• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    AZTEC_MIA: Odkaz se mi nějak nepovedl, tak zde www.kosmetikahrou.cz
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Ahoj, předem se omlouvám za spam, ale myslím, že by vás to mohlo zajímat :) Kosmetika hrou vydává vlastní knížku receptů, na počátku listopadu bude na pultech. Kdybyste chtěli nějaké další info, tak tady se všechno dozvíte!

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANGIOLETTO: Ja mám teraz toto a na moju extra suchú pleť v zime super: https://www.biooo.cz/obnovujici_krem_s_ruzovym_esencialnim_olejem_argital-p-4734.html?
    Predpokladám, že ružová vôňa ti nevadí. Má to podobnú kozistenciu ako Weleda Cold Cream.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Stran kokosovych oleju, ktery se vam zda nejlepsi? Je jich uz v nabidce docela hodne a nechci vyhazovat prachy.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    KAMIONG: díky, zkusím!
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    IDENTITY: jj, o stejném, asi jsem měla smůlu, že tam bylo pokaždé plno, ale posledně mě usadily na židli do chodbičky s výhledem na kumbálek kosmetičky...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    DOBYTEK: Já teda nevím, jestli mluvíme obě o stejným Biostudiu :) Místnost pro kadeřnictví sice není velká, ale jsou tam dvě proutěný křesílka i se stolkem, kde je možnost si sednout, a mimo to sezení pod helmama.
    S paní za kasou přijdu do kontatu, jen když chci, protože platím přímo kadeřnici. A pokud jsem kdy s paní za kasou do kontaktu přišla, nikdy jsem nezaznamenala problém.
    Jinak teda též zde https://www.facebook.com/biostudio4k/
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAR_TINA: Tak to by ta moje urcite pochopila. Kdyz vis a definujes, co chces, tak to udela.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MAR_TINA: Stříhají dobře, i mají obecně fajn ceny. Mně tam vadí jednak to vnitřní uspořádání (pokud nesedíš v křesle, nemáš si kolikrát ani kam stoupnout, natož sednout), protivná paní za kasou a pak neochota kadeřnic zkusit něco nového. Jedou rutinu na čas, kterou většinou dělají dobře (odflákly mi to jednou z pěti návštěv, na Prahu ok), ale nic víc nečekej. Za mě spíš průměr, ale vyhrává přírodní kosmetika a taky to, že mám v Praze poslední dobou problém sehnat někoho, kdo by stříhal pořádně, co se mi odstěhovala kadeřnice, tak do Biostudia dojíždím přes celou Prahu a ráda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IDENTITY: mám rovné vlasy po lopatky a je překvapivé, kolik kadeřnic nechápe, že někdo chce zastříhnou rovnou linkou na zádech a nic, fakt nic jiného.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAR_TINA: Tak neni to souzneni na prvni pohled, ale to by byl skutecnej ideal. Strihat umi a muzu si naporoucet svoje uchylny extraburty typu trochu zkratit, ale ne moc, temeno odlehcit, ale bacha, hlavne ne Suzi Quatro, at je to co nejvic volume apod. Je trpeliva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IDENTITY: a jak stříhají?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IDENTITY: Navazuji na svůj dotaz z jara, a rovnou s referencí.
    Rozhodla jsem se, že už mě nebaví měsíc co měsíc patlat blátíčko a pak ho smejvat hektolitrama vody. A že si můžu špendýrovat tuhle službu zaplatit, jen ji najít.
    Biostudio jsem si proklepla na netu, co to šlo, zkusila to prvně v červnu a od tý doby jsem tam byla třikrát.
    Barvěj hennou, namíchaj odstín podle přání, kadeřnice je zkušená a ví kolik čeho, aby se plus minu trefila do požadovanýho tónu.
    Jsem nadmíru spokojená a můžu zodpovědně říct, že v Praze (dokonce v širším centru, páč do někam Měcholup nebo Řeporyjí by se mi jezdit dost nechtělo) existuje kadeřnictví, kde barvěj přírodníma barvama. Jo!
    Cena - něco přes litr.
    MASOO
    MASOO --- ---
    VERONIKAEMA: khadi dobry, ale ne zcela...vlasy krasny, ale kuzi sem mela vysušenou. Po vyplate nastoupim do nebaleno a vyberu nejaky ten prasek
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: taky sem prosla nizoralovou kurou. Ale fungovalo to jen po dobu uzivani. Kefir sem coby vegan vynechala. Pak sem byla v pohodě pres leto při nopoo. Ale ted po naturince a pri mene castem oplachu vodou lupy strikes back:(
    VERONIKAEMA
    VERONIKAEMA --- ---
    HUDOUS_ML: A co Neem? Třeba Khádí Neem nebo přímo prášek Neem. Jinak po mouce jsem měla taky lupy, teď mám Shikakai, Reethu a ten Neem a naštěstí v pohodě. Ale střídám s low poo.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    HUDOUS_ML:
    [ ZUZKAOU @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ]

    opravdu to fungovalo, koupila jsem si nějaký generikum Nizoralu od Dr. Max, šampon z drogérky jsem nekupovala. Ke zlepšení došlo cca po dvou týdnech, nicméně teď po půl roce mám lupy zpátky. Viním pokus o mytí vlasů mýdlem, takže plánuji opakovat proces a budu se držet osvědčených metod.
    Kefír jsem v tom půl roce klidu aplikovala na vlasovou pokožku tak 1/14 dní, myla jsem tuhým šamponem z biooo a oplachovala ředěným jablečným octem.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Prosím vás dokázal někdo doopravdy zatočit s lupy nějakou přírodní metodou? Vznikly po mouce, zkusila jsem natura siberica, sopahoria, ponio, vše přímo na lupy i s balzamy/kondicionery a...nic. Lupy si vesele zijou dal. Mate někdo nějaký tip, co s tím? Jsem ve stadiu, ze budu klidně za úplňku tančit na paloucku, pokud to pomůže... díky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: nejlíp ho mít v lednici, no.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: díky , naštěstí toho je málo, tak půjde na kompost. Měla jsem ho přes půl roku ve špajzu a v létě se nejspíš i tam vyšplhaly teploty nad 25 stupňů. Příště to zpracuju najednou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: ne- žluknutí se nedá zachránit a bude jen pokračovat. Mění to strukturu mastných kyselin a tudíž jejich funkci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam