• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Jaký přírodní mýdlo mám koupit, aby bylo šetrný, ale dezinfekční?
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    WITCHIE: Nemusis se divat na ty zniceny vlasy a nadavat si, uz jen sledujes, jak rostou novy :))
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BRUSINKA: Je to blud. Když máš zničené vlasy tak se “zastaví” na určitě délce, protože pak už jsou rozlamané, né že by dál nerostli. Určité životní situace moužou působit dojmem, že je to jinak - třeba v těhotenství se vlasy drží a po porodu jich vypadává “strašně moc”, jen se to dorovnává. A když si zkrátíš vlasy tak máš pocit, že těch co vypadávají je méně, ale jen proto, že jsou kratší. Přibližně délka k ramenům je pro vlas “jednoduchá” a dá se docílit i bez péče o vlasy, a když si budeš zastřihávat do této délky tak ty vlasy budou vypadat dobře - pro někoho s evropským způsobem života bez velkých nedostatků ve stravě. Jakmile chceš třeba vlasy pod lopatky, je nutné je chránit a hlavně neničit dostatečně dlouhou dobu aby v dobré kondici došli až do tédle délky. Atd.
    Holky co mají vlasy na zem ti řeknou jako první radu “přestaň si stříhat vlasy” :) a jako druhou “začni se o ně starat” ;)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    BRUSINKA: jakoze stav a delka vlasu ma vliv na to, jak rychle rostou ven z hlavy?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    WITCHIE: Podle mne tak, ze znicene / prerostle vlasy rostou pomalinku, kdezto ostrihany rostou rychleji; vsak to zname z pravidelneho zastrihavani konecku, kdyz si chces nechat vlasy narust :) ale urcite existuje kompromis mezi polamanyma vlasama a holou hlavou
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Ja moc nechapu, jak oholeni hlavy resi znicene vlasy lepe oproti tomu, kdyz clovek necha znicene vlasy proste odrust a ostriha uz jen tu znicenou cast? Jakoze dokud se to neoholi, tak z hlavy dal rostou znicene vlasy? :)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ANDR3_I: já zase šla jednou dohola (bez dredů jen tak) a byla to strašlivá chyba...to dorůstání je šílený...než to doroste z ježka na mikádo....
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    ANDR3_I: Musim rict, zes mi nasadila brouka do hlavy, kazdopadne bude asi jednodussi namastit sezamovym olejem lebku, nez zniceny vlasy. Jen si to nejak nedokazu predstavit, vzdycky jsem mela dlouhy vlasy a potom ty dredy. Rano moudrejsi vecera, dneska uz to necham byt, zejtra je taky den. :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    IRINASH: 7 let urcite. Mozna jsem vyjimka, ale starsi sestra mela taky dredy, sla do hola a ted ma nadherny husty vlnity vlasy. Me uz 7 let hloda pochybnost :) takze ted jsem to zkratila extremne a sbiram taky odvahu na lebkouna (bohuzel na to nemam hezkej oblicej ani tvar hlavy). Myslim si ze ty 3-4 mesice nez to naroste za ty pochybnosti stoji ;)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    ANDR3_I: A sakra. Nakonec jsem procetla internety, svitla mi nadeje na dobrej konec a od 16h rozcesavam. Zatim mam 10 dredu dole (strihla jsem je cca 30cm od hlavy) a na hlave z poloviny neco jako mikado, ten zbytek asi vezmu strojkem, stejne si dozadu nevidim a jde to blbe. Do jara holt budu nosit kulicha. Odvahu sbiram uz zhruba 2 roky a porad dochazim ke stejnymu zaveru: nechci bejt lebkoun. :D Jak dlouho uz je mas rozcesany?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    IRINASH: ja dredy komplet rozcesavala a byla to nejvetsi chyba myho zivota. Pokud mas jen trochu odvahu urcite jdi na Kojaka, me se po letech vlasy dohromady jeste nedaly takze me ceka stejny osud = cim driv to udelas tim lip ;)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    ZUZKAOU: Par let (cca 5) uz nebarvim, myslim, ze dredy tem mym jemnym vlasum daly zabrat dost. Ostrihat to stejne budu muset, rozcesavat se mi nechce, dost to boli a stejne si vytrhas polovinu vlasu. Uvazuju, ze to vezmu na Kojaka, ale k tomu se nejak nemuzu odhodlat. :D masky zkusim, sezamovej olej koupim. Diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IRINASH: to není poničený barvením? Tak to nemusíš stříhat a nebo vyplňovat- to by mohly stačit olejový masky. Zkus na vlhký vlasy nanést sezamový olej -tak aby to bylo skutečně mastné, zamotat to do folie, na to čepici a nechat to na hlavě pár hodiny a pak to smýt. Pak to něčím důkladně omyj, použij nějaký hydratační kondicionér a na závěr oplachuj studenou vodou a spláchni octovou a nebo citornovou vodou.

    IRINASH
    IRINASH --- ---
    ZUZKAOU: Nuzky budou, vezmu to pekne od podlahy nakratko. Po 8 letech jsem se rozhodla sundat dready, 1/3 hlavy mam rozcesanou uz 3 roky a vlasy jsou porad suchy (i po ostrihani), proto premejslim, jak je poradne vyzivit. Mas zkusenosti s temi znackami, ktery jsem vyjmenovala? Chci vybrat to nejlepsi. Henu zkusim, diky za tip.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IRINASH: nůžky. jinak pokud to nechceš barvit, tak henna a olejové zábaly. To poškození je potřeba něčím vyplnit - nabízí se buď hena, kreatin a nebo silikony.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Poradite nejakou hodne intenzivni kuru na poskozene a suche vlasy? Nemuzu se rozhodnout, trochu jsem to tu procetla a rozhoduju se mezi znackami Urtekram, Sante a Lavera. Na Biooo.cz mi pres filtr vyjelo nejvic pripravku s keratinem od Lavery, ale trochu me udivuje ta cena, na sampony s keratinem mi pripada dost nizka. Nerikam, ze potrebuju neco predrazenyho, jde o to, aby pripravky fungovaly.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    KAMIONG: v Praze v kosmetickem obchode Country lifu v Liliove byl vzdycky k vyzkouseni; naposled jsem tam byla myslim na Velikonoce.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    No možná by mi stačil jen bb krem,
    WITCHIE: ten Hauschka se dá někde zkusit?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    jojo, po pár měsících zkoušení chemkošamponů jsem se pokorně vrátila k přírodě a urtekram rasul je skvělý :)
    NILA
    NILA --- ---
    VERONIKAEMA: mám Urtekram Rasoul a je super (tiež jemné, odrastajúce, dole blond)

    KAMIONG: z toho čo píšeš, by som začala divoko hydratovať pod ten make up :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam