• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KAMIONG: Souhlas. Děti namažu, když začne být zjara ostré sluníčko, pak už se "zatáhnou" a není to potřeba. U moře pak mažu častěji (i nás, když nejsem líná), ale stejně jsem bez šance to vypotřebovat celé pro celou rodinu. Navíc ročního prcka stejně není dobré nechávat dlouho na prudkém slunci. Lepší než mazat je třeba vzdušná bílá tenká košilka s dlouhým rukávem.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MVEK: chceš větší balení? Já nevím, jak ostatní, ale snad nikdy jsem nevypotřebovala opalovák za jednu sezónu...
    MVEK
    MVEK --- ---
    TAMARIX: Jj, o Weledě nyní uvažujeme. Jen mě mrzí, že 50ku snad vůbec nedělají ve větším balení na rozdíl od té 30ky. Tedy pokud to není jen sezónní pro letošek.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MVEK: já jsem tu biodermu kupovala onehdá pro ročního.Označení bych neřešila, spíš to složení. Letos máme Alphanova Sun roll on, v něm je ale složka Parfum, což může někomu vadit, ale na biooo je ten jeden sprej i bez Parfumu. Vzhledem k tomu, že se tím mažu taky, tak můžu srovnat pocitově. Ta bioderma se rozetře tak divně no sucha, na rukou mi pak byla dost nepříjemná, celkově nás trochu vysušovala. A bělí stejně, jako ty přírodní, i různě zanechávala otisky na kočáru a tak.. Ta alphanova je mi na těle příjemnější a třeba tím rollonem se chce syn(3) mazat i sám.
    Moje nontoxic kamarádka koupila loni butterbean, jelikož ho doporučují na nontoxic skupině na FB.
    Butterbean Organics - Biorganica
    https://www.biorganica.cz/...nics-1-1/?gclid=EAIaIQobChMIjoHXvN7u4gIVSed3Ch2BrgXwEAAYASAAEgKXavD_BwE
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je nějaký důvod řešit u ročního dítěte a prostředku na opalování (ačkoliv opalovat se tedy cíleně fakt nebude), že je daný prostředek označen jako pro děti?
    Po analýze různých prostředků z hlediska toho, aby šlo o minerální filtr, obsahovalo to co nejneškodnější látky ve složení, a nebyly to nanočástice, jsem dospěl třeba k samozřejmě docela drahé http://www.bioderma-shop.cz/zbozi/bioderma-photoderm-mineral-spf-50-53743 Jejich dětské prostředky mají chemické filtry.
    Možná se řídíme zrovna moc tím, že Bioderma nám víc něco říká. Zatímco většina produktů v patřičné kategorii třeba na Biooo ne, ale samozřejmě tam si můžu vybrat teoreticky ještě dražší prostředky (https://www.biooo.cz/bio-matka-a-dite/miminka-a-deti/opalovani/?)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MASOO: Doporucuju deodoranty Navia. Funguji perfektne, ale je to krem, jestli nevadi.
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG:
    MASOO: R&E mě naopak vůně seděj, jenže pouze do okamžiku, než si je dám na sebe:D Ale třeba jejich bambucký máslo vanilka a orchidej, nebo i to s tim diskutabilním koenzymem Q10 mi vonělo moc, měla sem tester v práci. Třeba na ruce vysušený ideál!
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAMIONG: už sem to tu loni či předloni vydatně recenzovala a reportovala;)
    Kokosový olej mi nestačí a snažím se ho spíš nepoužívat, stejně jako jiné exotické suroviny. Biorythme proběhlo jednu zimu a byla sem spokojená. Ale jak sama píšeš, začla mě štvát parfemace a bez ní to zas nebylo ono.
    Ale dík za snahu.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    MASOO: k tomu deo - kokosový olej ti nestačí? Jinak z dostupných v eshopech jsem byla spokojená s Biorythme a mám tu pár R&E, ale u nich mě brzy začne otravovat parfemace.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ZUZKAOU: jo a nechci byt jen negativni, ale nebarvim se;) kazdopadne diky za tipy
    MASOO
    MASOO --- ---
    ZUZKAOU: jojo vim.... nizoral sem pouzivala loni na jare tusim, prestalo to byt v pohode, jakmile dosel:/
    a fenovani nesnasim, sice se nad to muzu v lete povznest, ze je to na hlavu postaveny, ale napadaj me dve veci, co u vody? nebo nekde v prirode? a taky proste byt "zavisla" na fenovani nechci

    proste je to smutny, ale head&shoulders funguje, i kdyz me to netesi

    stejne jako na tu vyrazku po vsech moznych pokusech a mesici trpeni/svedeni pomohla kortikoidova mast, stacilo 3dny malicko a je po vyrazce
    ted opet zacina hledani deo, ktery by me neznicil fyzicky ani financne a stal by za to:(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MASOO: hele mě teď pomohla dezinfekční kůra kysličníkem - tedy barvení a pak na to napatlat rozmixovaná přebytečná kefírová zrna a kolonizovat vyhubenou kulturu něčím z těch kefírových zrn, co se tam ujme.

    Jinak pokud nechceš používat antimykotika typu ketnazol (nizoral) nebo oxid zinečnatý (head'n'shoulders), tak zkus chytrou houbu. https://www.chytra-houba.eu/14,biodelta-koupel-15x8g.html

    Jinak kyselý oplach a fénovat, aby tam bylo co nejkratší doba vlhkosti, kdy se množí kvasinky, co většinou za lupy můžou.
    MASOO
    MASOO --- ---
    HELLENKA: po zimní chemický pauze sem se vrátila k Alverde rozmarýn, para ořech proti lupům ....... a vrátily se i lupy:D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Darujem čiernu prírodnú zubnú pastu donesenú z Maroka, je na nás príliš slaná. Trikrát použitá, doma vyfotím zloženie.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    PAKOBYLKA: ten mám zrovna taky a moc mě nenadchnul... jen mě překvapilo že fakt dost pění, na přírodní....
    jinak mi dlouhodoběji nepřijde moc dobrý vlastně pořádně žádný zn. Rossmann ani DM
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PAKOBYLKA: mam tyhle sampony rada, jak s Rosmanna, tak DM. Ale celkove se snazim sampony menit, abych doma nebyl jen jeden. Vetsinou mam tak 2-3 ruznych znacek a tady je prijemna cena a i udelaji dobrou sluzbu
    LABRUJA
    LABRUJA --- ---
    KAMIONG: taky mne zajímalo složení, našla jsem tady https://www.dotekslunce.com/prirodni-sampony:bioturm/
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    když jsme tak u těch šamponů- mám jemné, rychle se mastící vlasy a můj muž si taky začal stěžovat, že se mu rychle mastí. úplnou náhodou jsme koupili šampon Alterra z Rosmanna -kakao jojoba
    tenhle (nevím, jestli je nový, ale nikde jinde než na maďarských stránkách jsem obrázek nenašla :-)
    Alterra repair sampon kakaó-jojoba - 200 ml
    https://shop.rossmann.hu/alterra-sampon-repair-kakao-jojoba-200-ml

    nezávisle na sobě jsme se shodli, že je boží- vlasy se míň mastí a vůbec jsou po něm pěkné. Jako stojí asi 50 Kč, tak kdo jste ve fázi zkoušení, třeba se takové info může hodit
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LADY_MYSKA: nevidím uvedené složení, jestli ho budeš pořizovat, prosím tě o sdílení ingrediencí a samozřejmě o recenzi;)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ovsem tohle vypada velmi zajimave
    Šampony, YinYang.cz
    https://www.yinyang.cz/bioturm/sampony?osCsid=l197e7ce2p9t9103rbrmk82fa5
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam