• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    KAMIONG: a co urtekram?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: netuším co s tím udělá henna. Mě vysušuje. Nevím o tom, že by to dráždilo. Ale z chronicky podrážděné pokožky často ty vlasy začnou padat.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ZUZKAOU: tyjo, tak teď mám najednou pocit, že je to jako vážný :-)
    ale zkusím, docela ráda bych se toho zbavila, dík za rady
    (a hennu teda radši až potom jo?)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: já mám právě už zklidněno, ten Klorane si koupím na akutní stav a funguje dobře, ale hledám něco na ty mezičasy, na běžné použití. I výrobce píše, že po intenzivní kúře se má šampon používat jednou týdně. Asi zase zkusím mouku, nebo nevím. Jsem z těch šamponu už zmatená :/.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: já tam mám sebroreru, takže když se mi rozjede, tak beru něco antimykotického a zklidňuju právě ovsem s acylpirinem. V případě že potřebuju nějaký efekt, tak je mi vcelku ukradený koncept přírodnosti a požaduju dostatek účinných látek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: mno, zašla bych pro nizoral a tak měsíc bych to dvakrát týdně umývala nizoralem, s tím že ho použiješ hodně a necháš dostatečně dlouho působit.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: a nějaký tip na konkrétní zklidňující a nedráždivý přírodní(resp. nontoxic) šampon bys neměla? Já teď dodělávám Klorane s lichořeřišnicí, je fajn, ale krabičku se složením jsem radši hned vyhodila, předpokládám, že je to asi tak přírodní, jako třeba Yves Rocher. Nebo se pletu?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ZUZKAOU: díky, šampon mám teď mám Alverde ultra sensitiv. eventuelně střídám s moukou, lávovou zemí a jinejma přírodníma šamponama, tak tam by snad nemělo být nic dráždivého...
    ty zábaly zkusím
    jo a co henna? ta by snad taky neměla vadit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: kůže se ti zaněcuje.

    Takže začni používat něco co můžou používat lidi s atopickým ekzémem - tj. něco maximálně zklidňujícího a nedráždivého. A mezi tím na to patlej masku kde bude kefír, ovesné vločky a podrcený acylpirin - na zklidnění, snížení zánětu, okyselení a obnovu mikroflory.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    holky, zkusím se zeptat tady- co dělat, když mě celkem často už druhý den po umytí svědí hlava? asi je to z toho, jak se mastí, občas, když se neudržím a drbu, tak se mi dělají i takové jakoby stroupky nebo lupy (?). Nezjistila jsem souvislost mezi tím, čím jsem si vlasy umyla. Je možný, že to je i cyklem nebo stresem.
    není to až tak hrozný, abych to řešila s doktorem, pokud to nebude nutné, ale uvědomila jsem si, že dřív jsem mohla mít mastnou hlavu, když jsem se třeba o víkendu válela doma, vypadalo to sice hnusně, ale nic mě nesvědilo... Tak nevím, jestli to je nějaká zvýšená citlivost nebo něco té pokožce chybí.
    Mohlo by třeba pomoct oplachovat kyselým nebo kefírové zábaly nebo něco takového?
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Ahoj, prosím o radu ohledně výroby levandulového oleje. Právě mám pár lahviček, kombinovala jsem kokosový, slunečnicový a olivový olej a sušené květy levandule a esenciální olejíček, teď po měsíci se na spodku lahviček vytvořila tmavě hnědá sedlina. Nevíte, co to může být? Je olej zničený?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: no já nevím, ale pokud je to pro technické a ne kosmetické/farmaceutické účely, tak to může být kontaminoválo libovolně čím.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GRETKA: pokud zachovaji slozeni, asi nemam problem. Ach jo, to zase bude hledani toho nej samponu :-(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GRETKA: zrovna jsem chtěla napsat, že doufam, že sante/logona nedopadne jako Sanoflore. Měla jsem moc rada jejich odlicovaci mléko, které velmi rychle přestali vyrábět
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: kdyz koupil l'oreal malou francouzskou firmu s prirodni kosmetikou sanoflore, co jsem jsi zrovna v te dobe oblibila a zacali ho celkem normalne prodavat, tak par mesicu na to, se zmenil pristup - slozeni uz bylo jen na papirove krabicce, kdyz predtim bylo na flasce a zacali menit i to slozeni... jsem se na to vykvazla :(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUSINKA: aha, tak na tohle uz neni moc kapacita. U kosmetiky resim slozeni, kdo je za tim resim u jidla.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LADY_MYSKA: To zalezi, jaky veci jsou pro tebe dulezity; z urcityho uhlu pohledu, pro koncovyho zakaznika, kterymu jde ciste o kosmeticky pusobeni produktu, kterej kupuje, to nemusi znamenat nic. Pro nekoho, kdo zaroven resi napriklad to, komu dava svoje penize, to muze znamenat hodne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRUSINKA: a to pro Logonu znamena co? Rada pouzivam jejich sampony
    JANCAA
    JANCAA --- ---
    CAMELLA: Z Ekokozy občas objednávám, ale teď se zrovna nechystám a nechci objednávat jen kvůli plavené křídě... Z Prahy nejsem, ale zkusím jestli není nějaká taková drogerie někde poblíž... díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANCAA: tak buď na ekokoze https://eshop.ekokoza.cz/cs/uhlicitan-vapenaty-250g-plavena-krida-c2163.html

    Nebo bych proste hledala uhličitan vápenatý v nějaké technické drogerii, třeba jako je ve Zlatnické v Praze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam