• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SIMCIIQ: – predesilam, ze vim, ze se na to neptas, ale i tak to napisu.
    Ja pouzivam prirodni kosmetiku cca od 16-ti a bude mi tricet, posunula jsem se od alverde za par korun k tomu, ze si vic vybiram znacky i produkty, u neceho porad zkousim, v jinych oblastech mam lety provereny klasiky. Pouzivam v prirodni verzi uplne vsechny produkty krome rasenky a 99% casu to funguje bezvadne. Ale obcas se stane, ze se telo dostane do nejaky "extremni" situace (mluvim prave treba o ekzemech) a musim rict, ze v takovy chvili to prestavam pokladat za kosmetickej problem, ale za medicinskej, a klidne nejakou chvili pouzivam leky / masticky, co mi dr. predepise. Imho je lepsi do sebe chvili rvat kortikoidy, nez se buh vi jak dlouho trapit, stejne si tim ublizovat a mozna se nakonec ani tem lekum nevyhnout.
    (Ale samozrejme je to podmineny minimalne duverou v kompetence sveho lekare, kdyby nicim jinym)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BRUSINKA: vyfiltruju díky moc..
    já se teprve do světa NT dostávám, začala jsem pračkou, jar, dekorativkou, deodorant, vytírám jen octem..

    Mám totiž na rukou od druhého těhotenství ekzém a nemůžu se ho zbavit.. to je fakt zoufalost.. nechala jsem si udělat všechny možný testy a nic se neprokázalo.. když jsem byla malá měla jsem atopák a prokázali se mi různé potravinové netolerance, teď nic.. trošku si myslím, že prostě jen tělo stávkuje.. kojila jsem, byla jsem těhotná.. děti mám od sebe rok a půl a nebyl tam žádný prostor pro tělo dát se do kupy, takže to vylezlo na rukách v podobě ekzému.. samozřejmě stres k tomu taky dopomohl..
    Ekzém mám už 2 roky.. praská a pekelně bolí.. pak teda namažu kortikoidy, protože jsem zoufalá a musím s těmi rukami fungovat a takhle to jde dokola.. je mi jasné, že to není žádná cesta.. do léta chci přestat kojit a projít nějakou detoxikací těla na doporučení kožařky.. doporučila mi nějakou dračí krev a ještě něco, ale že to nemám dělat, když kojím.. napsala mi dvě masti, které bych měla mazat jednu ráno a jednu večer, jenže ta jedna je fakt svinstvo a já to samozřejmě nedodržuji, pouze když mám do krve ruce, tak pak zoufale po tom sáhnu a týden mažu ukázkově..
    Nicméně ruce mažu bambuckým máslem a nepřijde mi, že by mi to dělalo nějak extra dobře.. nějaká další alternativa na takto porušenou kůži?
    Může mi někdo poradit s tou detoxikací? Doktorka, že si mám přečíst o tom něco na netu, nooooo na netu toho je milion..

    Všem díky za případnou radu, názor, pomoc (o protokolu gaps vím, ale nemám na to, to mi prosím zatím nedoporučujte)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Biorythme mam ted opetovne (darek), ale opetovne mi az tak nevyhovuje (horsi aplikace - pocit drhnuti pri nanaseni, vune moc intenzivni) ... horsi je snad uz jen Jason, kterej pro zmenu moc nefunguje :))

    nejvic mi komplexne sedi tenhle : https://www.dekorativka.cz/telo/bione-cosmetics-deodorant-for-women-roll-on-zeleny-80-ml/
    ucinnost a nevtirava vune
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SIMCIIQ: Mně nejvíc vyhovují ty krémové (Navia, Soaphoria), jenže mi dost nevyhovuje způsob nanášení.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Vlastne by me zajimalo, jestli jste uz nekdo vyzkousel ty “nove” deodoranty od biorythme, ktere by se mely lisit hlavne tim, ze jsou bezsode. Mate nekdo srovnani? Libi se mi, ze prodavaji i bezobalove, nejaky bych poridila, ale mam strasne malou spotrebu, takze mi bude trvat tak pet let, nez dodelam ty, co uz mam...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SIMCIIQ: mně u biorythme prudí ty kulaté obaly, zápolím s vysouváním, ale co do účinnosti jsou fajn. Alverde, lavera a tyhlety všechny kuličky mi nikdy nevyhovovaly, dost zasmrádají. Ben and Anna limetkový taky nebyl špatný, ale teď mám růžový Schmidt a jsem nadmíru spokojená, neboť mi voní jako Lokum (turkish delight), který miluju.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SIMCIIQ: Vyfiltruj si id MASOO, stravila dost casu testovanim ruznych deodorantu a reportovanim o nich do tohoto auditka. Prip. mne sedi biorythme, taky to tu uz probehlo, lehce najdes
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Co mate za deodoranty? mela jsem Schmidt.. ten byl v pohode.. kulicka od Alverde nic moc a ted mam levandulovy Jason a nic moc..
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    KORA: Ja mám pro případ nouze Haaro, prijde mi fajn, navíc je to 3v1 produkt. Ale nemám srovnání ;-)

    Haaro Naturo Práškový šampon pro objem a lesk (150 g) | Econea.cz
    https://www.econea.cz/haaro-naturo-praskovy-sampon-pro-lesk-150-g/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MART1NKA: Velmi suché vlasy to bude dál vysušovat, je tam alkohol hodně vysoko ve složení :(
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    BRUSINKA: Na weledu obvykle nedám dopustit, ale jejich vlasová péče mi opravdu nesedí.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BRUSINKA: Možno to bude sedieť niekomu kto má veľmi kudrnaté suché vlasy, inak fakt neviem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ještě ho dám teda vyzkoušet svýmu klukovi, jestli ho náhodou nebude chtít, ale jinak je volnej a já ho ráda dám dál, jestli to tu někomu vyhovuje...? Předání případně v Praze v týdnu od 17., pokud ho někdo chce, ozvěte se asap, ať ho přihodím do kufru. Je to tenhle: https://www.weleda.cz/product/w/wheat-dandruff-free-shampoo
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MART1NKA: tak aspon to neni mnou... jo, urtekram je moc fajn, mam od nich rada ty blond produkty a nedavno jsem mela rozmaryn, a taky v pohode. Ja tu weledu koupila jen tak, na moje vlasy jde skoro vsechno, takze kdyz jsem narazila zrovna na weledu, rekla jsem si, ze proc ne (a protoze produkty na oblicej jsou jedny z mejch top). Jinak jsem si hrozne oblibila znacku biocoiff, ale ta se asi mimo Francii nedostane.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Jo a nič sa nestalo, toto bolo pred 6 rokmi. Proste je to divný produkt.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BRUSINKA: Ovesný šampón od Weledy bol jeden z dvoch najhorších šampónov, aké som kedy mala. Mala som mastnejšie vlasy než pred umytím. Ani neviem kde skončil. Horší bol len kofeínový od Alverde, ten mi vlasy úplne vysušil a mala som po ňom lupy.
    Odporúčam Urtekram, mám od nich na objem, má divnú farbu, ale je skvelý.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Mam uplne mrzutou zkusenost s vlasovou peci od Weledy. Nejdriv jsem si koupila ovesny kondicioner a prisel mi trochu divnej, takovej jako lepivej, no ale kdyz jsem si dala poradne pozor na vymyvani, tak to slo. O par dni pozejc mi dosel i sampon, tak jsem sahla opet po welede, tentokrat po psenicnym samponu. A hned po prvnim umyti jsem mela vlasy jakoby uplne slepeny (hlavne teda u hlavy a na cca dlan okolo, dylky samotny byly v pohode), no proste jako kdybych si zapomnela oplachnout hlavu a vsechny ty prostredky mi tam zustaly. Podruhy to samy, potreti uz jsem nezkousela. Na vine je zrejme ten sampon, protoze jsem hned koupila jinej od jiny znacky a s nim i ten weleda kondicioner funguje v pohode. Tak nevim, mate nekdo takovou zkusenost? Stalo se neco s Weledou? Nebo mam divny vlasy?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Oči a celý obličej mi často pekelně otéká a podezření je i na přetížení krční páteře, když spím.
    Ale s opatrností na chemické látky souhlasím. První oční krém, po kterém neotékám, je extra hypoalergenní.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TICHTICZKA22: Ja mám nejakú z Bioo - Zahir a potom donesenú z Maroka. Tá z Maroka je lepšia, ale Zahir je tiež OK. Purity Vision mi prišla, že nie je tak kvalitná.
    Inak tie oči, popisuješ mi to, čo sa mi dialo cca pred rokom. Môžem dať číslo na alergológa, je v poliklinike Lípa v Stodůlkach. Má debilnú sestru, ale pán je super. Mala som to z kombinácie vecí, on to diagnostikoval ako precitlivelosť na niektoré chemické látky a poslal ma na testy na ťažké kovy atd. Mne stačilo prejsť na detský anti alergénny prací prášok, nepoužívať komerčnú aviváž, vyhádzať polku chemickej kosmetiky, žmýkať dvakrát, vlastne nasledovať pokyny pre ľudí s atopickým eksémom a prešli ma tie oči. Tebe môže ešte vadiť niečo v jedle o čom nevieš.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TICHTICZKA22: Zkus jemnou masaz ocniho okoli dle [ NILA @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ]
    Mne to teda na oci pomaha velmi viditelne.

    Nejake testy na alergologii mas za sebou? Je treba mit dobreho alergologa, sebestredny pitomec (zdravim timto sveho byvaleho alergologa) ti nebude naslouchat a nepomuze...

    Jinak co se bambuckeho masla tyka, mam ted cerstvou zkusenost s ruzovym kremem od PUrity Vision. Ten obsahuje bambucke maslo a je na mne moc vydatny. Kupovala jsem ho proto, ze mam ruzovy krem od Weledy, a ten je jak oblacek. Je lehoucky a hned se vsakne. Cimz ho tedy mocne doporocuju :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam