SIMCIIQ: s Alverde jsem byla dlouhodobě spokojená pro sebe, sprchové gely, šampony, kondicionéry, mýdla na ruce. Dekorativní kosmetiku jsem nezkoušela. Beru to jako levnou možnost mít ekologičtější nebo čistější věci (jakože třeba jsem se už 15 let vyhýbala silikonům v kosmetice a tak). Většinou příjemně voní a jsou za super cenu. Poslední dobou mi trochu vadí že jsou ty sprchové gely takové hodně naředěné jakoby, a utrácím hodně za mnohem dražší drogerii a kosmetiku, ale pokud bych chtěla ušetřit, u Alverde ráda zůstanu.
S ekologickým praním jsem udělala podobnou zkušenost jako ty, respektive naštěstí spíš z druhé ruky, vidím jaké oblečení mají non toxic kámošky a ne děkuji. Vrátila jsem se ke komerčním pracím práškům, respektive gelum, a vybírám především podle vůně. Přestože jsem ekzematik, tak se na mě ani dětech žádná změna neprojevuje. Už několik let jsem závislá na Ariel Sensitive s mandlovou vůní a používám ho na všechno bílé prádlo. Na barevné teď gel Lenor, není předražený. Aviváže vůbec, měla jsem a ještě mám drahé prací prostředky Attitude z Kanady, mají být vhodné pro miminka a mají nádherné vůně a nemají být škodlivé, ale stejně mi po jejich aviváži přijde prádlo mnohem dříve roztahané do šířky a zkrácená délka a na to jsem při své vysoké postavě a štíhlých dětech fakt háklivá.
S čím mám ale výbornou zkušenost jsou přípravky na ruční předeprání fleků. Nedá se nic dělat, je to prostě nejlepší řešení. Když přidávám Vanish na bílé nebo na barevné do pračky, tak to fleky vyzmizíkuje krásně, ale přijde mi to oblečení dříve takové drsné, poškozené. Takže používám především Attitude sprej na skvrny, nechám dlouho působit a téměř zázračně mizí i žlutá barva miminkovských hovínek, i barvy z ovoce. Ale vyjde vlastně docela draho. Takže lepší, akorát pro mě méně praktické kvůli nutnosti drbat to rukama s ekzémem a tedy v rukavicích, je tekuté mýdlo na skvrny Sonett. To beru jako opravdový zázrak. Namočím látku, poliju mýdlem, prodrbu a trochu napěním a nechám působit. Pak hodím normálně do pračky.
Sorry za ně moc přírodní info v této diskuzi, ale myslím že to je odpověď jakou si ta otázka zaslouží :-)