• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MAGI
    MAGI --- ---
    COURT: jojo, musela jsem kvuli tomu prestat hennit. Vsude vsichni tvrdej, ze to je tim, jak je hlava stazena, jak jsou s tou hennou tezky vlasy apod, ale fakt ne, i kdyz sem to nechala na volno a vlasy mela kratky tak uplne stejnej vysledek a dávala jsem tomu fakt šanci několikrát s menším či větším odstupem. Jelikoz sem celozivotni migrenista, úplně jsem s hennou přestala :(..
    COURT
    COURT --- ---
    stává se vám někomu, že vás po zábalu hennou (dvě hodinky třeba) rozbolí hlava??
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VERCA_ZABA: na citlivou suchou pleť - weleda - růžový mandlový na citlivou plet, havlíkův přírodní zázrak - navíc je dost hojivej. Ale je dost mastnej, takže používat na noc. oboje už mi funguje dost dlouho - weleda určitě přes rok jako denní péče a Havlíka používám když se zrovna pleť tváří, že bude zlobit (nemám akné, ale sebroreu).

    Jinak pokud tvoje trable zhoršuje hormonální cyklus, tak ještě potřebuju tak měsíc na defintivní ověření efektu, ale téměř zázračně mě mi srovnal cyklus a hormonálně podmínění zhoršování pleti myo-inositol.

    Inositol - Scientific Review on Usage, Dosage, Side Effects | Examine.com
    https://examine.com/supplements/Inositol/

    původní plán byl užívat 6g denně, ale vzhledem k tomu, že nejsem schopná brát pravidelně třikrát denně tabletky, tak to užívám tak podle plotu 0-6 g denně.

    Neměla jsem žádné vyloženě klinické trable, jako endomeritoza a nebo PCOS, ale věřím že ta slibovaná účinnost tam fakt bude. Prodávaj ho v potřebách pro kulturisty.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim Vas, je v Brne nejaka kosmeticka, co pouziva prirodni kosmetiku?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SMARTCHIN: aha... já jsem ho delší dobu taky používala, mně by ten závan až tak nevadil, ale muž protestoval. Já bych na sebe už napatlala téměř cokoli, aby se mi pleť zlepšila. Zlepšovala se, ale do určitýho bodu, a pak už se to ani nehlo, a máš pravdu, mám ji sušší než dřív.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ELIZHANNAH: Přijde mi, že když používám delší dobu čistý nimbový olej, tak vysušuje. Nehledě na ten smrádek :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SMARTCHIN: proč s nimbovým opatrně?
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    VERCA_ZABA: Tak zrovna ten jojobový a konopný je na problematickou pleť bezva. I nimbový, ale s tím opatrně.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SMARTCHIN: díky, hned jak se vrátím do cech, tak ji vyzkouším:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GRETKA: jenže i když hledám na netu, tak spousta olejů je komedogennich. vychází z toho nejlip jojobovy, konopný, ricinový, slunečnicový a i ten arganovy..
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    VERCA_ZABA: Říkám to pořád, ale doporučuju masku Tarika akné, mají třeba v biooo.cz. Když jí vydržíš používat alespoň dva týdny dvakrát denně v kombinaci s něčím, co nebude rušit její účinky (např. Jojobový olej, růžová voda), tak dělá vážně zázraky. Od té doby, co si dělám kosmetiku sama, tak se mi pleť výrazně zlepšila.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    VERCA_ZABA: Tvoje kožařka si protiřečí. Sorry, že to píšu přímo a bez mazání medu kolem pusy, avšak naše lidská pleť potřebuje mastnotu na to aby dokázala zachytit vodu = být hydratovaná. Sébum je mastnota a umožňuje udělat jakousi bariéru co chrání pleť ale také ji udržuje hydratovanou.
    Častokrát je akné o přebytku této mastnoty, aspoň je to takové dogma, co se říká z generaci po generaci mezi doktory :) Naštěstí i v dermatologie se hýbe a pouhé koukaní mikroskopem na pokožku a kůži se posunulo dál ;)
    Z praktické stránky věci, bych si být tebou klidně dál mazala buď olejem na pleť s hyalurovým tonikem ;) nebo krémem co je v něm i olej. Zmírnění produkce séba, bych řešila jilovými maskami a pravidelným čištěním. Hrozí ti to co se stalo mně, na mou spíše mastnoucí se pleť s tendencí k akné jsem jeden čas mazala jen ty "lehké" krémy či spíš emulze a byla dost dehydratovaná a od té doby mám takové mimimimi vrásky co se rády vracejí hned jak hydrataci zanedbám :I
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    prosím, poradite hydratační krém? mám suchou pleť, léčím akné mazáním Skinorenu. používala jsem arganovy krém, ale kožařka mi ho nedoporučuje stejně jako všechny krémy s obsahem nějakého oleje, protože to akné nepomáhá, naopak.
    díky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GRETKA: Akorat ta jejich oteviraci doba je nesmysl, no :-/.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LUCYA: Asi jo, nikdy mi to nešli tydle věci, říkám ji jménem, když se o ní bavím tak stejně a v rodině to takhle vlastně máme od dětství ani moji rodiče tydle terminus technicus nevyužívali. Jednodušeji :)) Brácha i jeho žena už nakupuji v bez obalu výdejně jídlo, takže je šance veliká, že se jim zachce zajít do bez obalové drogerie. Kdyby ne, tak já určitě zajdu už jen ze zvědavosti až se dostanu do Prahy. :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    GRETKA: to spis svagrova, ne?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    THICKLY: Wau! Nebyla ale lákavé to je. Pošlu odkaz bráchovi a moje snacha si tam nejspíš něco půjde koupit ;))
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TABBY: A co bez obalu? http://nebaleno.eu/ Byl jste uz nekdo?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Poradíte přírodní kosmetiku pro děti, která by měla pěkné vánoční balení? Jde mi o sprchový gel / šampon pro děti + nejakou drobnost k tomu. Kupovala jsem v DM princeznovský balíček, ten ovšem narozdíl od kosmetiky pro mimina i dospělácké Alverde obsahuje SLS a další zbytečnosti. Ocením tedy jezíškovskou radu :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tohle vypadá zajímavě:

    Ha-tha - naše cesta - Přírodní obchod
    http://www.prirodniobchod.cz/
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    MAGI: odstin 01W vyhovuje my pomerne dost svetly pleti
    konzistence ok, vune je pomerne prijemna, nenasilna
    kryti je stredni az nizsi, bez korektoru se neobejdes
    finish docela fajn, plet pusobi prirozene a rozjasnene
    vydrz bohuzel jen par hodin, pak se to vytraci a pri detailnim zkoumani to vlastne dela trochu i mapy
    pomer cena/vykon - za 870 bych ho nebrala teda ani nahodou

    upozornuju, ze jsem nepouzila zadnou podkladovou bazi, pouze beznej krem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam