• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BRUSINKA: určitě s tebou souhlasím, nejsem striktní jak to říct, dejme tomu lesana?? vždy volím zlatou střední cestu a snažím se nebýt extrémista v nějakém směru.. lékařům důvěřuji, ale nechci si celý život mazat kortikoidy na ruce no :(
    ZUZKAOU: vlákninu jsem si ted koupila a budu si dávat těch 30 g denně.. díky!
    TABBY: belogent mám a micetal.. ten belogent jsem právě brala jako tu srajdu, co na sebe nechci patlat :(
    KAMIONG: já vím, že k té detoxikaci by tohle mělo být, ale já na to nejsem připravená, hodně bych se trápila a stresovalo by mě to.. musím zvolit nějakou zlatou střední cestu :)
    biogama - podívám, neznám, děkuji
    MAJKA: oves dávám jednou týdne dětem a máčím si v tom ruce.. ten protopic zkusím, mám kámoše v nemocnici, tak bych se k receptu snad mohla nějak dostat :) díky
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAJKA: No já vím. Nic jiného nezabírá. Kožařka to uzavřela tím, že mám být ráda, že mi na to vůbec něco zabírá, a co by jiní za to dali. ("Někdo pracuje k infarktu, z Vy máte JENOM ekzém.") Pusina...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SIMCIIQ: To mě moc mrzí, měla jsem atopák celý dětství - těžký formy a jako nechceš to, no. Takhle od stolu ale fakt nejde radit. Z přírodních věcí mi hodně pomáhalo 1) ovesné koupele, maj je V DM v takovejch sáčcích, ale funguje i normální oves :) 2) Rašelinová koupel, ale ted nemůžu nikde najít tu, co jsem používala, nejblíže vypadá tohle: https://www.novysro.cz/ras-balneologicky-raselinny-koncentrat-raselinka-500-ml-pv253.html
    3) dubová kůra - stejně jako rašelina má hodně tříslovin a tak ztiší zánět té kůže, odčervená.

    A pak co se týče nepřírodních věcí, tak pro mě nekortikoidní zázrak byl Protopic - mast, která je v účinku hodně podobná kortikoidu, ale kortikoid neobsahuj a ani nemá jeho vedlejší účinky. Mně se podařilo díky ní se zcela kortikoidů zbavit.. ale samo taky úprava stravy a všeho možnýho no..

    TABBY: Belogent 12 let?? To je opravdu hodně, hodně velký špatný. Dlouhodobě podávaný kortikoid - no pogoogli si to a zvaž místo toho zkusit ten Protopic, co doporučuju výše. Je na předpis. Některým fakt zabere zázračně..
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SIMCIIQ: mast BioGama jsi zkoušela? Mám s tím na ekzém dobrou zkušenost, jen teda BioGama krém překvapivě dost drhne, ta mast je příjemnější.
    K detoxikaci - je to fakt obsáhlé téma, někdo se třeba detoxikuje šťávou aloe vera a bere za detox i jen to, že to pije. Když jsem se před lety “detoxikovala” preparáty Joalis, tak jsem k tomu vysadila vše, co zahleňuje (mléčné produkty, lepek, červené maso, sladkosti) a zaznamenala jsem skvělé výsledky. Teď se chystám na jarní Jaterní očistnou kúru hořkou solí, ale to není pro každého ;D.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIMCIIQ: Můj kožař, vida můj ekzém, mi předepsal Belogent* a prorokoval, že se ho nezbavím, dokud budu mít malé děti a ruce pořád ve vodě**. Měl pravdu.

    * má se používat max. 14 dní. Používám ho už 12. rokem, poslední rok (chodím do práce) už jenom před ms, kdy pupeny vylezou
    ** gumové rukavice nepomáhají, naopak

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIMCIIQ: hele zkus větší množství probiotik a hlídat si hodně vlákniny (alespoň těch 30 g) ve stravě. ty intolerance máš vyloučené?

    TOULASE
    TOULASE --- ---
    SIMCIIQ:
    No nám pomohly "čárymáry" ..homeopatika...
    Když tak v poště:)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SIMCIIQ: – predesilam, ze vim, ze se na to neptas, ale i tak to napisu.
    Ja pouzivam prirodni kosmetiku cca od 16-ti a bude mi tricet, posunula jsem se od alverde za par korun k tomu, ze si vic vybiram znacky i produkty, u neceho porad zkousim, v jinych oblastech mam lety provereny klasiky. Pouzivam v prirodni verzi uplne vsechny produkty krome rasenky a 99% casu to funguje bezvadne. Ale obcas se stane, ze se telo dostane do nejaky "extremni" situace (mluvim prave treba o ekzemech) a musim rict, ze v takovy chvili to prestavam pokladat za kosmetickej problem, ale za medicinskej, a klidne nejakou chvili pouzivam leky / masticky, co mi dr. predepise. Imho je lepsi do sebe chvili rvat kortikoidy, nez se buh vi jak dlouho trapit, stejne si tim ublizovat a mozna se nakonec ani tem lekum nevyhnout.
    (Ale samozrejme je to podmineny minimalne duverou v kompetence sveho lekare, kdyby nicim jinym)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BRUSINKA: vyfiltruju díky moc..
    já se teprve do světa NT dostávám, začala jsem pračkou, jar, dekorativkou, deodorant, vytírám jen octem..

