• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Zkoušel jste někdo vyrobit domácí samoopalovací krém podle návodu na eko koze?
    EETEE
    EETEE --- ---
    Nechcete někdo lahvičky od šamponů, pleťových vod, krabičky od krémů a šroubovací lahvičky s rozprašovačem od parfémových vod pro vlastní tvorbu? Plná igelitka.

    Přes den odvoz z Prahy 8
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    SAIL_OR: na zimu to je trochu pruda to je kokosak jak kamen a tak davam min kokosaku a nahradim to jinym tekutym treba mandlovym,v lete se mi zas kokosak roztece, reguluju vcelim voskem ;-) tim vlastne i obmenuju vuni,jinak na leto doporucuju citron,mozna teatree by nebyl spatnej,taky antibakterialni.....
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    THICKLY: na tom něco bude. já šlehač nemám, tak to prostě smíchám ve vodní lázni a budu to rýpat lžičkou, ono se to na těle rozpustí.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    THICKLY: Ta tuba mi vydrží asi měsíc, myju tak 1xza 2-3 dny
    THICKLY: Taky jde měla připravený kokosák a vosk, pak mě napadlo to máslo. Příště možná zkusím z toho, abych trochu obměnila tu vůni.
    No nicméně je to pro mě objev roku, zatím první pokus o domácí kosmetiku a asi budu pokračovat v dalších pokusech ;).
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    SAIL_OR: ja slysela ze ty naslehany masla min vydrzej kvuli vetsimu pristupu vzduchu a lepsi radeji vyrabet v mensich mnozstvich. Jinak to musi byt super...

    KAMIONG: ja delam z kokosaku kvuli antimikrobialnim ucinkum stejne jako pastu na zuby. Kdyz by byl moc ridkej pridam trochu vceliho vosku.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    KAMIONG: tak to bude tim mnozstvim ja davala zasadne min ale 2x a hrozny,lepsi jednou. Jak dlouho ti sampon vydrzi?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SAIL_OR: Já jsem ho zkusila právě proto, že mi kokosák přijde moc řidký a četla jsem, že víc taje. S tím máslem to je tuhé, ale maže to. Koupila jsem si ho půl kila, že ho budu mazat na rostoucí buben jako prevenci proti striím a je to báječná věc. Mažu teda na celé tělo, protože úžasně voní a dělá hezčí pleť.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    Trash is for Tossers: Whipped Body Butter
    https://www.youtube.com/watch?v=KgORGHaPa9U
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    KAMIONG: jako není to rexona, ale funguje to podle mě líp, než jiný deodoranty bez hliníku atd. zkusím příště to kakaové máslo, mám v plánu si z toho vyrobit i tělový krém podle lauren singer
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SAIL_OR: Tak jsem to vyrobila, ale z kakaového másla. S účinkem jsem fakt spokojená, mám na to 15ml tubu na tuhý deo z ekokozy, což byl výborný nápad, protože si to vyrobím častěji čerstvé... Akorát to jdu rozpustit a trochu vyladit vůni. Dala jsem tam mix pačuli a mimozy, a výsledek je takový zvláštní. Voní to jako cihly, prach u cesty, nebo ženšenový žvejkačky, prostě nic moc milého :D. Fláknu tam trochu bergamotu a snad se to probere...

    Takže moc díky za tip, po dlouhé době jsem s účinkem spokojená déle, než dva dny...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    THICKLY: Konkrétně ten YR má konzistenci jako kondicionér. Napatlám množství velikosti cca pimpongáče na kořínky na temeni, stejné množství pak rozdělím zespodu na kořínky u krku a do týla. Trochu namočím sprchou abych to naředila, pak promasíruju a protáhnu do délky vlasů a spláchnu. Většinou nemusím proces opakovat. Takže zásadní je dle mého názoru to ředění, jinak by toho člověk vypatlal tunu a stejně by se nedostal ke všem kořínkům.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    KAMIONG: Jak myt vlasy nepenivyma samponama? Ja furt zkousim novy a novy sampony a nic nefunguje jak bych si predstavovala a nakonec to muze byt tou technikou...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    HORST_FUCHS: Cidrovy ocet spis, obycejny z obchodu. Obcas pouzivam na oplachovani vlasu po umyti, mame tu tvrdou vodu. 3 lzice do litru studene vody do plastove mackaci lahve. Pouzit ho vsechen najednou. Uz se neoplachuje.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GRETKA: :-) Díky! :-)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAMARIX: taky je dobre ostrihat si nehty na opravdu kratko, pak se hure drbe ale hlavne drapance jsou mensi :) preji pevne nervy.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Máte tip, jaké tekuté linky od Alverde aktuálně stojí za to?
    Mívala jsem ty s malým černým spodkem (http://www.riz.cz/4inxa ) a byla s nimi bez výhrad spokojená, ale zdá se, že už nejsou k dostání :( Tak za ně hledám náhradu.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZKAOU: tak to je teda dost dulezity detail, mne mydlovy sampon od lushe prave dost dehydratoval vlasy - zbyla sucha, lamava slama, a pokozka hlavy taky nic moc :I a prave od te doby se mydlovym samponum vyhybam, i kdyz chapu prakticnost veci.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZUZKAOU:
    LOMILOMI:
    LADY_MYSKA:
    RACHEL: Strašně moc děkuju za všechny rady a postřehy!! Určitě vyzkouším. Včera jsem na sebe ze zoufalství vyplácala půlku tuby konopky a docela to zabralo. Každopádně jako zatím nejefektivnější se jeví nemyslet na to, být co nejvíc v klidu a ničím se nestresovat. Krátce po narození potomka jsem se drbala tři týdny v kuse - asi hormonální změny a s jeho řevem se to úměrně zhoršovalo, přičemž nejvíc pekelný byly noci. Teď jsem zase nějaká rozhozená, tak je to holt patrný i na povrchu. Na kožní se mi nechce, neb by mi tam na to dali jistojistě nějakou srajdu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pozor - při používání mýdel na vlasy, včetně speciálnách mýdel na vlasy je potřeba posléze důkladně spláchnout vlasy něčím kyselým - octovou či citronovou vodou, aby se zneutralizovaly zbytky značně zásaditého mýdla, které narušuje mikrofloru na pokožce. Výrobci vlasových mýdel často rovnou nabízejí i onen oplach, ale fakt stačí naředěný ocet či neslazená citronáda, případně tedy okyselený odvar z bylinek jako jsou kopřiva/heřmánek/přeslička atp.

    Vono se to teda hodí i po použití mýdla, ale pokožka s vlasy se mnohem ochotněji začne loupat a svědit, než pokožka na zbytku těla.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam