odhodlám vyzkoušet, přeci jenom na dovolenou do hor je lákavé mít místo dvou věcí jen jednu :-)
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    PAKOBYLKA: Já si vlasy myju mýdlem, co si vyrábím. Přijde mi to dobrý (a že je dobrý na vlasy jsem zjistila náhodou, když mi došel šampón, a od tý doby si ho nekupuju).
    Asi záleží na každým konkrétním složení. Někdy se tělová mýdla dělají přetučněná a pak by vlasy zůstaly nastné (na těle je to naopak bezva). Někdy mýdlo na opravdu mytí špíny odmašťuje moc, což na vlasy taky není dobrý.
    Takže, pokud za marketingovej trik budem označovat to, že na produkt napíšeš k čemu je nejvíc dobrej, tak to je marketingovej trik :-) (tedy, mýdlem na vlasy můžeš bez potíží mýt celého člověka. Ale ne každé mýdlo je na vlasy vhodné).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GHOSTDOG: jo takhle na prvni pohled mi tam nic podezrelyho neprijde, byt neznam uplne vsechny ingredience. Ale v te bazi je hned na tretim miste PEG :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam