MAR_TINA: protoze jsi to nezkusila :D
MAR_TINA: 10 dni muze byt naprosta prasecina jak pises, ale taky to muze byt naprosto v klidu. Kdyz i v noci je pres dvacet, mas zpocenou hlavu rano kdyz se probudis, tak je normalni si jit ty vlasy umyt. Kdyz travis den hranim si v bahne, je normalni si ty vlasy umyt. Kdyz travis den v klidu, vlasy si vykartacujes, tak muzou uplne v klidu vydrzet krasne nekolik dni, rozumnej tyden, ale i vic.
Z vlastni zkusenosti, mam jemne huste vlasy. Ziju ve velkomeste, kde prave je strasne prachu. Mela jsem obdobi, kdy se mi dost mastili vlasy. Prestala jsem pouzivat sampony na mastne vlasy a dala jsem si hennu do vlasu - mela jsem naprosto v klidu vlasy cely tyden, ciste, spis matne, rozhodne bez oleje, a ciste ze zvyku jsem si je umyla o dalsim vikendu a urcite by tech 10 dni dali. Uplne jsem zirala, jak to bylo ze dne na den.
Ted v lete, kdyz tu mame tricitky pres den a ted bylo obdobi kdy v noci neslezla teplota pod dvacet, jsem je potrebovala myt casteji, ale jinak 1x tydne, v zimne, kdyz je kartacuji a ten prach sundam, to je tyden naprosto v klidu. Kdyz odjedu na dovolenou a neni to k mori, kdy tu slanou vodu potrebuju vymyt, tak to taky naprosto v klidu davaji jednou za tyden.
A ano, kdyz pouziji SLS ci ammoniumSL, tak mam takove ty jemne elektrizujici vlasy, co jsou naprosto bez kapky mazu, a ma to svoje vyhody, ale to, ze by vydrzeli delsi dobu ciste rozhodne ne. Od te doby co jsem prestala je "odmastovat" tak se kupodivu pokozka hlavy srovnala. Ono na cisteni neni vzdycky potreba voda, on vyber hrebenu, kartace ma dost velky dopad na zdravi a spinavost ci cistotu vlasu. Jako jo, masky, oleje, sampony atd. jsou dulezity, ale kdyz pouzijes hreben nebo kartac co ti nici vlasy, co ti je lame, co neumi odnest spinu, tak je to proste videt. A jsi za lesanu, co si nemyje hlavu.