• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    VERONIKAEMA: jestli beres jako okoli i Ostravu, tak Felix Atelier/Ondrej Horvath/Oway
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GUDRUN: Je to trochu patlani s tim no, ale zadna veda to nejni :-) Nejak napatlam, zabalim hlavu do igelitu a cekam.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    EZKATER: Takovou hezkou teplou hnědou, která ale nejde do zrz ani do červena. Blbě se to fotí :) Je to poprvé, co mi hnědá nahodila do mojí myší šedi odstín a nevadí mi to. Jinak ty šediny jsou zlatá blond.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: pokud si měla něco profesionálního, tak si měla tubičky barvy a flašku oxidačního činidla - tedy peroxidu, či něčeho takového. Pokud ti to chytalo moc tvrdě, tak si oxidačního činidla používala moc a/nebo bylo moc silné.

    GUDRUN: popelavou blond přírodně neuděláš.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ ALENNAI @ VLASY ve vsech podobach - rady tipy triky ]
    repost / dotaz ohledně toho mámina pokusu s khadí a co dál, pokud někdo víte, budu ráda. Asi jí došla trpělivost a půjde do chemické barvy...

    "Mamka mela tu trpelivost a nechala si odrust barveny vlasy a ted je komplet sediva. Chtela zacit pouzivat nechemicky barvy na vlasy, ale narazila, ze jediny co prebarvi nechemicky sediny je Henna cervena nebo zrzava. To nechce ( to jsou prej vsechny barveny babky bud zrzany nebo cerveny). Ona by rada neco jako popelava blond. Any ideas?"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ty hodně divné barvy byly l'orela prof. a wella prof., roky pokusů, zda už to nebude lepší.
    Každému vyhovuje něco jiného a uričtě existují i lidi jako já, kterým prostě nevyhovují ani profi kadeřnické barvy. Příložitost zkusit Kenza kouzelníka jsem propásla přechodem na hennu. :) Ale přemýšlela jsem o tom.

    S peroxidem dělat pokusy nebudu, možnost zesvětlení oželím výměnou za snížení rizika poškození vlasu. Nechci dopadnou ajko někdo, kdo střídá růžovou, červenou a pláč na nyxu, že mu zbyl jen polámaný chemlon.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak tím pádem se bavíme o nějakých hodně divných barvách a čert ví čím tu strukturu vlasu narušovaly. cokoliv permanentního, co není henna, narušuje strukturu vlasu.

    teď se teda objevují nějaké bary na principu grafitu, který taky vlas obali, ale netuším jestli i ve světlych odstínech a teprve se testuje neskodlivost.

    Na správně použitém peroxidu není nic tragického.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GUDRUN: tohle bylo při nanášení moc hustý a totéž při působení vytékalo! :)
    ale zase odstín vyšel krásný a obalilo to a zkvalitnilo vlasy velmi.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAR_TINA: dost přesně si popsala, jaký hrůzy s aplikací čekám :-D ještě je to moc hustý a už je to moc tekutý a pak to mám všude. Vlasy mám festovní, jen už místama docela šedivý. Po přírodní barvě koukám tak celkově z ekologickejch důvodů, ne primárně kvůli kvalitě vlasů. Takže díky moc za názor.
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    SMARTCHIN: a jaký ti to dává ve výsledku odstín?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: já jsem nepoužívala žádný peroxid! Vzhledem kekvalitě vlasů mi i kadeřnice vždycky vybírala přelivy bez peroxidu, nějaký amoniaky jen velmi slabě.
    Jediná lehce peroxidová akce byla ta henna plus dlouhotrvající a tu jsem zkusila jednu a zrovna fungovala, jinak přeliv.

    Nemám vlasy, na kterých bych si mohla dovolit experiment na vlasovém vlákně. jeslti mi blbě chytne henna, budu mít jen hnusnou barvu, ona se smyje. Ale narušit strukturu si netroufnu.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    GUDRUN: Mam stredne hnedou barvu vlasu a pocinajici sediny, ktere zakryvam zlatou blond hennou z ekokozy - je to nejaka francouzska znacka. Staci to den dopredu zalit cca 50 stupnu teplou vodou a jak se to odlezi, ma gelovou konzistenci. Na hlave pod igelitem a cepici necham aspon dve hodky a opakuju tak za 2-3 tydny. Vlasy jsou po ni krasny, ale par dni jsou citit po slame, at tam pridam eteraku kolik chci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tím pádem si používala příliš silný peroxid.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: proč? Je to druh barvy s přiměřeným složením, pokud si člověk otestuje, jestli na to není alergický, a zjistí, že mu to vyhovuje, ať si zvolí cokoli. Jo, klame tam nápis henna a zelený obal.
    Oproti profi kadeřnickým barvám mi mnohem lépe vycházel odstín a vlasy byly lesklejší a hladší, profi barvy od super kadeřnice (nejedné) mi vycházely všechny strašně tmavé a dělaly efekt "moc obarvené vlasy".