    Mám totiž na rukou od druhého těhotenství ekzém a nemůžu se ho zbavit.. to je fakt zoufalost.. nechala jsem si udělat všechny možný testy a nic se neprokázalo.. když jsem byla malá měla jsem atopák a prokázali se mi různé potravinové netolerance, teď nic.. trošku si myslím, že prostě jen tělo stávkuje.. kojila jsem, byla jsem těhotná.. děti mám od sebe rok a půl a nebyl tam žádný prostor pro tělo dát se do kupy, takže to vylezlo na rukách v podobě ekzému.. samozřejmě stres k tomu taky dopomohl..
    Ekzém mám už 2 roky.. praská a pekelně bolí.. pak teda namažu kortikoidy, protože jsem zoufalá a musím s těmi rukami fungovat a takhle to jde dokola.. je mi jasné, že to není žádná cesta.. do léta chci přestat kojit a projít nějakou detoxikací těla na doporučení kožařky.. doporučila mi nějakou dračí krev a ještě něco, ale že to nemám dělat, když kojím.. napsala mi dvě masti, které bych měla mazat jednu ráno a jednu večer, jenže ta jedna je fakt svinstvo a já to samozřejmě nedodržuji, pouze když mám do krve ruce, tak pak zoufale po tom sáhnu a týden mažu ukázkově..
    Nicméně ruce mažu bambuckým máslem a nepřijde mi, že by mi to dělalo nějak extra dobře.. nějaká další alternativa na takto porušenou kůži?
    Může mi někdo poradit s tou detoxikací? Doktorka, že si mám přečíst o tom něco na netu, nooooo na netu toho je milion..

    Všem díky za případnou radu, názor, pomoc (o protokolu gaps vím, ale nemám na to, to mi prosím zatím nedoporučujte)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Biorythme mam ted opetovne (darek), ale opetovne mi az tak nevyhovuje (horsi aplikace - pocit drhnuti pri nanaseni, vune moc intenzivni) ... horsi je snad uz jen Jason, kterej pro zmenu moc nefunguje :))

    nejvic mi komplexne sedi tenhle : https://www.dekorativka.cz/telo/bione-cosmetics-deodorant-for-women-roll-on-zeleny-80-ml/
    ucinnost a nevtirava vune
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SIMCIIQ: Mně nejvíc vyhovují ty krémové (Navia, Soaphoria), jenže mi dost nevyhovuje způsob nanášení.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Vlastne by me zajimalo, jestli jste uz nekdo vyzkousel ty “nove” deodoranty od biorythme, ktere by se mely lisit hlavne tim, ze jsou bezsode. Mate nekdo srovnani? Libi se mi, ze prodavaji i bezobalove, nejaky bych poridila, ale mam strasne malou spotrebu, takze mi bude trvat tak pet let, nez dodelam ty, co uz mam...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SIMCIIQ: mně u biorythme prudí ty kulaté obaly, zápolím s vysouváním, ale co do účinnosti jsou fajn. Alverde, lavera a tyhlety všechny kuličky mi nikdy nevyhovovaly, dost zasmrádají. Ben and Anna limetkový taky nebyl špatný, ale teď mám růžový Schmidt a jsem nadmíru spokojená, neboť mi voní jako Lokum (turkish delight), který miluju.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SIMCIIQ: Vyfiltruj si id MASOO, stravila dost casu testovanim ruznych deodorantu a reportovanim o nich do tohoto auditka. Prip. mne sedi biorythme, taky to tu uz probehlo, lehce najdes
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Co mate za deodoranty? mela jsem Schmidt.. ten byl v pohode.. kulicka od Alverde nic moc a ted mam levandulovy Jason a nic moc..
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    KORA: Ja mám pro případ nouze Haaro, prijde mi fajn, navíc je to 3v1 produkt. Ale nemám srovnání ;-)

    Haaro Naturo Práškový šampon pro objem a lesk (150 g) | Econea.cz
    https://www.econea.cz/haaro-naturo-praskovy-sampon-pro-lesk-150-g/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MART1NKA: Velmi suché vlasy to bude dál vysušovat, je tam alkohol hodně vysoko ve složení :(
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    BRUSINKA: Na weledu obvykle nedám dopustit, ale jejich vlasová péče mi opravdu nesedí.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BRUSINKA: Možno to bude sedieť niekomu kto má veľmi kudrnaté suché vlasy, inak fakt neviem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ještě ho dám teda vyzkoušet svýmu klukovi, jestli ho náhodou nebude chtít, ale jinak je volnej a já ho ráda dám dál, jestli to tu někomu vyhovuje...? Předání případně v Praze v týdnu od 17., pokud ho někdo chce, ozvěte se asap, ať ho přihodím do kufru. Je to tenhle: https://www.weleda.cz/product/w/wheat-dandruff-free-shampoo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam