• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jdu se poradit.. co říkáte na kosmetiku z DMka Alverde? Něco jsem teď na zkoušku pořídila. Snažila jsem se teď rok doma prát NT a používat NT věci, ale jsem zrovna u praní velmi zklamaná. Asi holt nejsem správná hospodyňka. Zkoušela jsem kde jakou radu, kupovala různe drahé prostředky(sonett, kokosové mýdlo, y&b levandulový gel apod) a prostě mám flekatý dětský hadry. Rozhodla jsem se tedy změnit směr. Chtěla bych ekologicky, přírodní kosmetiky, prášky.. nicméně nemusi to být striktně NT. A hlavně jsme se dostali do finanční tísně (díky koróně přišel manžel o práci a stavíme dům), takže potřebuju kvalita/cena.. Je vhodnou alternativou na praní třeba Jelen? Kosmetika Alverde? Mýdla nebo třeba Alverde sprcháč? (do teď jsem rok používala pouze tuhé mýdlo, ale měla jsem chuť zkusit zase sprcháč a objevila jsem tam nějaký sprcháč z růže)..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARIPOSA: Nejsou :). Před jsou fakt úplně tvrdé dráty, po jsou měkké a nejsou tam nijak znát ;)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    A co presne teda myslite tim vytleskanim? Ja tim rozumim to, ze po uschnuti vlasu vlny protrepu, cimz se zbavim te ztuzujici krusty a zustanou definovane vlny bez krusty. Kdyz pouzivate tuzsi gely/tuzidla, nejsou potom (i po vytleskani) na omak poznat ve vlasech?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Jo a osobní ref nemám, ale vím, ze si pár holek hodně chválilo tento gel https://www.kudrnatevlasy.cz/shop/p/original-sprout-natural-hair-gel/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: Ale jinak co se týče referencí, tak já mám z přírodních ráda Orange marmalade, což je opět vlastně gel z lneneho semínka s nějakým esenc olejem (mívají ho na kudršopu, ale teď ho tam nevidím), měla jsem i Flora&Curl, ale ten mi i na moje vlasy přišel těžší. Celkově po skoro 2 letech CGM se mi vlasy dost změnily a musím si ted vybírat co použiju, protože se mi hodně snížila poreznost a mají tendenci se zanášet. Na druhou stranu za pár týdnů budu mít zas na x měsíců příliš mnoho práce, než patlat něco na vlasy, tak uvidíme, jak vlasy dopadnou :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MARIPOSA: Chapu, diky za referenci. Hledam prave spis neco na velky ztuzeni, jak pise
    CAMELLA:
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: Hele já mám ted vlasy skoro do pasu, takže ho vyuziju hodně, ale vím, že holky s jemnějšími a kratšími vlasy rozmrazej třeba 3 kostičky nebo tak. A je to rychlé, minimálně tedy ted :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (Takže si myslím, ze si s brusinkou úplně nerozumíte, protože imho ty tím “vytleskáním” myslíš něco jiného, než se obvykle v té konkrétní metodě myslí)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CAMELLA: hmm, to me nenapadlo, predstavovala jsem si, ze dam zamrazit zavarovacku gelu a pak budu celej den cekat, nez mi to rozmrzne. Z tvoritka na led to bude asi raz dva, co? A jaky cca mnozstvi pouzivas na jedno myti? Jestli si dobre pamatuju, tak ty mas hodne husty vlasy, ze jo, ale tak pro predstavu.

    Kudrnatym eshopem se postupne probiram, ale maj toho tolik, ze jsem si rikala, ze si to ulehcim skrze osobni reference :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARIPOSA: Ty tvrdé vlny se právě vytleskají do jemných a měkkých :)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    CAMELLA: Mam jemne vlasy a nijak je to nezatezuje.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    BRUSINKA: Vlny si s nim vytleskam, vlasy to ztuzi, jemne, prirozene, ale zustavaji definovane cely den. Nedovedu si uplne presne predstavit, jakou intenzitu ztuzeni chces. Kdyz pises, ze chces gel, predstavuji si takove ty tvrde vlny. Ty to nedela.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: Ale jinak tady mas docela velký vyber přírodních CGM styling produktů

    Kudrnatý eshop - Kudrnaté vlasy
    https://www.kudrnatevlasy.cz/shop/?swoof=1&pa_typ-vlasu=2&product_cat=styling&pa_chci=non-toxic

    (Za mě je ale stejně semeno nejlepší, nemusíš vařit znovu a znovu, stačí zamrazit do tvoritka na led)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BRUSINKA: Zrovna tenhle krém je docela Ok, ale bacha, obsahuje shea butter, takže imho jemnější vlasy bude zatěžovat a budeš muset častěji dělat hloubkové čištění.

    Inci
    Aqua / Water, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetyl Esters, Algin, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter, Decyl Glucoside, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Linalool, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Pentylene Glycol, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Citronellol, Limonene, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinnamal- Citral, Tocopherol, Parfum / Fragrance
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MARIPOSA: Diky, a funguje krem jako varianta tuzidla? Vetsinou jsem si vystacila s samponem a kondicionerem, tak se v tech vsech produktech trochu ztracim... :) V ramci CGM hledam ten produkt, kterej dovede vlasy do ty faze, ze si vytleskas vlny. Akorat, jestli se nepletu, tak Kerastase neni nijak zvlast prirodni znacka, ne? Mam to zarazeny tak nekde v kategorii Yves Rocher, ale mozna nepravem
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    BRUSINKA: Ja jsem tady doporucovala krem na vlny od Kerastase, kdyztak si me vyfiltruj. Sice neco stoji, ale staci ho malo, ja ho pouzivam kazdy den a vydrzi mi rok.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Tak jsem diky tomuhle auditku objevila CGM a uz to asi mesic zkousim, respektive to tak z 80% odpovida tomu, jak jsem se o svoje kudrnaty vlasy starala intuitivne uz predtim, ale zaradila jsem par vychytavek z CGM a jsem spoko. Akorat resim otazku gelu na vlasy/tuzidla, mate nejaky provereny se slusnym pomerem cena/vykon? Koukala jsem v Biooo, kde nebyl moc vyber, koupila jsem nakonec nejakou mensi tubicku od Logony, ale stala dve stovky a vydrzela mi tak na 5 myti. Vim, ze tu nekdo psal o lnenym seminku, ale do toho se mi moc jit nechce, asi bych si ho, vzhledem k nizky frekvenci myti, musela delat temer pokazdy, a ne vzdycky je na to cas, prostor a chut. Takze hledam hotovej produkt, za kterej nedam majlant (nebo za nej klidne dam majlant, ale at dlouho vydrzi).
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    KAMIONG: ten mi taky celkem sedi, mela jsem vzorecek...
    ale tezko dam dohromady veci za 60 EUR, abych nemusela platit postu, s kterou by to vyslo jinak zas skoro na 700,-... kdyby chtel nekdo podniknout hromadnou objednavku, tak do posty prosim :)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    KAMIONG: díky za tip! koukám po něm nějakou dobu a u českých Eshopu je za 700
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam