SA_KRA_: na tenhle typ pleti se mi nejvic osvedcily hydratacni emulze s kyselinou hyaluronovou. Bohuzel znacku co pouzivam (i+m) loni Biooo vyradili ze sortimentu. Ze znacek dostupnych v CR vim ze ma ted Lavera nejaky relativne novy hydratacni krem/emulzi (videla jsem vcera v nemeckem dm tedy; zkusila bych se podivat v Biooo v Kotve a v Country Life prodejne kosmetiky v Liliove).
Oleje mi na obliceji zpusobuji velmi nezadouci rašení. Ale na telo jsou super.
Na vlasy (jemne, ale barvim hennou a indigem) mi dlouhodobe vyhovuji sampony Logona, konkretne prvni myti - musim samponovat 2x jinak se mi vlasy neumyji, prvni sampon mi nikdy ani nepeni - koprivovy a druhe myti Gingko reparacni).
Jinak prima funkcni vychytavka na vlasy od Alverde je suchy sampon v prasku (kdyz clovek nestiha umyt vlasy tak den dva to umozni fungovat i bez umyti).
Na cisteni pleti mi vyhovuje taky uz dlouhodobe Lavera cistici mleko 2in1. Pokud budes pouzivat sminky, tak myslim, ze nebude uplne mozne najit vec ktera bude vyhovovat na cisteni obliceje a zaroven na myti tela.
Jinak z bio sminku muzu doporucit: make-up a pudry Hauschka, korektor v tuzce Sante a tekuty od Logony, stiny Lily lolo, baze pod stiny Lavera, tvarenku Logona. Pudr od Alverde mi zpusobil totalne pupinkovate celo. Nekomu dost vyhovuji mineralni make-upy Lily lolo, ja se bojim presuseni a taky slozeni se mi uplne nezda, neni to bio tak to nechci na cely oblicej (stiny mi nevadi).