• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: já jsem se lupů zbavila docela rychle poté, co jsem si začala dělat kefírové zábaly na základě rady od Zuzkyou, tímto jí za ten tip velmi děkuji. Houbu už jsem dala i kamarádce, která 1,5 letému synovi kefírem během pěti dnů vyhojila vleklý ekzém v obličeji.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    OXIS: Olej bych doporucila spis jojobovy a k nemu ruzovou vodu, plus tu zminenou tariku.
    OXIS
    OXIS --- ---
    ZUZKAOU: mléčný nejím vůbec, junk food maličkato výjimečně, ale (bílý) pečivo a sladký docela jo, snažím se omezovat, jde to ve vlnách, pár dnů nic, pár dní hodně. Tak se tentokrát posnažím dělat všechno správně a přidat čistící kosmetiku a uvidím :).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OXIS: zkus vyřadit mlíko (sejry nevadí, pokud máš obeně v pořádku trávení) a sladký a příliš mnoho jednoduchých škrobů - výkyvy krevního cukru vedou k beďarům.

    Pokud k tomu máš divočejší trávení/ekzém/astma/výrazné alergie, zajdi na alergologii a nech si zkontrolovat potravinové intolerance.
    MASOO
    MASOO --- ---
    TORUVIEL: tak jako (skoro) vsechno.... plet a vlasy davaji vedet vic, nez si dost casto chceme priznat:/
    Jak sem resila ty lupy, koupila sem si i Nizoral, jak tady nekdo radil, fenovala sem se celou zimu, prala rucniky a cepice casto.... A porad trochu supinatim. Bud sem ryba a nebo to znamena malo tekutin, moc pivicek a nebo nejake jine nedostatky v zivotosprave:(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OXIS: Taky mam plet hroznou tak tyden pred ms. Asi to bude hormonalni, nic na to nezabira, po ms nam plet zas skvelou. Asi jedine zkusit nejake byliny na tyhle zenske problemy, resit to vnitrne.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    OXIS: olej je proste olej. Nehydratuje, masti
    OXIS
    OXIS --- ---
    Vidím, že diskutujete o deodorantech, už rok já i muž (a vlastně i moje máma) používáme domácí ze sody. Můj muž není ani trochu ekobio (a moje máma už tuplem ne), mají ze mě většinou legraci, ale tenhle deodorant přijali oba nadšeně, že fakt funguje a nesmrdí po něm. Nebrání pocení jako takovému, to ne, ale zápach nula. Po druhém porodu jsem smrděla strašně, ale zároveň se mi navalovalo z komerčních deodorantů, měla jsem nějaké přírodní, ale nefungovaly a bylo to hodně stresující.
    + snadno vyrobíte, a když už doma máte ty suroviny (kokosový olej nebo bambucké máslo a EO tea tree hlavně), tak je to za hubičku
    - nanášení není tak easy jako u běžných deo
    Oblečení mi to neničí, když mám nějaký triko víc dnů za sebou, tak podpaží je tužší a u černýho trika se objeví bílé fleky, možná deo, možná sůl z potu, každopádně po vyprání je všechno ok.
    Krémový deodorant alá Martina Malinová - Kosmetika hrou
    http://www.kosmetikahrou.cz/recepty/kremovy-deodorant-ala-martina-malinova/?v=928568b84963
    OXIS
    OXIS --- ---
    WITCHIE: jen ty oleje (šípkový, arganový, směsi od nobilisu). A vlastně bych je ráda používala dál, jsou i lehké oleje, ne? Používám to takhle asi tři roky a dosud mi vyhovovaly.
    Taky se mi pleť zhoršuje po sladkém, asi jsem přecitlivělá na med, ale nemůžu si pomoct...

    Tohle mýdlo jste už někdo zkoušel? Vyskakuje na mě na fb už asi rok.. https://mannamydlo.cz/produkty/prirodni-mydla/mydla/eben-cistici-mydlo-na-oblicej-s-aktivnim-uhlim

    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: nevim, jak mam cich citlivej, ale dost reaguju na pachy a vune a dost casto se mi stava, ze me vune zacne fakt stvat az to dojde k tomu, ze ten pripravek musim dat pryc. Coz je u drahejch eko deo a pod dost na nic...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    OXIS: jil jsem se ti chystala poradit :) tak jednou dvakrat do tydne

    A co pouzivas za krem? (Denni a nocni)
    Na tenhle typ pleti bych nedavala zadne oleje ani mastne kremy. Jen lehke a velmi hydratacni emulze (ne kremy), zasadne s obsahem kyseliny hyaluronove. Lavera urcite nejake ma. Ja ted pouzivam od znacky i+m uz dlouho, ale do CR ji prestali dovazet (da se ale objednat napr z DE).

    Jinak jeste cistici pena od Logony matova muze taky pomoct (na vecerni myti).
    A lavova zem od Logony bila (na ranni myti).
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    LADY_MYSKA: kam chodíš na kosmetiku prosím?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MASOO: já pro muže beru weledu modrou nebo jsem mu kupovala od Alvy, příjemně to voní a fungují, stříká se v létě i dvakrát denně.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    DAFNE: Jeee, weleda se zase pustila do opalovaků. Několik let žádné nedělali. Takže zkušenost s tímto nulová. Ty jejich původní neřešili ochranu proti UVA a když EU vydala zákon že každý opalovak prodaný v EU musí chránit jak proti UVB tak proti UVA, spolu s Hauschkou se rozhodli opustit tento trh... takže příjemné překvapení a jestli zakoupíš dej vědet ;)
    OXIS
    OXIS --- ---
    LADY_MYSKA: mám ze své pleti tentýž pocit! sucho v oblasti brady, mastno na čele. Moc se v ní nevyznám. Začnu tím čistícím tonikem, no, asi je ta pleť zacpaná z používání olejů (jenom). Po sportu (=dokonalém vypocení) se mi to zlepšuje.
    SMARTCHIN: to vypadá úplně jako kouzlo! díky tarice jsem si vzpomněla, že mám marocký jíl, tak se mi to po něm trochu zatáhlo. Tariku jsem objednala a budu se těšit :).
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: já mám urtekram aloe šampon a kondis a je to pro mě hrozně zvláštní vůně. Hodně mi připomíná Indii, ale v lehce negativním smyslu, trochu postřik na šváby, trochu čerstvě utržené stonky. Moc to nedávám.
    WITCHIE: závidím všem s otupělým čichem, já ho mám dost citlivý a pokud člověk nežije v divočině, tak je to dost nevýhoda, je to spíš ke škodě než k užitku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    OXIS: a jakou mas plet?

    Mi prijde, ze mam desnou kombinaci vseho - tj mastici se T zonu, suche mista a do toho mesicni krajinu. Jsou i pletove vody, ktere nemohu pouzivat.
    Moje kosmeticka to nevidi tak cerne. Kazdopadne mi na plet nejlepe vyhovuje Dr. Hauschka. Zacinala jsem u nej na lehkem ruzovem kremu, cisticim toniku a pomalu pridavam dalsi veci.
    Miluji jeho borovicovy koupelovy olej, krem na ruce, v zime mandlovy sprchas a je i hodne pripravku, ktere chci vyzkouset.

    Na kosmetiku chodim k pani, co pouziva Dr. Hauschku a tak mozna i tim se mi plet dava dohromady.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    OXIS: Tarika akne maska opravdu funguje, jen je dobre chvilku vydrzet.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Jdu s prosbou o radu. Je mi skoro třicet, ale pleť mám jak třináctiletá...a nemyslím tím hladkost .))
    Zhorší se to v období před menstruací, ale vlastně je to stabilně špatný. Pupínky, co bolej. Můžu zkusit vyfotit.

    Dneska jsem se byla ptát v naší ekodrogerii, co s tím už mám dělat, tak mi doporučili několik věcí.
    Zaujal mě Havlík http://eshop.havlikovaapoteka.cz/...ay=desc&search_query=kr%C3%A1sn%C3%A1+sle%C4%8Dna&submit_search=

    a Salt od Nobilisu https://eshop.nobilis.cz/...AjWGLlEzPPQLrVbefDWM22R5VdyizNpDnZ2m14pfwS4bYtlgE7b1cbI68JhoCbxgQAvD_BwE

    Co myslíte vy? A tak celkově, co bych s tou pletí měla dělat? Ještě jsem tam zahlídla konžakovou houbičku, stojí za pořízení?
    Teď používám jen šípkový olej večer po umytí. Moje kosmetička říkala, že si mám pleť něčím večer vyčistit od nánosu dne, tak to pořídím, ale jestli něco dál?

    Díky!
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: mě vcelku voní Urtekram Aloe, mám ho v merku, ale obábám se, co udělá na mě....

    WITCHIE: tak na každým to reaguje jinak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam