• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAMARIX: tam bude mechanismus - vždycky se najde nadšenec do oboru ochotný to dělat. Narozdíl od běžného obchodu bez "přidané hodnoty".
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAMARIX: Tak třeba se tam od dob, co jsem se kolem toho motala, něco změnilo (optimista ve mě)... Nicméně je to jeden z důvodů, proč se snažím nakupovat jinde, než v Biooo.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ISCH: Tak to mi přijde dost strašidelný, na to jaký se v tom musí točit peníze a že by tenhle obor měl být z principu celý pojatý nějak víc eticky.. Ach jo. :-(
    ISCH
    ISCH --- ---
    MASOO: Přičti si k tomu plat asi 80 na hodinu (a ještě ne oficiálně) a už je to zralý na úvahu, jestli nejít smažit kuře do KFC.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ISCH: dost často tam od nas posilam lidi, pro veci, co nemame a tak sem se tam byla podivat minuly týden. Dost hrozny prostredi a musejí to tam mit sileny....milion produktu, lidi, uniformy, eshop, hudba z kotvy....
    ISCH
    ISCH --- ---
    GUDRUN: Copak Ti provedla? A kdo tam byl? Ono se tam lidi dost točí (podmínky - nejen ale hlavně ty finanční - tam jsou dost na houby), včetně těch vedoucí.

    A občas tam bejvaj jako zajímavý... Lidi.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GUDRUN: mam u nich zatim jen dobre zkusenosti, ale bezne kupuji dve nebo max tri veci, nekdy jen jednu, tak to neni az tak narocny na mozek ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jsou v biooo takový ezomimoňky normálně nebo sem mela smůlu na extra dávku? přitom to byla vedoucí prodejny a vedoucí směny! az se uklidnim, tak to sepisu a poslu stížnost. myslím, ze majiteli obchodu by se vyplatilo poslat je na kurz matematiky pro základní školy.
    MASOO
    MASOO --- ---
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ELIZHANNAH: Zkus Naturinku, ma i mensi baleni na vyzkouseni.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: vygooglovala jsem http://www.econea.cz/friendly-soap-prirodni-mydlo-na-na-telo-i-vlasy-na-cestovani-95-g/ a http://www.econea.cz/friendly-soap-prirodni-mydlo-na-vlasy-levandule-a-pelargonie-95-g/, složení je následující:

    u prvního z těch dvou mýdel:
    Sodium cocoate, Sodium olivate, Aqua, Sodium castorate, Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, Lavandula angustifolia (lavender) essential oil contains linalool, Cymbopogon schoenanthus (lemongrass) essential oil contains citral, geraniol, limonene, linalool Melaleucs alternifolia (tea tree) essential oil, Mentha piperita (peppermint) essential oil.

    a u toho druhého mýdla:
    Sodium cocoate, Sodium olivate, Sodium castorate, Aqua, Lavandula angustifolia (lavender) essential oil contains linalool, limonene, geraniol, Pelargonium graveolens (rose geranium) essential oil contains geraniol, citronella, linalool.

    Vyznáte se někdo ve složení? Může to na základě toho složení být na pokožku i vlasy OK, nebo to bude zbytečně vysušovat a z vlasů to udělá koudel?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Hledám tuhé mýdlo, se kterým bych si mohla umýt tělo i vlasy (mám dlouhé). Existuje nějaké určené i na vlasy, se kterým byste měli pozitivní zkušenosti?
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    VERONIKAEMA:ano, Ondrej je moc sikovnej.
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    VERONIKAEMA: jestli beres jako okoli i Ostravu, tak Felix Atelier/Ondrej Horvath/Oway
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GUDRUN: Je to trochu patlani s tim no, ale zadna veda to nejni :-) Nejak napatlam, zabalim hlavu do igelitu a cekam.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    EZKATER: Takovou hezkou teplou hnědou, která ale nejde do zrz ani do červena. Blbě se to fotí :) Je to poprvé, co mi hnědá nahodila do mojí myší šedi odstín a nevadí mi to. Jinak ty šediny jsou zlatá blond.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: pokud si měla něco profesionálního, tak si měla tubičky barvy a flašku oxidačního činidla - tedy peroxidu, či něčeho takového. Pokud ti to chytalo moc tvrdě, tak si oxidačního činidla používala moc a/nebo bylo moc silné.

    GUDRUN: popelavou blond přírodně neuděláš.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ ALENNAI @ VLASY ve vsech podobach - rady tipy triky ]
    repost / dotaz ohledně toho mámina pokusu s khadí a co dál, pokud někdo víte, budu ráda. Asi jí došla trpělivost a půjde do chemické barvy...

    "Mamka mela tu trpelivost a nechala si odrust barveny vlasy a ted je komplet sediva. Chtela zacit pouzivat nechemicky barvy na vlasy, ale narazila, ze jediny co prebarvi nechemicky sediny je Henna cervena nebo zrzava. To nechce ( to jsou prej vsechny barveny babky bud zrzany nebo cerveny). Ona by rada neco jako popelava blond. Any ideas?"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ty hodně divné barvy byly l'orela prof. a wella prof., roky pokusů, zda už to nebude lepší.
    Každému vyhovuje něco jiného a uričtě existují i lidi jako já, kterým prostě nevyhovují ani profi kadeřnické barvy. Příložitost zkusit Kenza kouzelníka jsem propásla přechodem na hennu. :) Ale přemýšlela jsem o tom.

    S peroxidem dělat pokusy nebudu, možnost zesvětlení oželím výměnou za snížení rizika poškození vlasu. Nechci dopadnou ajko někdo, kdo střídá růžovou, červenou a pláč na nyxu, že mu zbyl jen polámaný chemlon.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak tím pádem se bavíme o nějakých hodně divných barvách a čert ví čím tu strukturu vlasu narušovaly. cokoliv permanentního, co není henna, narušuje strukturu vlasu.

    teď se teda objevují nějaké bary na principu grafitu, který taky vlas obali, ale netuším jestli i ve světlych odstínech a teprve se testuje neskodlivost.

    Na správně použitém peroxidu není nic tragického.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam