• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    WITCHIE: Na obalech je povinné uvádět INCI (v EU, když někam vyjedes třeba do Asie tak tam je to jinak) a když vidíš INCI tak je to celkové složení s určitými povinnostmi jako to celkové složení psát, ale taky s určitými možnostmi oklamat (slovo parfum atd.)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Jako ono na certifikat by potrebovali mit aspon cast ingredienci bio. Nevim o zadnem certifikatu, ktery by garantoval jen absenci syntetickych substanci.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TAMARIX: taky bych mela problem verit, ze uvadeji kompletni slozeni.

    Jak je to u bezne kosmetiky, maji povinnost vse uvadet ci nikoliv, vite nekdo?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    TAMARIX: Na me to prave taky pusobi podezrele, proto se ptam. Bez certifikátu, s kterym by se jiste pochlubili a za dobry ceny. Jako by uvedli jen cast slozeni. Ale treba se pletu.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    IN_DIE: Působí to až moc podezřele přírodně. Třeba složení jednoho pleťového mléka: Složení: VODA, JOJOBOVÝ OLEJ, SEZAMOVÝ OLEJ, BAMBUCKÉ MÁSLO, AVOKÁDOVÝ OLEJ, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ OLEJ, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ EXTRAKT, ALANTOIN, VČELÍ VOSK. Ryzí příroda.. Jenom teda netuším, jak se jim z toho povedla vytvořit emulze, když už je v tom i ta voda.. A podobně tam mají všechny výrobky, třeba sprcháč: VODA, SEZAMOVÝ OLEJ, JOJOBOVÝ OLEJ, MYDLICE LÉKAŘSKÁ EXTRACT, AVOKÁDOVÉ MÁSLO, BÍLÁ RŮŽE EXTRACT, PANTHENOL, CHALUHA BUBLINATÁ EXTRACT, LIMONEN, KYSELINA CITRONOVÁ, MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ, VČELÍ VOSK .. Víc přírodní už to snad ani být nemůže.. Co si o tom myslíte? Je to reálný? Škoda, že to nemá žádný certifikát..
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Prosim vas, mate nekdo zkusenost s touhle znackou?
    Hristina.cz - 100% přírodní kosmetika bez chemie | Hristina.cz - přírodní kosmetika
    http://www.hristina.cz/
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TAMARIX: super, diky za report :) to zni fakt dobre; urcite poridim
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    WITCHIE: Tak knížka parádní! Až člověka zamrzí, že jí nedával dohromady sám nebo se na ní alespoň nějak nepodílel.. Na úvod je tam o škodlivosti běžné kosmetiky, dále detailní popis co je INCI, nejškodlivější látky v kosmetice, účinné látky v kosmetice, nesmyslná tvrzení výrobců kosmetiky, jak vybírat kosmetiku, certifkáty. Samostatnou kapitolu mají ekologické čistící prostředky a velká část je věnována komplexní péči o tělo - správná výživa, pitný režim a jak to u sebe změnit k lepšímu. To nejdůležitější - přehledné tabulky se soupisy látek používaných v kosmetice tvoří víc než 50 stran. Látky jsou rozděleny (a barevně odlišeny) do 5 kategorií dle možného působení (výborné - nepřijatelné). Je zde vždy uveden odborný název, co to znamená, původ (rostlinný, živočišný, syntetický apod.), hodnocení dle škodlivosti a k čemu se to používá. (Došlo mi, že z toho nejspíš čerpali v e-shopu Biooo, kde jsem obdivovala, jakou si dali práci s tím, že to složení mají pěkně v barvičkách.) Každopádně fakt pecka, doporučuju všem! :-) Schválně si podle toho někde na návštěvě zkusím projet třeba nějaký běžný sprcháč, jestli je to fakt taková hrůza, jak si tu myslíme. ;-)

    IN_DIE: Myslím na tě s tím opalovákem. :-) Jenom se mi ho nechce zbytečně brzy otvírat, když to zrovna teď není potřeba. Nicméně LADY_MYSKA už na to vlastně odpověděla.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LADY_MYSKA: Ha! Tak to budeme mít ten samý. Díky za info, jsem ráda, že jsem dobře nakoupila. :-) Časem přidám vlastní referenci.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    LADY_MYSKA: To vypada dobre, i na tu zimu a noseni v satku. Asi poridim.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Zatím průzkum: měl by někdo zájem o prázdné obaly od přírodní kosmetiky (šamponů, sprcháčů, pleťových vod, deodorantů ad.) a/nebo obaly od přírodních pracích prostředků natolik, že by si pro ně přijel do Prahy 8 Troji/Bohnic?
    Mám toho hodně, nevím přesně kolik velkých igelitek.
    V případě zájmu mohu odfotit a ráda předám k dalšímu využití, i v menším množství více zájemcům, v případě nezájmu brzo vyhodím.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    IN_DIE: kdyz jsem nechtela, aby se maly opaloval, tak jsem mu davala vlnenohedvabne body s dlouhym rukavem http://www.ecocapart.cz/iobio-kojenecke-body-vlna-hedvabi-dlouhy-rukav/
    Maly ma tyhle bodycka celorocne na sobe. Budto jako spodni vrstvu, na jare davam body s dlouhym rukavem a na ne tilko s kratkym rukavem a nebo jen samotne.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    LADY_MYSKA: My bysme asi potrebovali vyssi ochranny faktor - nase mala se narodila ted v kvetnu. Cetla jsem, ze by se deti do 6 mesicu, nekde do roka nemeli mazat vubec. Snazime se slunicku vyhybat co to jde, ale je pred nama jeste cely leto a kazdy den budeme minimalne na zahrade, tak mam ted dilema.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    IN_DIE: loni jsem detem koupila tenhle opalovak https://www.biooo.cz/ochranne_slunecni_mleko_spf_20_neutral_eco_cosmetics-p-8817.html? a jsem s nim spokojena. Nanasi se pekne, snadno se roztira a nezanechava bilou stopu.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    IN_DIE: Budu ho mít snad už v pondělí (i tu knížku :-) ), pak dám vědět.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    TAMARIX: A jakou mas prosím zkusenost s tim opalovakem, co kupujes? Roztiratelnost, funkcnost? Diky:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    WITCHIE: Určitě! :-)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TAMARIX: to je super, poreferujes prosim az ji prolistujes?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ELIZHANNAH: Podle všeho ano, ale mají jednu řadu, která se tváří příčetně: https://www.akuna.net/cz/produkty/bio-kosmetika-clear-nature/ . Nicméně to nemá žádný oficiální certifikát, " Dodržení všech těchto (a mnoha dalších) důležitých podmínek je garantováno pečetí AKUNA-BIO." Chce to jedině detailně propátrat konkrétní složení, jestli tam není nic podezřelýho..

    Mimochodem to INCI - trochu nechápu, jak mi mohla uniknout kniha Víta Syrového Tajemství kosmetiky, co vyšla už před dvěma lety. Slibuje v ní seznámení s více než 1470 (!) kosmetickými ingrediencemi. Podle všeho to bude kvalitnější než obdobný Lexikon kosmetiky ( https://www.zbozi.cz/vyrobek/lexikon-kosmetiky-od-a-do-z-frank-burczyk-aggy-gianni/ ). Každopádně už mám objednáno a jsem na ní moc zvědavá - https://www.kosmas.cz/...do&utm_content=knihy&utm_medium=product&utm_source=zbozi.cz&utm_term=206625 .
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELIZHANNAH: ty vůbec neznám ale webik maj rozkošnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam