REDDAY8: To je těžký říct, protože je to samozřejmě hodně individuální, ale podělím se o svojí zkušenost, třeba ti v něčem pomůže - Nikdy jsem neměla absolutně žádné problémy s pletí, v raný pubertě nic a od 15ti jsem brala HA. Teď jsem dva roky po vysazení a už se to celkem zklidnilo, ale není to ideál, ukázalo se, že mám predispozice ke komedonům a tak s nima pořád trochu bojuju, ale po vysazení HA to bylo peklo. Trvalo cca rok, než se to stabilizovalo. Pomohlo na to jednak prostě počkat (i měsíčky jsem dostala až třeba po půl roce a dalších několik měsíců trvalo, než se začaly objevovat fakt každej měsíc), jednak pít hodně vody a jednak nezanedbávat čištění. Každej večer, ať mám makeup nebo ne, čistím pleť kombinací odličovací mlíko + micelárka/tonikum + hydratační krém, ráno oplachuju micelárkou a dávám lehčí krém. Do toho se snažím jednou týdně dát čistící masku (mám takovou prefabrikovanou z červenýho jílu, ale klasický jíl by byl asi lepší, nicméně kdo by se s tím pořád patlal). A pak mi taky strašně moc pomohlo začít chodit na kosmetiku. Zajdu vždycky, když jsem v Praze, což vychází cca jednou za dva měsíce, a i tak je výsledek znát. Paní mi i dost poradila jak se starat - dvě zásadní věci jsou nepřehánět to s peelingem (max. jednou za měsíc) a hodně hydratovat, i když se zdá, že ta pleť je mastná. No a jinak je prostě potřeba hodně pít vodu, málo kafe ( to nedodržuju:) ), dobře jíst a obrnit se trpělivostí.