    Já si barvím vlasy hennou kvůli efektu obalení, dělá to fakt kouzla, takže za ten voser mi to stojí. Ale stojí mi za to napsat, že proti barvám v tubě je patlání henny pracné a nešikovné, ač její fanynky píší všude jaká je to pohoda, jenom se rozmíchá prášek. A jenom to je třeba mít na hlavě dvě hodiny :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: hele v tom okamžiku mi přijde lepší pochopit jak funguje kysličník a kupovat profesionální barvy - už to jde i bez živnosťáku a profesionální následnou péči.

    Třeba ten wellácký semipermanentní přeliv (Wella Professionals Color Touch ) je prostě dobrej a vlasům neubližuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GUDRUN: pokud nepotřebuješ ultimátně nejčistší přírodu a nepotřebuješ efekt henny (obalení vlasu), budeš s těmi barvami henna plus spokojená. Měla jsem přeliv i barvu, nanáší se to skvostně* snadno, barva vychází hodně blízká odstínu na krabičce, spíš třeba intenzivnější nebo méně intenzivní, ale teplota barvy je zachovaná. Z kůže jde umýt dobře. Barva byla víc chemická, lehce mě svědila hlava, tu jsem zavrhla. Přeliv super a mně při mytí obden 3-4 týdny vydržel krásný, ale mě teda barvy na vlasech docela drží.

    *mně u prášků nevadí, že se musí zalít vodou, ale to jak debilně se to patlá na vlasy. A ještě z toho někdy při působení vytéká barvená voda. To krémové barvy prostě nedělají. Na dvoukrokové barvení už bych se vůbec...

    Voono má někde na svých stránkách návody na způsobení odstínu teplotou. Jejich henna ale tekla mnohem víc, než henné colour. Voono jsem namíchala hustou že to skoro nešlo rozmístit na vlasy, antož barvit nejdřív kořínky a pak zbytek, až jsem si říkala, že příště víc vody, a za půlhodiny mi tekla barvená voda po krku. A při vymívání tekly do odpodu oddělené odstíny - zrz, modrá atd., docela mě to děsilo :). To henné colour se mnohem víc blížilo efektu krémové barvy.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: to bude ono, protože ten první krok je čistej zrz :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: dvoukrokové barvení znamená nejdřív henna a na tu se pak přichytí barvivo indiga, pokud do tmava a nebo cassie s hennou, aby to bylo světlé. Henna drží okolo vlasu na věky věků, indigo a senna se vymejvá. Když se namatlá na hennovej podklad, drží lépe a radostněji

    Obecně světlé odstíny jsou přírodně docela problematické.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Děkuju všem za reakce! :-)

    TORUVIEL: khadi praškový teď zkoušela máma a byla teda hrubě nešťastná. Asi to chce nějakou zkušenost s aplikací, proto se chci vyhnout pro začátek praškovejm barvám. Voono studovala, ale tam je na šedivý doporučená nějaká dvoukroková aplikace a to to zase docela prodraží....

    CAMELLA: řídila jsem se podle toho, co mají na biooo a Logona je o dost dražší, tak se mi nechtělo do toho jít na experimenty, ale beru na vědomí... pak mi přišlo, že nějakou paletu má i značka Naturtint...

    DOBYTEK: jak píšu výše, teď práškovou khadi zkousela máma a byla dost nešťastná. Nebyla jsem u toho, nevím, nakolik to byla nešikovnost nebo zanedbání postupů, ale na šedivejch vlasech si nějakou světlou khádí vytvořila akorát středně hnědý fleky :-/ Ta paleta odstínů je další věc, rozhodně nechci nic do zrz, spíš právě studenější hnědou. A cílem je především se začít barvit sama. Takže to mi kadeřnice nevyřeší. Ale pokud mi doporučíš nějakou, která používá barvy, které si pak budu moct sama koupit a použít, takže s ní odladím odstín a pak už doma budu vědět co a jak, to by za pokus stálo.

    ZUZKAOU: Děkuju a prostuduju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: kruci, mám nutkání zase chvíli experimentovat s hennou a spol.

    Kenzo mě zabije...

    (nutno naznat, že prostě s těma vlasma zatím vždycky udělal to nejlepší co na nich kdy bylo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam