• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAMARIX: Diky. Ach jo.
    Ja bych teda ze zkusenosti rekla, ze ten malinovej olej nejak funguje, protoze se po nem nespalim a ja se pritom spalim vzdycky hned a potrebuju aspon faktor 25-30 na bezny letni dny (na koupaliste teda vic). Mozna psychosomatika. Tak to ted fungovat prestane :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: akuna bude taky asi něco podobného, co?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZUZKAOU: Brrrr..

    KOTENCE: Podívej se tady: http://www.certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/...etika-bezpecny-opalovak-neni-vubec-snadne-vyrobit/ a tady: http://www.certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/rostlinne-oleje-maji-spf/ .

    Za sebe jsem po pečlivém studiu všechno zvážila (hlavně ty kontroverzní nanočástice - dost mě mrzí, že jsem tím děcko mazala, i když mi zasvítila varovná kontrolka.. :-( ) a kupuju http://www.econea.cz/eco-cosmetics-opalovaci-krem-neutral-spf-10-bio-bez-parfemu-75-ml/ . Jinak tady taky pěkné shrnutí k výběru opalovacích krémů: https://avocados.cz/forum/vhodny-opalovaci-krem-pro-deti .
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VERONIKAEMA: jde o zcele nepřírodní sajrajt. Prodávaný v letadlové struktuře. Z Číny.

    Intenzivně hydratační krém :: Studio-Siluet Dagmar
    http://siluetdagmar.webnode.cz/products/intenzivne-hydratacni-krem/
    Ingredients: aqua, glycerin, butelyne glycol, neopentyl glycol diheptanoate, cetearyl alcohol, glyceryl polymethacrylate, phenoxyethanol, acrylates copolymer, triethanolamine tea, allantoin, methyparaben, xanthan gum, parfum.


    Noční krém s vodou z horského pramene :: Studio-Siluet Dagmar
    http://siluetdagmar.webnode.cz/products/nocni-krem-s-vodou-z-horskeho-pramene/
    Ingredients: aqua, propylene glykol,dimethicone, dimethicone PEG/PPG-20/15, cyclopentasiloxane, glycerin, hyaluronic acid, tocopherol, camellia sinensis leaf extract, parfum, diazolidinyl urea.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Prosim vas, jak se pocita SPF vyslednyho kremu v zavislosti na redeni? Kdyz treba smicham malinovy olej s necim bez faktoru pul na pul, bude to mit polovicni faktor, nez ten olej?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EVILMAGGIE: já ho používám jako léčivo v okamžiku kdy se mému přesušenému, hysterickému obličeji zase něco nelíbí.

    Mažu to na noc na odlíčenou pleť, rozehřátou od sprchy či koupele. Mastný to na mně vydrží pár minut pak se to vsákne.

    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Treba to nekoho zaujme. Jsem vramci diskuze v ekologickem auditku hledala SFP prirodnich oleju a nasla jsem tendle clanek - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140123/ a v nej pisi, ze kokosak ci olivak v laborce SFP 7, coz jsem vzdycky mela za to, ze max 4.
    COURT
    COURT --- ---
    EVILMAGGIE: taky je na mně mastný, mám ho spíš jako "lékárenskou" věcičku. mažu si tím jizvy, rozpraskané rty, zničené nehty, roztřepené suché konečky. na ranky, lupénku, komáří štípnutí.. takže určitě ne jako kosmetický krém. spíš místo bepanthenu:) krásná slečna boží, to jo...
    EVILMAGGIE
    EVILMAGGIE --- ---
    Když už byl zmíněn Havlík: jaké máte zkušenosti s tím jejich zázrakem? Měla jsem sice jen vzorek, ale přišel mi neskutečně mastný a vůbec si jeho používání neumím představit..
    Ke Krásné slečně: mám, nedám! :D Ta je zrovna supr. :)
    COURT
    COURT --- ---
    Jen tak do plena...kdyby se vam doma valel krem Krasna slecna od Havlika a nesedla vam, rada odkoupim. :)
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    CAMELLA: tvari se to organicky a ajurvedsky, ale asi to sem fakt nepatri :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    TAMARIX: No já ti nevím, nevěnuji se nanotechnologiím, ale když z té wiki kliknu na odkaz je to odkaz na blog Respektu a řeč je o uhlíkových nanotrubicích které vyvolaly toxicitu u myší.
    Ale pokud víš o nějaké publikované studii o problematice nebo i výhodách nanočástic v krémech sem s ni :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TABBY: Z Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Nanotechnologie :

    Rizika
    Vědecké práce ukazují i na vážná zdravotní a ekologická rizika nanotechnologií. Skupina švýcarských vědců uvedla, že nanočástice snadno pronikají do lidského těla, jsou biologicky aktivnější než větší částice, mají větší měrný povrch a schopnost dlouhodobě přetrvávat v životním prostředí a hromadit se tam.

    Přestává být rozhodující chemické složení, ale rozhoduje spíše fyzická velikost a tvar. Například uhlík pak má podobné zdravotní důsledky jako křemičitany.

    Riziky nanomateriálů se zabývá nanotoxikologie. Problémem je, že v malých rozměrech (změně reakční plochy ku objemu částic) dochází ke změnám vlastností látek (reakční rychlosti atp.), takže se i látky normálně neškodné stávají nebezpečnými (jako například azbest). Navíc drtivá většina veřejnosti rizika nanotechnologií podceňuje, a také proto se více volá po zavedení testování a po regulaci.

    Americký výzkum ukázal, že nanočástice stříbra o průměru 30 nanometrů a menší se ukládají v tkáních vyvíjejících se embryí ryb a mohou vyvolat závažné malformace včetně krevních výronů do hlavy a otoků, které vedou k úhynu rybích larev.

    Americký výzkum ukázal při testu na ředkvičkách, že po vystavení nanočásticím oxidu měďnatého bylo vyvoláno dvakrát více lézí DNA než u rostlin vystavených větším částicím. Také buněčný příjem mědi z nanočástic byl výrazně větší než u větších částic.

    Nanočástice se také používají jako antibiotikum. Ovšem je zde riziko genotoxicity.
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: V čem tkví potíž s nanočásticemi?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: pardon ze odpovidam na neco jineho nez se ptas, ale neda mi to - hlavne se vyhnout tem, ve kterych jsou nano-castice. Bohuzel treba Alverde je ma i v detskych opalovakach.
    Jinak ja mam asi dva roky super opalovaky co nezanechavaji bily film ale nevim zda jsou dostupne v CR a za kolik.. musim se podivat, ted si nemuzu vybavit znacku
    TABBY
    TABBY --- ---
    Neco nového na poli přírodních opalovaku? Potřebuji přípravek, co se bude dobře rozmazávat, nebude zanechávat bily povlak, a zároveň bude cenově únosný. Tipy?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RYBICKA: Imho není přírodní, dle toho, co jsem viděla. Což ale nic neříká o tom, jaká je, jen bude lepší se ptát v auditku o konvenční kosmetice
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    Nejaky zkusenosti s kosmetkou Jafra? byla jsem u novy kosmeticky ktera mi ji hodne doporucovala (pouzila ji i behem osetreni a pusobila na me dobre. Ale zaroven ta znacka vypada trochu jako nejaky letadlo a je celkem draha...
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    Konečně jsem našla make-up pro sebe, naprostá spokojenost! Dobře se roztírá, nezanechává mapy, redukuje vrásky, lehce kryje. http://www.sante-kosmetika.cz/kategorie/63/make-upy
    SISTA
    SISTA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s kadernictvim v tomhle studiu? http://www.studiobio.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam