• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    LEJIMADA: Obávám se, že to, co popisuješ, je důvod, proč černoši nosí buďto cornfield nebo ježka ;) aby prostě nemuseli rozčesávat tu kouli na hlavě.
    Děti mají na rozčesávání nějakou tu princeznovskou řadu z dm. Přírodní to úplně není, ale použijou to jednou za uherák. Mrkni, zda nemá obdobný produkt Alverde.
    (Mám bylinkový rozčesávač od známé, která vyrábí kosmetiku. Funguje, ale je drahý. Na vlasy, jaké popisuješ, by sis na něj musela vzít hypotéku.)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    RACHEL: Taky děkuju za recenzi! :-)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit nějaké bezoplachové sérum na rozčesávání vlasů ve spreji na každodenní používání... Pro dcerku, která má neskutečné množství hrubých silných a pevných cuchavých vlasů. Bez rozčesávacího spreje není nikdo schopný to roští jakkoliv upravit. Představte si zkřížené černošské vlásky s takovou tou western koulí valící se vybydleným městem...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    RACHEL: ten vypada zajimave!
    Dik za tip!

    Jink potvrzuju vysokou olejnatost novyho mejdla. Vcera jsem si s nim holila nohy,naschval nenamazala a nohy jsou heboucky a bez supinek. Takze doporucuju na jiny pouziti nez na vlasy:-))

    Je to tohle https://www.biooo.cz/mydlo_tuhe_olivove_zelene_knossos-p-1160.html?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    já jsem spokojená s tím tuhým od alverde, oranžový, pění, mám ho tří týdny, meju obden, skoro neubyl a hlavně na mé rovné rychle se mastící vlasy je to něco, co dá objem, vlasy jsou pevnější (ne rozlítané chmýří) a někdy se suchým šamponem vydrží pěkné i tři dny, ale to je maximum, pak bych nemohla mezi lidi. Používám ho asi ty tři týdny a zatím žádné vysušování nepozoruju, na konečky dám občas kondicioner a rozčešu v pohodě. Ale pokud má někdo kudrnaté, spíš suché vlasy, tak by mu to nemuselo sednout.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    TORUVIEL: Lush je fuj chemicky koktejl. Sampuky vyrabi i skutecne prirodni znacky, treba Ponio. Ale cena je ponekud vyssi, nez u mydla.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LADY_MYSKA: dik
    TORUVIEL: ne. Do tech nechci kvuli sls.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIRAFFKA: Tak a treba sampuk z Lush jsi zkousela?
    REZZ
    REZZ --- ---
    WITCHIE: ne! a dekuji vsem za doporuceni, zkusim tuhle a kdyz bude vic penez, tak casem hauschku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GIRAFFKA: ja jsem pevne sampony prestala pouzivat, protoze jsem nikdy nevedela kolik jej pouzit a v konecnem dusledku jsem pouzivala o mnoho vice, nez bych musela.
    Ale treba ti opravdu jen nesedl tenhle vyrobek
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: kde se vydavam za borce,prosimte?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: sorry, furt eklhaft.

    Ne tohle fakt nechápu, proč někdo dělá v 21. století a ještě si myslí, jaký je borec.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: tak to se omlouvam,ze jsem pohorsila tvuj jemnocit;-)
    Nepotrebuju tu vydrz 6-7, jen jsem tim chtela vyjadrit,ze intenzivnejsi masteni se nekona...

    Jakoze kazdymu asi muze bejt burt,jak velky jsem prase,ale kdyz oznamim,ze po nejaky technice jsou vlasy eno nuno tri tejdny v kuse a jak mam docilit toho,aby tak vypadaly uz prvni tri dny po umyti,fakt necekam na odpovedi, ze 'tri tejdny jsou eklhaft a ja se myju dvakrat denne'. Rozumime si?;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: přibližně viz
    ZUZKAOU:

    otázka je, čemu říkají mýdlo. Buď je v kostičce hodně mýdla a to prostě vysušuje nebo jsou tam velké procenta něčeho dalšího, třeba oleje, a to ti na vlasech ulpí. Někomu to vyhovuje někomu ne. Nedělají se šampony v kostičce?

    6-7 dní nemyté vlasy jsou pro pro mě moc. I kdyby se nemastily, pořád je tam pot, prach, oloupaná kůže a pachy (třeba z vaření, smogu, cigaret) za týden. Meh.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    A jinak tedy v ty one woman show-neresim problem co s mastnymi vlasy,protoze bezne myju po 5 dnech,slo mi o to,jak spravne pouzit vlasovy mejdlo:-)
    Prip.o dojemny pribehy,jak jste na mejdla vyzraly vy.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: tedy mas za to,ze i mydla primo na vlasy jsou v kazdym pripade k.o.?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    A diky za tipy na alternativy,ale jestli to nepujde,vratim se k predeslymu mejdlu nebo jeste predeslejsimu samponu.Nemam se samponama problem,jen se mi z ruznych duvodu zalibily mejdlovy kosticky.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LADY_MYSKA: mam za to,ze jo,kdyz jsem oplachovala malo,zustaval mi mejdlovej povlak na vlasech a ten byl lehce lepkavej.

    Ted po vymene mydla jsou vlasy leskly,hladky,u korinku nejsou mastny a slepeny jako neumyty,ale mastne se chovaj dylky.

    Nadmerny vysouseni a nasledny vetsi masteni se imo taky nekona, protoze jednak nemam podrazdenou kuzi a jednak po prvnim dni nebo dvou,kdy vlasy nevypadaj jak cerstve umyty,se to +-srovna a vlasy vydrzej v kondici -ne cerstve umyty ale jeste ne mastny' tak o den az dva dyl (misto po 5 myju po 6-7 dnech). Krom toho po trech mesicich mydla a octa nemam pocit zhorseny kvality vlasu,mozna spis naopak.

    V prvnim pripade slo o nejaky ajurvedsky mejdlo indickyho kramku primo na vlasy s podilem nejakyho jilu/uhli-to mydlo bylo i hrubsi a po namoceni malo kremovy a sussi na omak. S nim to bylo lepsi-do ty miry,ze jsem to nepotrebovala resit,ale ty vlasy byly po umyti taky takovy tezsi. Vydrxelo 3 mesice. Ted mam nejaky z biooo olivovy se 75 % olivovyho oleje,kde je zmineno, ze jde pouzit I na vlasy, na omak prave krasne kremovy a kluzky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: mejdlo vysušuje. ocet nehydraytuje. přílis vysusenou pokožku hlavy se tělo snaží co nejrychleji promazat, aby fungovala.

    nechceš používat silnější odmastovadlo, ale daleko jemnější. z těch bezsamponovych je dlouhodobě nejudrzitelnejsi žitná mouka.

    pokud jde o vůní, tak si místo octa dělej oplach z kyseliny citronové a nebo nějakých bylinek a do toho si dávej nějaký esenciální olej.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GIRAFFKA: a oplachujes dusledne a dost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam