WITCHIE: Tak knížka parádní! Až člověka zamrzí, že jí nedával dohromady sám nebo se na ní alespoň nějak nepodílel.. Na úvod je tam o škodlivosti běžné kosmetiky, dále detailní popis co je INCI, nejškodlivější látky v kosmetice, účinné látky v kosmetice, nesmyslná tvrzení výrobců kosmetiky, jak vybírat kosmetiku, certifkáty. Samostatnou kapitolu mají ekologické čistící prostředky a velká část je věnována komplexní péči o tělo - správná výživa, pitný režim a jak to u sebe změnit k lepšímu. To nejdůležitější - přehledné tabulky se soupisy látek používaných v kosmetice tvoří víc než 50 stran. Látky jsou rozděleny (a barevně odlišeny) do 5 kategorií dle možného působení (výborné - nepřijatelné). Je zde vždy uveden odborný název, co to znamená, původ (rostlinný, živočišný, syntetický apod.), hodnocení dle škodlivosti a k čemu se to používá. (Došlo mi, že z toho nejspíš čerpali v e-shopu Biooo, kde jsem obdivovala, jakou si dali práci s tím, že to složení mají pěkně v barvičkách.) Každopádně fakt pecka, doporučuju všem! :-) Schválně si podle toho někde na návštěvě zkusím projet třeba nějaký běžný sprcháč, jestli je to fakt taková hrůza, jak si tu myslíme. ;-)
IN_DIE: Myslím na tě s tím opalovákem. :-) Jenom se mi ho nechce zbytečně brzy otvírat, když to zrovna teď není potřeba. Nicméně LADY_MYSKA už na to vlastně odpověděla.