• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MOODYCAT: radost!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co mi to delas!!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAMARIX: nediv se, par vterin to stipe, ale hned to prejde.
    Moje gynekolozka mi to schvalila i na dlouhodobe uzivani, po odezneni problemu dvakrat trikrat tydne maznout nebo po navsteve bazenu nebo tak.
    EETEE
    EETEE --- ---
    TAMARIX:
    BEBERA: Díky...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Zkousel uz nekdo z vas dekorativku Zao?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EETEE: Zkusila bych před výrobou, jestli vůbec snese to samotné bambucké máslo. Syn snesl ze všeho možného vyzkoušeného jen modrou indulonu...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    EETEE: Bambucký máslo mi přijde v pohodě. Mám teď od známeho včelaře propolisovou mast právě z bambuckého másla a je to moc příjemný. Bambucký máslo se dobře vstřebává, takže od toho není člověk upatlanej, a samo o sobě dobře působí na kožní problémy (vyzkoušeno). Po letmém hledání na netu vyjela spousta návodů na konopné bambucké mazaní domácí výroby i na kupovaný přípravky, kdy je tam zdůrazňováno, že je to dobrý právě proti ekzémům.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LADY_MYSKA: a nacpat si tam ten chemicky belenej tampon? :) nee, jasny, jsou i eko veci
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MOODYCAT: No právě, proto tam zdůrazňuju, že je to spíš takový povzdechnutí nad stavem věcí.. V každém případě mi přijde úlet, když na krabičce s mastí je přímo napsáno, že parabeny mohou způsobovat podráždění. Prostě vyhánění čerta ďáblem.. Naštěstí se dneska dají najít od lecčehos alternativy..

    CMLKA: Jasně, ale ono je to jedno s druhým a kde můžu, tak se tomu prostě vyhnu.

    RACHEL: Tyjo, super. Díky za typ na ten gel! Navíc co koukám do příbaláku, tak to má prý i antikoncepční účinky (resp. to snižuje aktivitu spermií), fajn bonus. :-)) Jinak kokosák i ten jogurt LADY_MYSKA mi moc nezabírá, i když to úplně nezavrhuju.

    Takže díky za postřehy všem a z toho gelu mám vyloženě radost! :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TAMARIX: a pritom staci na tampon napatlat "zivej" bilej jogurt a sup s nim dovnitr
    Nekdo poporucuje i vice bilych jogurtu v jidelnicku.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAMARIX: jako první pomoc používám kokosový olej, a v poslední době mám nejradši toto, je to dražší, ale nenašla jsem ve složení žádný paraben ani silikon, ale možná mě nějací chemici opraví, že je v tom něco opravdu špatného

    Multi-Gyn ActiGel 50ml - sLeky.cz | Internetová lékárna
    http://www.sleky.cz/multi-gyn-actigel-50ml

    Složení: Galactoarabinan Polyglucoronic Acid Crosspolymer*, Xanthan Gum, Glycerin, Caprylyl Glycol.
    * 2QR: patentované bioaktivní polysacharidy
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PETUL_KA: jak rika RACHEL: hlavne to porad masirovat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAMARIX: hmm no jo, to ani neresim vidis...ale tak on je taky rozdil, kdyz neco pouzijes narazove a neco systematicky dlouhodobe nekolik desitek let denne...asi jako radon, sice muzes jet do lazni a pomuze ti, ale v baraku plnym radonu bydlet nechces :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    PETUL_KA: měsíčkovou mast, v té od doktora popova je sádlo, jinak měsíčkovou od weledy, kokosový olej a bambucké máslo taky fajn, jde hlavně o to promašťovat a masírovat jizvu. čerstvá zkušenost s dětma po neštovicích
    EETEE
    EETEE --- ---
    Nemáte někdo tip na "nosič" canabinoidů do masti, který nebude příliš mastný-olejovitý?
    Pro exematika, potřebuje spíš hydratovat než promastit.

    Napadlo mně bambucké máslo, ale nejsem si úplně jistá...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    TAMARIX: Jo, měla jsem stejný myšlenkový pochody, ale pro tu chvíli jsem ten poznatek z krabičky vytěsnila, neboť jsem chtěla svůj problém rychle vyřešit. A taky že po dvou nocích jsem byla zase fit.


    PETUL_KA: My jsme doma vždycky mazali sádlem. Nejlepší je asi ovčí, ale stačí i vepřové. A já teď všechno mažu směsí kokosového oleje a kakaového másla a věřím, že i na jizvy by působilo příznivě.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    tip na neco prirodniho na mazani jizvy?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAMARIX: A jak bys to v praxi chtela delat jinak? Dovedes si predstavit, ze by leciva nebyla schopna dodrzet kvalitu, protoze by se ruzna baleni nekontrolovatelne kazila a zpusobovala treba i takto zdravotni problemy?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Po čase zase jeden zdravotnicko-parabenový povzdech (viz [ TAMARIX @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ] ). Trochu se mi rozjeli kvasinky, tak jsem šla do lékárny pro boraxové globule. Co jsem je brala v minulosti, tak byly dělaný přímo v lékárně a balený do obyčejný bílý krabičky bez větších popisků. Tentokrát přede mě lékárník položil krabičku "z fabriky", na který byl pěkný barevný štítek s uvedeným složením. Hned mě praštily do očí právě dva parabeny. Když jsem řekla, že si to nevezmu, tak se lékárník divil, co se mi na tom nezdá, nicméně mi potvrdil, že je to ve všech.. Takže chemický látky, který bych si kupříkladu na blbý vlasy nedala ani omylem, jsem si v těhotenství (!) vesele aplikovala přímo na sliznici.. Super. :-( Podařilo se mi dohledat, že problém lze řešit homeopaticky, tak půjdu touhle cestou.

    Každopádně je to fakt mazec, co jsem tak namátkově nakoukla do příbaláků nejrůznějších mastí na kožní problémy třeba u známých, tak ty parabeny jsou hodně častý, přestože prokazatelně mohou paradoxně způsobit podráždění. Zvláštní, že kupříkladu u mastičky na hemoroidy to výrobci nepřijde přinejmenším divný..

    No, je to spíš fakt jen takový povzdechnutí. Je mi jasný, že léčiva jsou dost sledovaný a nemůže se riskovat, že se zkazí kvůli nedostatečný konzervaci. Ale stejně mě to štve, protože u pitomýho šamponu to člověk řeší a na druhou stranu v případě zdravotního problému, kdy má tělo co dělat, aby se s tím vypořádalo, se mu ještě naloží porce chemie jako bonus. Prostě ach jo..
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    GRETKA: ja bych chtela neco lepsiho! mam konecne dlouhy vlasy (= po ramena, hehe), takze ciste pocitova potreba .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam